За георгіївську стрічку 1700 гривень штрафу, а за символіку нацистів — 5 років в'язниці

За георгіївську стрічку 1700 гривень штрафу, а за символіку нацистів — 5 років в'язниці

Під час травневих свят за порядком на Вінниччині стежитиме понад 600 поліцейських. Окрім цього, правоохоронці розповіли, що грозить за використання забороненої символіки.

Про це начальник Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос повідомив сьогодні, 26 квітня, на прес-конференції.

За словами Педоса, правоохоронці та Ситуаційний центр ГУНП працюватимуть у посиленому режимі.

— 1 травня на площі Європейській очікується захід з нагоди відзначення Свята весни та праці, участь в якому візьмуть  участь близько 50 громадян. Правопорядок забезпечуватимуть 8 працівників поліції. Найбільш масові заходи очікуються 9 травня – у 125 населених пунктах за участі майже 30 тисяч осіб. За порядком стежитимуть близько 600 поліцейських, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Відео дня

У Вінниці в цей час нестимуть службу 200 правоохоронців.

До речі, за виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки передбачена адміністративна відповідальність та штраф від 850 до 1700 гривень.

Також передбачена кримінальна відповідальність за виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів (стаття 436(1) КК України). За це можна отримати обмеження волі або позбавлення волі до 5 років .

Тому у місті ще працюватимуть групи роз’яснення щодо використання забороненої символіки.

Деталі у відео:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Антинацист

    Музика: Григорія Верьовки

    Вірш:   Миколи Бажана

    Ніколи, Ніколи не буде Вкраїна

    Рабою фашистських катів!
  • Патріот

    Актуально до свята:  https://polkua.com/

  • З.А.Глядач

    Машка,а тобі не здається,що ти дуже упереджено ставишся до моїх відповідей Торон)(ую? Якщо видаляєш МОЇ відповіді,то видаляй і те,на що я відповідаю. Бо твої дії щось дуже посмердюють "ватою".

    Задунайский Торонтуй reply З.А.Глядач

    З.А.Глядач reply Задунайский Торонтуй

    Ти-Машка? Це змушує замислитися...
  • Ваня Лета

    Че там с Iдеей Naции?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up