Вінницю на День Європи "захлиснуть" фестивалі

Вінницю на День Європи "захлиснуть" фестивалі
Вінничани займатимуться спортом, слухатимуть вуличних музикантів, фотографуватимуться з лицарями і живими скульптурами та питимуть ароматну каву. День Європи у Вінниці пройде 16 травня.

Заходи проведуть на п’ятьох майданчиках: Майдані Незалежності, Площі Небесної Сотні, Європейській площі, Вулиці Соборній та біля Літнього театру в парку.

Соборна стане пішохідною зоною. Вулицю перекриють з 14:00 до 18. Трамваї не ходитимуть, а тролейбуси курсуватимуть в об’їзд через Київську.

На Соборній проведуть фестиваль вуличного мистецтва. Виступатимуть вуличні музиканти, до організаторів вже подали 12 заявок. До Вінниці приїдуть вуличні театри з Одеси та Києва. Також перехожих порадують більше 100 живих скульптур. Четверта частина з них будуть вінничани, решта – запрошені з Києва, Одеси, Львова та Миколаєва.

Відео дня

Читайте також: На День Європи вінничани почують Джамалу

Також на перекритій вулиці працюватимуть благодійні виставки та майстер-класи. Участь у них буде платною, гроші кидатимуть у скриньки  благодійного фонду «Подільська громада».

Художник із Одеси на локації біля Облдержадміністрації створюватиме картину розмірами 3Х4. О шостій вечора готову картину розріжуть на маленькі частинки, які вставлять у рамочки та продадуть з аукціону. Гроші підуть на підтримку АТО.

На Європейській площі пройде четвертий вінницький фестиваль «Студентська весна». Цього року формат заходу змінили через фінансові труднощі. Але завдяки підтримці міської ради студенти вперше виступатимуть на професійній сцені під відкритим небом.  

Поруч зі сценою проходитиме виставка «Європейська освіта». Тут же пройде офіційна презентація всіх навчальних закладів міста 1-4 рівнів акредитації.

Біля фонтану «Мушля», на Майдані Незалежності проходитиме ароматний «Фестиваль кави». Кав’ярні міста запропонують вінничанам великий перелік кавових напоїв та тістечок.

Традиційний фестиваль лицарського мистецтва «Орден сонця» цього року перенесли у сквер біля Європейської площі. Вінничанам покажуть захопливу програму та приготують угорську страву бограч.  

На майданчик біля Літнього театру у Центральному парку з’їдуться воркаутери з різних міст України. Спортивне містечко працюватиме з 10:00 до 19:00. На всеукраїнському фестивалі здорового способу життя вінничани зможуть сфотографуватись з атлетами та дізнатись більше про воркаут, який ще називають «вуличним фітнесом».  

Читайте також: На День Європи у Вінниці займатимуться благодійністю

Повна програма святкування Дня Європи у Вінниці

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Ну, День Європи обіцяють буде хорошим та цікавим, багато фестивалів, сподіваюсь так і буде як по розказам.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up