Чи залишиться малюнок стіні бібліотеки ім. Тімірязєва?

Чи залишиться малюнок стіні бібліотеки ім. Тімірязєва?
Обласні депутати не дозволили завершити малюнок на стіні бібліотеки в центрі міста. Художник все ж таки його домалював, а в міській раді натякнули, що облрада до їхньої будівлі немає жодного стосунку

Картина «Зернина Всесвіту» вже домальована, не зважаючи на те, що 5 серпня обласні депутати  заблокували завершення малюнка. Таке  рішення прийняли на засіданні комісії обласної ради. Водночас куратор проекту мурал-арт «VIN-ART-CITY» розповів, що картина завершена і замальовуватися не буде.

- Мені незрозуміло, чому це рішення депутатів взагалі було, - каже Олександр Нікітюк. - Бібліотека Тімірязева знаходиться у комунальній власності міста. А дозвіл від міської ради ми отримали перед початком робіт.

Підтвердила слова Нікітюка  в.о. директора Департаменту культури міської ради Ганна Ковальчук.

Відео дня

- Всі картини залишаються, - розповіла Ганна Ковальчук. - Приміщення, де зроблений малюнок, перебуває у власності міської ради.

Голова комісії обласної ради з питань регулювання комунальної власності та приватизації Микола Форманюк розповідати ситуацію відмовився.

- З малюнком вже все вирішено, - говорить депутат. - Запитайте у своїх колег. Мені по п'ять разів телефонують журналісти і запитують.

Що за малюнок?

До Дня міста у Вінниці п’ять будівель перетворяться у арт-об’єкти – художники малюють на них свої картини. Щоб відібрати найбільш якісні і найкреативніші роботи митців, у місті започаткували конкурс на кращий проект мурал-арту «VIN-ART-CITY».

Картина «Зернина Всесвіту» посіла перше місце у конкурсі. Її автор - кримчанин Олександр Марченко.


Що кажуть вінничани

Катя Чекай

“Працівникам бібліотеки малюнок подобається, а те, що він заважає держадміністрації - не привід його замальовувати. Тим більш, що це фальш-стіна, а не бібліотечна)”

Лєна Соушко

“Малюнок дійсно гарний, нехай залишиться, замалювати завжди встигнеться. Мені подобається.”

Irina Kulmatickaya

“Кому цей малюнок заважає? Чиновниками? А чиновники не паряться, що автомобілі, які вони ставлять прямо на тротуар, можуть дійсно комусь заважати!”

Іннуся Антонюк-Стахова

“Гарний малюнок, але намалюйте на полотні і додайте в інтер'єр бібліотеки. А стіну залишити просто стіною. Вінниця - це ж культурна знахідка, дайте можливість залишитись нею!!!”

Natasha Fiskova

“А давайте проголосуєм по поводу необходимости очередного торгового центра возле главпочтамта, который вылезает прямо на остановку. Он вписывается туда или нет? Украшает или нет центр нашего города?”

 
 
 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    Комент одразу після статті про автомобілі та про торговий центр прямо в точку.
  • Анонім

    "Вінниця, це не місто, це - село! Вінниця, куди мене це занесло!?" (с)

    Дилетантство forever!

    - Тупая власть, которая позволяет себе вмешиваться вмешивается в творческий процесс (любой!).

    - Тупые исполнители, которые мотивируют свои хотелки пропиариться каким-то голосованием и "большинству ндравицца!" ибо "Голая задница, выставленная в окне в центре города всегда соберёт больше зевак, чем самая гениальная картина гениального мастера в местном музее ценителей искусства" - старая и проверенная истина.

    - В искусстве ничего не  определяется голосованием, там где голосование - искусства нет, исключительно чьи-то меркантильные интересы.

    - Изображение - полнейший и примитивный информационный мусор, на уровне привычной винницкой тупой рекламы на обшарпанных зданиях и заборах типо цветочков на мусорниках. Его можно элементарно разобрать "по косточкам", но оно не стоит этих усилий

    Мне всё равно - кто будет рисовать и где, мне главное - результат, но где те люди (а они в Виннице есть!) которые действительно понимают, разбираются и умеют?

    Очередная винницкая позоруха со всех сторон.

    P.S. Да, кстати - слабо кому-то сделать ступеньки в Тимирязевке - один раз и на всю жизнь с соблюдением технологии и с нормальными руками!?

    P.S.S. Слабо забрать со стены Тимирязевки барельеф мифологизированных символов рускага мира - неких Кириллов с Мефодиями, никакого отношения к нашей письменности и культуре не имеющих, и установленные за деньги,  выделенные на пропаганду "братским" правительством страны-агрессора, убывающей сейчас украинцев!?

    Соответственно - когда в Виннице уже будет украинская проукраинская власть!?
  • Анонім

    егеж, тонкий естетичний смак форманюка не ображає майбутня будівля коло укртелекому?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up