У Вінницю приїздила делегація освітян з Польщі

У Вінницю приїздила делегація освітян з Польщі
Вінниччину відвідали представники з Гуманітарної Академії ім. Александра Гейштора, яка знаходиться у Польщі.

Зокрема вони зустрілись з вінницькими освітянами та обговорили ряд питань. Це обмін досвідом в сфері реформування системи освіти та можливість співпраці Гуманітарної Академії ім. Александра Гейштора та вінницьких вищих навчальних закладів, а також обговорення напрямків і форм діяльності, які могли б бути корисними в подальшій роботі.

В складі делегації Гуманітарної Академії ім. Александра Гейштора були доктор, проректор Гуманітарної Академії ім. Александра Гейштора Кшиштоф Островський та доктор, факультет політології Гуманітарної Академії ім. Александра Гейштора Вадим Желтовський.

За словами Кшиштофора Кшиштофора  Островського співпраця з університетами України розпочалася багато років тому. Так, вже започаткована співпраця з університетами Дніпропетровської, Одеської, Запорізької, Львівської та Рівненської областей.

Відео дня

«В нас є бажання розпочати співпрацю на теренах Вінницької області. Адже основної метою обмінів є проходження навчальних практик, ознайомлення зі структурою та принципами функціонування органів студентського самоврядування, освітньою системою Польщі, пізнання студентами культури, звичок і традицій Республіки Польща», - наголосив Кшиштоф Островський - повідомляє сайт ОДА.

В ході обговорення начальник  Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Бачинський зауважив: «Запропонована співпраця започаткує досить гарну тенденцію в розвитку освіти на Вінниччині. Адже наша область має достатньо високий рівень освітнього процесу ВНЗ».

Він повідомив, що в області функціонує 45 вищих навчальних закладів: 28 вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та 17 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, з яких 5 університети.

Пултуська гуманітарна академія ім.А.Гейштора – це недержавний навчальний заклад, що входить у 10-ку найкращих недержавних ВНЗ Польщі.

Академія, реалізовуючи, болонський процес, застосовує європейську систему кредитних балів ECTS (European Credit Transfer System).

Академія готує фахівців за  напрямками управління і адміністрація, національна безпека, Польська філологія, історія, педагогіка та політологія.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up