Журавлі, Гоголь, абстракція. Як розмалюють будинки до Дня міста? (ФОТО)

Журавлі, Гоголь, абстракція. Як розмалюють будинки до Дня міста? (ФОТО)
У 2015 році кримчанин Олександр Марченко розмальовував Тимерязівку. Його малюнок - "Зернина всесвіту" - назвали найкращою роботою минулорічного "VIN-ART-CITY"

У Вінниці продовжується підготовка до реалізації творчого проекту “VIN-ART-CITY”. До кінця літа на стінах п’яти будинів з’являться масштабні малюнки: вже є 24 ескізи цих муралів. Їх будуть створювати художники як з України, так і з-за кордону.

- Наразі ще остаточного відбору не було. Він запланований на 15 липня у міській раді. Потрібно відібрати роботи 6 художників. Наразі нам надійшло 24 проекти. Після 15 липня ми почнемо втілювати їх у життя. Представлення муралів відбудеться 3 вересня на День міста Вінниці, -каже голова ГО «Лабораторія актуальної творчості» та один із організаторів Олександр Нікітюк.

Максим Філанчук та Олександр Никитюк розповідають про особливості цьогорічного VIN-ART-CITY на прес-конференції у міськраді

Що таке мурал-арт? Мурал-арт – це одна з гілок вуличного мистецтва, коли створюють малюнок на внутрішній частині стіни. Зазвичай, їх створюють у промислових та “сірих” зонах міста, де немає гарних пам’яток, архітектури. У Вінниці шість настінних малюнків з’явилася влітку 2015 року. Проекти стріт-арту подавали в рамках фестивалю “VIN-АRТ-СІТІ”, в якому взяли участь художники з різних міст України та інших держав.

Відео дня
blockquote>

Резиденція художників

Також Олександр розповів, що розмальовувати стіни будинків будуть художники не тільки з України, але й з-за кордону.

- У цей раз ми хочемо створити резиденцію з художників, з якими міська влада буде надалі співпрацювати. - каже голова ГО “Лабораторія актуальної творчості”. - Ось, наприклад, наші чеські друзі, знову будуть створювати мурал на “Вінтері”. Розмальовувати іншу стіну будівлі мають ті ж художники, бо руку майстра не можна змінювати. Митці з Чехії мають приїхати у серпні цього року.

Окрім цього, двоє учасників теперішнього конкурсу були авторами малюнків минулорічного “VIN-ART-CITY” - львів’янин Тарас Довгалюк (автор малюнку з журавлями “Добробут”) та лучанин Артур Столярук (автор малюнку “ОКО” біля міськради).

ТАРАС ДОВГАЛЮК, ЖУРАВЕЛЬ

Міську думу не розмальовуватимуть

Спочатку були плани, що нові малюнки з’являться на будівлях за такими адресами:

  • Театральна, 15

  • Соборна 22,

  • Соборна 50,

  • Соборна 67 (будівля колишньої міської думи)

  • вулиця Гоголя 1,

  • будівля по проспекту Коцюбинського, біля бібліотеки №1».

Але згодом вирішили відмовитися від планів, щодо глухої стіни Міської думи (нині, будівлю займає Вінницька торгово-промислова палата).

- Поспілкувавшись з архітекторами та художниками, експертами в сфері просторового живопису вирішили поки що відкласти плани на Міську думу, - каже голова ГО “Лабораторія актуальної творчості” Олександр Никитюк. - Тому доведеться двом художникам об’єднатися та творити один проект.

Зараз є 24 проекти малюнків, шість з яких опиняться на стінах будинків у Вінниці. Як вам вони? Пишіть у коментарях.

Previous Next

Previous Next

Читайте також:
Мурал-арт повертається. Шість будівель у Вінниці розмалюють до Дня міста

Вінницький “мурал-арт”. Як краще зробити малюнки на стінах будинків?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Yulia Krivickaya

    Никитюк уже заплатил за заваленную стену возле парка? разобрались кто виноват в том что бюджетные деньги потрачены на х..ню, которая и года не продержалась? Ах они не подумали что в Виннице зимой может внезапно идти снег и быть -20! А рисунки (не все но 90%) бездарность полная, нога на пол стены, мужик в ватнике с лопатой... вы что, издеваетесь??
  • Vlad Golovashenko

    а як щодомалюнку ВЕжі? Здається це універсальний малюнок. Символ міста і ним можна прикрасити будь який простір.
  • Анонім

    А красивого ничего нет? Зачем нужна нога на весь дом? или наши художники только абстракции и каракули рисовать могут?

    п.с. журавли норм

  • Momot Vova

    :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up