Новий міністр освіти заявила про перехід на 12-річну систему навчання

Новий міністр освіти заявила про перехід на 12-річну систему навчання
Лілія Гриневич, яку обрали новим міністром освіти, розповіла про те, що всі школи України перейдуть на 12-річну систему навчання.

За словами Гриневич, це буде зроблено в рамках реформи в системі освіти України. Міністр підкреслила, що сучасним дітям потрібна не тільки сума знань, також важливі компетенції, які узгоджені в Євросоюзі. Перелік компетенцій включає в себе володіння природними науками, математикою, іноземною мовою, а також фінансовою грамотністю, навичками підприємництва, умінням злагоджено працювати в команді.

Щоб отримати всі ці навички, діти повинні вчитися на один рік довше, підкреслює Гриневич. Однак найближчим часом система навчання змінюватись не буде, і на це можуть піти роки. Україна повинна бути готова, як соціально, так і фінансово до змін, додала міністр.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Разом з тим, очільниця міністерства освіти повідомила, що зовнішнє незалежне оцінювання не будуть скасовувати. За її словами, воно обов’язково залишиться, однак його якість слід покращити.

"Проблема - це зміст ЗНО, нам його треба робити більш сучасним", - додала вона.

Варто зазначити, що в опитуванні, яке ми проводили у вересні минулого року, понад 82 відсотків вінничан відповіли, що вони негативно відносяться до 12-річної освіти

Нагадаємо, що напередодні в Україні сформували новий уряд на чолі з вінничанином Володимиром Гройсманом.

Читайте також: У Вінниці оновлять більше десяти шкіл

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Anonymous

    При демографическом спаде и сокращении средней продолжительности жизни населения в стране продлевать процесс обучения нерационально. Здесь же акцентирую внимание, что необходимо различать количество затраченого времени на обучение и качество обучения.
  • Анонім

    Проти 12 класів, але за звільнення половини т.зв. вчителів та посадку їх у в'язниці.

    Булгакова Светлана reply Анонім

    Краще так, усі вчителя(не лише зі школи) разом із дітьми здають своє ЗНО (дещо складніше), не здав отже не маєш права викладати, тому що є такі випадки, що у самого знання на рівні 0 і "навчає" дітей, але ж звільнити не мають права бо то ж чиясь(чийсь) ...
  • dmishe

    Я не підтримаю це тому що зараз екологічна та економічна проблема. Ось подивіться, як зараз живуть діти, якщо на них впливає хімічні речовини подивіться навіть дихати нема чим. Ліси давно зрублені скоріше за все травите ви нас, аніж допомогаєте. Тоді чому нас не хочете брати в ЕС? Гомосексуалістів нам не потрібно в країні, в Біблії мужоложники це і є геї. Це ганьба! Я розумію вас надурили давно Европейський союз вже ми їм не потрібні - це перша проблема Друга проблема це ліс яким ви рахуєте чистим і це природа, а ми спортсмени бігаємо в ліс і дихаємо цим. Так що прошу припинити обманювати і годі вже скільки спортсменів мають звання МСМК а вам начхати на них і яка з вас країна ви хочете сказати що ми дурні. Ні, ми краще вас розуміємо аніж ви нас. Народ спить і боїться, а чого ви раніше не боялись, а зараз боїтесь серед вас вовки вже. А ми не воюємо тому, що влада скоро надіне на вас поводок і буде з вами, як з собакою бити це вже не шутки. Тому прошу вас не підійматись проти Росії і ЕС і проти народу. Ми повинні слухати Бога в серці, жити і любити ворогів, народ рано чи пізно ви пізнаєте істину і вас пробудить в серці те кохання Отця Небесного. Да, Благословить Господь Україну! Слава Богові!

    Анонім reply dmishe

    Є безліч прекрасних людей в Росії, з якими можна нормально спілкуватися. Але більшість із них не ходить в церкву. Бо церква накачує їх проти України.
  • Борис Максимчук

    Тут всі згодні, що 12 багато. Де вони беруть цих реформаторів?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up