Єгор Грушин: «Згадую ваше місто і перед очима з'являються не фонтани, а центральна вулиця»

Єгор Грушин: «Згадую ваше місто і перед очима з'являються не фонтани, а центральна вулиця»

Коли він сідав за рояль — час нібито втрачав свою важливість, а всі турботи розчинялися у повітрі. Подібні відчуття виникали у вінничан при виступі одного з кращих неокласичних композиторів України Єгора Грушина. Вінницю музикант відвідав у рамках туру на підтримку останнього альбому Once (Одного разу), який вийшов 1 червня

 

Єгор Грушин  український композитор сучасної класики та піаніст. Стиль, в якому творить композитор  сучасна класика. За п’ять років творчості Єгор Грушин дав понад 200 концертів, видав чотири альбоми та став автором саундтреків до п’яти вітчизняних фільмів. Його попередній альбом «Dominicano» посідає перші місця в чарті інструментальної музики українського iTunes. З першого дня релізу новий альбом «Once» займає перші позиції чарту класичної музики Google Play.

Єгоре, після вашого виступу зал аплодував стоячи. Цього достатньо, щоб назвати концерт вдалим?

— Насправді зал встає після кожного мого виступу, але не це найважливіше. Найважливіше бачити, як світяться у людей очі. Тут я це побачив.

За останні два тижні ми об'їздили з концертами багато міст, але Вінниця нас здивувала своєю гостинністю і уважністю до нашої музики, нашого нового альбому. Дуже класний концерт.

Відео дня

Чому альбом названий Оnce? Це пов'язано з певним моментом вашого життя або випадково підібране слово?

 Крім самого альбому, таку ж назву має і головна композиція, а альбом названий на її честь. Я думаю, що Оnce, це найсильніший трек, який я коли-небудь писав.

Прослуховуючи альбом, потрібно розуміти, що кожна композиція  це окрема історія, а однією сюжетної лінії в альбомі немає.

У Оnce дев'ять треків. Скільки пішло часу на підготовку альбому?

 Спочатку я планував альбом з 12 композицій, але за два дні до виходу вирішив прибрати кілька, і кілька треків додати. Саме з таким звучанням я почув цей альбом.

 

Музикантові дуже важливо починати концерт з розуміння того, що глядачі відклали всі свої справи і налаштувалися слухати
У прес-релізі вашого турне сказано, що кожна композиція містить свою історію. Яка історія у головного твору альбому?

 Once  це образна назва, і у кожної людини ця мелодія викликає свій спогад або емоцію. Якщо попросити слухача згадати, якийсь момент життя під час цієї композиції, то перше, що з'явиться в його пам'яті, і буде відповіддю на питання.

Про що ви думали і що відчували, коли виходили на сцену філармонії?

 Перед концертом у Вінниці у нас пройшов найскладніший за всю нашу історію виступ в Одесі. Організація була дуже поганою, і все, що могло піти не так,  так і пішло. Але коли ми приїхали сюди, у мене з'явилося гарне передчуття.

Музикантові дуже важливо починати концерт з розуміння того, що глядачі відклали всі свої справи і налаштувалися слухати. За весь концерт я жодного разу не почув дзвінків телефону чи перемовин між глядачами. Була необхідна тиша, і я розумів, що вечір буде хорошим.


Думаю, що якби я був один, то не зміг би досягти того, що зараз маю
У турне вас супроводжують віолончелістка Роксолана Пахолків та скрипалька Анна Бура. Давно ви працюєте разом?

 Віолончелістка  моя наречена. З нею ми писали попередній альбом Dominicano і це перша людина, яка все це чула. Взагалі це люди, з якими я найчастіше виступаю, записую альбоми і демонструю їх публіці.

Єгор Грушин  це проект не одного мене. Наша команда складається з авторів виконавців, організаторів концертів, водіїв, смм-щиків та інших людей. Думаю, що якби я був один, то не зміг би досягти того, що зараз маю.

А з чим у вас асоціюється Вінниця?

 Перш за все з Дімою Шуровим (Pianoбой - авт), а ще з трамваями. Коли згадую ваше місто, то перед очима з'являються не фонтани, а центральна вулиця. Вінниця  одне з небагатьох міст, в яких відчуваєш себе повністю комфортно.

 

Цей віртуоз нагадав мені, як свого часу я сиділа за роялем та грала для своїх маленьких дітей, а це було більше 30 років тому
 Далеко на кожен музикант може похизуватися таким рівнем гри у свої 50, а Єгору трохи більше 20-ти. Я слухала його музику з бігаючими по шкірі мурахами і закритими очима. Цей віртуоз нагадав мені, як свого часу я сиділа за роялем та грала для своїх маленьких дітей, а це було більше 30 років тому. Сподіваюся, що ще побуваю на концерті цього талановитого композитора,  розповіла вінничанка Любов Розумна.
 
 


Фото Віктор Волос
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Честный Предприниматель

    Талант!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up