Проведення ЗНО-2016 опинилося під загрозою зриву

Проведення ЗНО-2016 опинилося під загрозою зриву
В центрі оцінювання вилучили всю базу тестів. В зв'язку з цим не можлива підготовка до ЗНО в 2016 році. В міносвіти обіцяють вирішити цю проблему.

Про проблеми  Українського центру оцінювання якості освіти заявив його директор Ігор Лікарчук на прес-конференції "Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні: ситуація та перспективи".

Підставами для зриву ЗНО в новому сезоні Лікарчук називає вилучення під час службового розслідування серверів та всієї бази тестів. Також  застаріла техніка і відсутність фінансування  не додають плюсів для підготовки ЗНО – 2016.

- Для відновлення апаратного та програмного забезпечення, технологічного проведення зовнішнього незалежного оцінювання знадобиться не менше 10 - 11 місяців напруженої роботи команди програмістів. Крім того, потрібні кошти на проведення численних тендерних процедур, - сказав на прес-конференції директор центру.

Відео дня

За словами Лікарчука всього цього на сьогодні в  Українського центру оцінювання якості освіти  немає.

В міністерстві освіти теж поділяють сумні думки стосовно  перспектив наступних ЗНО.

За словами міністра освіти Сергія Квіта, вирішенням цього питання в міноствіті займуться найближчим часом.

- Я думаю, що ми все це подолаємо, проведемо ЗНО, але те, що він сказав, це абсолютно реалістичні загрози на сьогоднішній день. Загрози серйозні, але ми завжди в таких умовах, які є, і треба бути реалістами. Просто треба ці погрози відводити, всі питання вирішувати, - зазначає міністр.

Нагадаємо, що 21 липня розпочався обшук в Українському центрі оцінювання якості освіти. Тоді не затримали жодного працівника центру, але вилучили сервери та всю базу тестів. Обшук не завадив вступної кампанії 2015 року. Але як бачимо, дії Генеральної прокуратури можуть додати клопоту вінницьким вступникам у 2016 році.

Варто зазначити також, що у Вінницькій області 53 роботи ЗНО оцінили на 200 балів.

На 47 позиції рейтингу найкращих навчальних закладів за результатами ЗНО  опинився Вінницький технічний ліцей, на 68 - Фізико-математична гімназія №17 та 123 стрічку очолила Гуманітарна гімназія №1 імені Пирогова.

 

.





 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Egor Nikolaev

    Ну не знаю, мені здається, що ніхто нічого не відмінятиме. Тому готуйтесь вже зараз. Доречі, можу поділитись посиланням на онлайн-платформу підготовки до ЗНО: http://online.zno.ua/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року 18:43 «Вимикатимуть і влітку, і восени»: які графіки відключення світла існують і які з них вже діють у Вінниці 18:40 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 18:19 «Душа в місті Марії»: у Вінниці відкрили фотовиставку про материнську любов і втрату photo_camera 17:53 Рік братерства Вінниці з Карлсруе. Чим допомагає нам це місто і чим воно схоже з нашим? play_circle_filled photo_camera 17:05 Економія, комфорт, зв'язок: на Григоренка капітально ремонтують ліфт 16:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 16:06 Що ви знаєте про вишиванки? Тест до свята від «20хвилин» 15:31 У Вінниці розробили «Дорожню карту Захисника» для допомоги ветеранам 14:19 Сьогодні — День вишиванки. Народний репортаж із соцмереж вінничан до свята play_circle_filled photo_camera 14:00 День відкритих дверей! Запрошуємо у Вінницькій національний технічний університет (Новини компаній) 13:21 «Взірець безмежної любові»: презентували книгу про Героя України Дмитра Майбороду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up