Підозрюваних в організації нарколабораторії на Старому місті відпустили з-під варти

Підозрюваних в організації нарколабораторії на Старому місті відпустили з-під варти
Один із затриманих під час операції СБУ (стопкадр з оперативної зйомки)
Обох підозрюваних, колишнього працівника міліції і вінницького бізнесмена, яких СБУ звинувачує в організації лабораторії з виготовлення та у збуті амфетаміну і метамфетаміну в мережі розважальних закладів, звільнили з-під арешту.

Як дізналася „20 хвилин”, арештованих чоловіків звільнили з-під варти під заставу. Суд визначив такі суми „відкупних” від слідчого ізолятора – 365 тисяч гривень з кожного. І ці гроші вже заплатили. 

Нагадаємо, що наприкінці червня співробітники управління Служби безпеки України зупинили діяльність нарколабораторії на околиці Вінниці, оголосили підозру в тяжкому злочині колишньому працівнику відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків і власнику розважальних закладів міста. Докладніше ми писали про це тут.        

- Я не хочу ображати роботу працівників СБУ. Розумію, що їм треба шукати злочини. І тих сепаратистів, про які вони сказали, теж треба шукати. Але виникає питання: якщо сепаратисти дійсно приїздили у Вінницю і тут віддавали гаранти за наркотики, то чому вони їх тоді не затримали? У цій історії дуже багато таких питань...

Відео дня

Так прокоментував новину про викриття нарколабораторії адвокат підозрюваних Олександр Білошкурський. Він так і сказав, що не варто було працівникам спецслужби видавати за дійсне те, чого немає. Мовляв, завчасно вони заявили про такий серйозний злочин, налякали все місто. Мали б спершу довести вину. 

- Ми хочемо, щоб об’єктивно надавалася інформація, - пояснив свій дзвінок журналісту Олександр Білошкурський. - СБУ зробило дуже серйозну заяву. Дуже багато даних розголосила таких, які недоведені. Вони ще по-старинці працюють. Одне зазначають у обвинуваченні, а інше надають в пресу, і через засоби масової інформації формують громадську думку людей. Фактично місто налякали і звинуватили затриманих людей у всіх проблемах. Те, що на сьогодні є, не дозволяє стверджувати про такий серйозний злочин. Працівники СБУ видають бажане на дійсне. Це мені нагадує російську пропаганду, що зараз проводиться відносно України... Так, було затримання і вилучення наркотичних засобів. Зі сторони захисту, як і зі сторони слідства, розголошувати відомості немає потреби. Треба спочатку довести вину, а потім вже казати: от ми зробили.  

Адвокат підтвердив, що суму застави дали його підзахисним максимальну. За одного сплатили друзі, за другого – родичі. Олександр Білошкурський не приховує, що один з підозрюваних - колишній співробітник міліції. Але наголошує – він пішов з органів за власним бажанням.

У підрозділі міліції, де до 2012 року працював теперішній підозрюваний в наркозлочині молодий чоловік, не захотіли коментувати факту. Мовляв, слідство веде СБУ, за допомогою не зверталися, тому вони казати будь-що не вправі.

- Що стосується другого підозрюваного, то скажу, що рано сьогодні говорити про збут і так далі, - говорить адвокат про бізнесмена, якого в СБУ називають власником кількох розважальних закладів міста. - Хоча б одного факту збуту, який має бути в такому випадку зафіксований, немає. Так, у нього вилучили відповідну кількість речовин. Але він каже, що її йому підкинули. Цю речовину ще має дослідити експертиза, але зі слів мого клієнта, це інший по консистенції і по якості порошок, ніж був вилучений в тому приміщенні (в лабораторії на Старому місті, - авт.).

Читайте також:
Колишній міліціонер і діючий ресторатор тримали на Старому місті нарколабораторію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Андрейченко Юлия

    Их оправдали))))
  • Anonymous

    Где, интересно, недореволюционеры и недолюстраторы? Почему не прессуют суддью? Или их профиль - исключительно ботанистые преподы?
  • Anonymous

    Слышиш Вася, За 2 дня 350 штук нарисовать это тебе не хухры мухры. Почему же без оснований? если их приняли с наркотой? какие тут еще доказательства нужны?? за руку словить когда он дозы передает? а оружие и партоны и гранаты?? подкинули?? Так что думай Катя думай, а не тупи)
  • Anonymous

    Поддерживаю!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up