Справу Заверухи і хлопців відправили знов на розслідування, а адвокати хотіли відводу судді

Справу Заверухи і хлопців відправили знов на розслідування, а адвокати хотіли відводу судді
На судовому засіданні по справі вінничан Заверухи, Романюка, Кошелюка, Ситнікова та киянина Мнишенка вчора, 27 серпня, були вже усі родичі та всі захисники. Адвокати хотіли відводу судді, але його не прийняли. Натомість, суд задовольнив одне із клопотань захисту – повернути матеріали на дорозслідування.

- Суд повернув обвинувальний акт на досудове розслідування у зв’язку з численними порушеннями, - поінформувала адвокат Дмитра Ситнікова Тетяна Соляр.    

Вона розповіла, що судове засідання тривало з 10.30 до 17.15, тобто майже сім годин. Суд виходив у нарадчу кімнату приймати рішення про відвід, який заявляли йому захисники п’ятьох молодих людей за гратами. Після повернення в залу, суддя зачитав ухвалу – відмовити у відводі. 

Серед заявлених захистом клопотань було прохання розглядати судом присяжних резонансну справу зі звинуваченням трьох неповнолітніх. Андрію Романюку, Дмитру Ситнікову та Миколу Мнишенку ще немає 18-ти років. Також говорили адвокати про масу порушень, допущених слідством. На це зважив суд й вирішив повернути обвинувальний акт на досудове розслідування.

Днями 20minut інформувала, що перше, попереднє, засідання по справі Заверухи і Ко було 20 серпня. Жодного учасника процесу не повідомили про нього належним чином, було тільки два адвокати й мало родичів-представників, але суд прийняв рішення продовжити строк тримання молодим людям під вартою ще на три місяці.  

«Гондонська судова система! - не добирала слів, коли писала у Фейсбуку про перше засідання мати чоловіка Вікторії Галина Горишняя. - Тварюки! Жоден(!) адвокат підсудних 20 серпня не знав про суд щодо своїх кліентів(!). Самі підсудні(!) дізналися про суд над ними за 10 хвилин(!) до суду від конвою(!). Незалежність кажете?! Тьфу! Ганьба та сором!»

Відео дня

А Ігор Криворучко із молодіжної ініціативи «Центр», який був на вчорашньому суді, зробив кілька постів під час засідання. Ось окремі з них:



«Я напевно хворий, бо знову вірив у чудо - в справедливий вирок. Чуда не сталося», - написав активіст в кінці засідання.

Відбулося усе у Дніпровському суді, куди з Генпрокуратури передали обвинувальний акт 19 серпня. 20-го - вже було попереднє засідання, про яке сторони дізналися в останній момент. 
 

 

УВАГА!Друзі,Грамодяни- мусора здійснили чергове порушення Прав Людини ,порушення Констітуції України та порушення процес...

Posted by Yuriy Krivoy on 24 августа 2015 г.

 


Нагадаємо, що у обвинувальному акті слідство назвало доведеною вину 19-річної дівчини й чотирьох хлопців у злочинах, визначеними сімома статтями Кримінального кодексу України. Це бандитизм, замах на терористичний акт, посягання на життя працівника правоохоронного органу, розбій, умисне вбивство, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність (стосується тільки Заверухи).

Найсуворіша стаття відповідальності обіцяє довічне ув’язнення. Що стосується неповнолітніх, то таке покарання не може бути застосоване. Максимальний строк, який вони можуть отримати у разі доведення вини у суді, – 15 років тюрми. 

 

А це – вчорашній пост активістки Катерини Кобко, яка регулярно передає Віті Заверусі передачі в слідчий ізолятор:
 

 

"Место детей - в школе, а не в тюрмье" Вита Заверуха (с)Сегодня в 10:30 в Днепровском районном суде прошло судовое за...

Posted by Катерина Кобко on 27 августа 2015 г.

 


Фотографії з засідання 27 серпня із різних акаунтів Фейсбуку:



Пропонуємо також переглянути відео, зроблене у судові залі в травні, коли розслідування щойно почалося й вирішуваллся питання оголошення підозри Вікторії. Уже згодом Заверуха перегризала вени, оголошувала голодування, втрачала свідомість на суді... З самого початку її захисник й сама дівчина переводили справу з кримінальної площини в політичну. Тут, доречі, звучить інформацію про побиття Андрія Романюка в ізоляторі.   

 

 

 

Читайте також: 

Почали суд над Заверухою і Ко по-тихому
Повна історія справи Заверухи і Ко
Які вони, вінницькі діти війни

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Бедные детки Ремня по жопе и на зону!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up