Знайдена на Сабарові в сумці зв’язаною і оголеною дівчина - це Анжела з Лопатина

Знайдена на Сабарові в сумці зв’язаною і оголеною дівчина - це Анжела з Лопатина
Чи було зґвалтування, в міліції говорити не готові, тому що експертизи ще тривають. Але смерть 17-річної розумово відсталої дівчини з Козятинського району, як сказали криміналісти, наступила від травми голови. Убивцю розшукує посилена слідчо-оперативна група.

Знайдена на Сабарові мертвою і запакованою в клітчату сумку дівчина – 17-річна мешканка Козятинського району, що мала розумові вади. Адекватність її матері теж викликає сумніви, кажуть у міліції. Жінка загубила у Вінниці свою дочку і цілий тиждень не шукала. Принаймні, в міліцію вона не заявила. Думала, дочка знайдеться сама.
Востаннє дівчину бачили живою 28 лютого на залізничному вокзалі у Вінниці. Тоді її обличчя зафільмували тамтешні камери спостереження. А вже 10 березня цю дівчину знайшли мертвою. Одразу труп не упізнали. Попередньо встановили, що смерть настала три-п’ять днів тому. Убивця склав дівчаче голе тіло вдвоє і зв’язав мотузкою, щоб запхнути в господарську сумку і викинути.     


З оперативної зйомки міліції 10 березня. Тіло дівчини було в тумбочці, а тумбочка - залита будівельною піною і в сумці

Сумку з трупом в середині знайшли на березі Південного Бугу поблизу Вінницької гідроелектростанції, на території садового кооперативу «Енергетик». Тіло було в такому стані, що одразу вік убитої встановити не змогли. У міліції давали дані покійної так: вік від 15 до 35 років, коли просили упізнати труп невідомої. Прикмети оприлюднили такі: зріст 163 см, волосся густе світло-русяве з рудим відтінком довжиною до 20 сантиметрів, рідкі прямі світло-русі брови, сірі очі...
Одразу, як знайшли тіло, відкрили кримінальне провадження про навмисне убивство. Для розкриття цього злочину створили посилену слідчо-оперативну групу міліції, яка встановлює обставини насильницької смерті дівчини.  
Менш ніж за добу оперативники встановили особу убитої. З’ясували, що її востаннє бачили родичі 28 лютого в приміщенні Вінницького залізничного вокзалу. Одягнена дівчина була тоді в червоний плащ до колін, сині джинси. На голові мала червону хустку з квітами, при собі – чорну жіночу сумку.


Стоп-кадр із запису камер спостереження залізничного вокзалу із обличчям знайденої мертвою дівчини на Сабарові

- Дівчина мала розумові вади. Легко піддавалася впливу незнайомих осіб, - каже прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник. - Вона проживала з мамою в Козятинському районі. Разом з нею приїхала на ринок у Вінницю, де зникла. Рідні дівчини з цього приводу до міліції не зверталися, розшукуючи її самотужки.
Чи було зґвалтування, в міліції говорити не готові, тому що експертизи ще тривають. А попередньо спеціалісти сказали, що смерть дівчини наступила від черепно-мозкової травми.
Правоохоронці просять усіх, кому відома будь-яка інформація стосовно місць перебування неповнолітньої на території Вінниці, осіб, з якими вона знаходилась з 28 лютого і в перші дні березня, подзвонити в міліцію. Телефони для надання інформації: 093-778-88-06, 097-350-45-19, (0432)59-34-05, 59-38-41 або „102”. У міліції кажуть, що будь-які дані суттєво допоможуть слідству, і що конфіденційність та винагороду гарантують.

„Анжела була, як дитина першого-другого класу. Її легко було підманути”
Журналісти „RIA-Козятин” їздили у село Лопатин, що за 15 кілометрів від райцентру. Там мешкала убита Анжела і там живе її сім’я.
Як розповіли односельці дівчини, вона росла серед інвалідів. Не ходила до школи, бо казала, що їй важко. А її старша сестра зникла 10 років тому безвісти. Як думають люди, не витримала буднів у неблагополучній родині, де навіть немає плити для приготування їжі.  



- Анжела була як дитина першого-другого класу, - сказав брат убитої дівчини Віталій і розповів, що сестра скрізь супроводжувала матір і в день зникнення їздила з нею в лікарню у Вінниці.
Там Анжела й мама залишили брата продовжувати групу інвалідності, і повернулися на залізничний вокзал. Коли чекали потяг, зателефонував знайомий з села. Після розмови з ним дівчина віддала мобільний матері і сказала, що йде в туалет. Більше її не бачили.
Хрещена загиблої Євгенія Горбова переказувала у сльозах, в якому стані дівчину знайшли - в тумбочці з прив’язаними до розбитої голови руками і ногами. Дверки тумбочки були задуті будівельною піною. Тумбочка – в сумці.
- Вона була дуже довірлива. Її легко було підманути, — говорить хрещена.
Єдиний здоровий у родині брат, Віталій, живе під Фастовом і працює в Козятинському ремонтному депо. Якраз його застали в Лопатині журналісти, коли  приїхали в село. Він у сусідському будинку готував борщ для мами і брата-інваліда. До цього - прибрав у хаті і розтопив піч.



Віталій розповів, що взяв у борг гроші на похорон Анжели. Купив їй гарний одяг і поклав у ямі біля труни, бо її ховали закритою. Він зробив “гільце” для незаміжньої сестри і поставив його на могилі.



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up