Спіймали убивць, які приходили в будинок у Зарванцях в масках, з бітами і гаслами Майдану

Спіймали убивць, які приходили в будинок у Зарванцях в масках, з бітами і гаслами Майдану
Арештували трійцю рецидивістів, які в березні забили бітами колишнього керівника Вінницяводоканалу в його будинку у Зарванцях. Напали розбійники на дім подружжя з ціллю пограбувати. Були в масках і викрикували гасла Майдану. Дружина Валерія Беленя вижила, а він від побоїв помер.

Нападників було троє. Щоб заволодіти цінностями, вони орудували бітами, а руки жертв зв’язали скетчем. Перед цим, вимкнули електропостачання на підстанції поряд з будинком. Коли господар вийшов надвір подивитися, що сталося, вони увірвалися в дім... Те, що ці люди накоїли в приватному будинку у Зарванцях після 22.00 третього березня, міліція кваліфікувала, як убивство з корисливих мотивів, тому що 56-річний господар від побоїв помер.

Нагадаємо, що насильницькою смертю пішов із життя колишній депутат обласної ради Валерій Белень, який давно відійшов від політики і в останні роки працював у сфері будівництва та нерухомості. Він займав посади першого заступника начальника Вінницяводоканалу, заступника голови обласної податкової адміністрації, був також заступником гендиректора БМУ-3 концерну "Поділля". З його дому злочинці винесли, за даними міліції, п’ять тисяч гривень та золоті прикраси.

Пошуки грабіжників-убивць тривали чотири місяці. І як сказав начальник обласної міліції Олег Школьний, його підлеглі провели колосальну роботу з максимальним використанням оперативних можливостей, щоб добитися розкриття злочину в Зарванцях.

Розслідування вела посилена слідчо-оперативна група. Й днями правоохоронці повідомили про результат – арештували трьох раніше судимих за тяжкі й особливо тяжкі злочини чоловіків віком від 31 до 37 років. Двоє з них вінничани, третій – мешканець району.


Оперативна зйомка на місці злочину

До якого ще зі весняних злочинів ці люди причетні (схожим чином напали на подружжя бізнесменів в Могилів-Подільському, теж убили чоловіка, а жінку залишили в живих), поки що в міліції не повідомляють. Але вже зараз інформують: бандити впродовж півроку скоювали інші розбої, також грабежі і крадіжки. Зараз перевіряють людей, які могли виконували допоміжні функції в цій злочинній групі – підшукувати жертв, переховувати бандитів або іншим чином допомагати злочинам.

А за напад у Зарванцях трьом підозрюваним інкримінують два злочини - умисне вбивство з корисливих мотивів і розбій. Найсуворіша санкція за таке: до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна чи довічне позбавлення волі.

- Вбивство сталося в час політичних протистоянь в країні, коли населення було стривожене появою «тітушок», коли разом з самообороною створювалися блок-пости, аби контролювати ситуацію і зберегти спокій в регіоні, - розповіла прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник. - Тож злочинці, які цинічно забили битами чоловіка, намагалися використати цю ситуацію. Вони викрикували гасла «Слава Україні», називаючись майданівцями. Розрахунок був на те, що жінка загиблого, яку залишили живою, запам’ятає ці слова та в подальшому розповість міліції. Насправді вбивці не мали жодного стосунку до подій на Майдані. Кожен з них мав кримінальне минуле, відрізнявся особливою жорстокістю і жагою до наживи. Двоє відсиділи у в’язниці за вбивства, третій – за крадіжки та грабежі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    К стенке!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up