На присягу батальйону „Вінниця” приїхав „Сокіл”. Бійців цих двох структур однієї системи не порівняєш

На присягу батальйону „Вінниця” приїхав „Сокіл”. Бійців цих двох структур однієї системи не порівняєш
Сьогодні, 7 травня, присягали на вірність народу України бійці нового міліцейського батальйону „Вінниця”, який сформували з добровольців. Кожного новобранця окропив свяченою водою батюшка. Його настановне слово було першим. Радив працювати так, щоб совість була чиста.

Одягли бійців поки що у „чужу” форму. Одяг з написом „міліція” начальник міліції Олег Школьний назвав тимчасовим. Сказав, щойно пошиють спеціальну форму для батальйону патрульної служби з охорони порядку – її видадуть. Буде два комплекти форменого одягу. Плямистий для тренувань та чорний із написами „Вінниця” для несення служби.
Доречі, сьогодні начальник міліції сказав, що зарплата бійців буде вищою, ніж планувалося. Коли анонсували набір добровольців, йшлося про 2,5 тисячі гривень. Зараз називають суму від чотирьох тисяч.
Нагадаємо, що перший взвод батальйону, майже три десятки бійців, пройшли п’ятиденне навчання з вогневої підготовки, рукопашного бою та профільного законодавства. Після присяги вони їдуть тренуватися в більш жорстких умовах - на полігон. За ними у навчальний центр привезуть другу чергу новобранців - ще 30 чоловіків, які служили в армії або працювали в воєнізованих структурах чи правоохоронних органах. Саме таким надають перевагу, коли шукають добровольців.

{photo_gallery id=4685|}

Всього в батальйоні буде служити 200 бійців. Документи ще приймає управління кадрів обласної міліції. Як сказав Олег Школьний, не кожний бажаючий підходить за медичними показниками. Відбирають фізично здорових та витривалих і обіцяють в найкоротші строки зробити з них професіоналів.



Щоб показати, що є в сьогоднішній міліції специ, журналістам продемонстрували частину спецпідрозділу „Сокіл”, який діє у складі управління боротьби з організованою злочинністю. Вони по телефонному дзвінку свого керівника були за кілька хвилин на Ботанічній (там на плацу вишикували новобранців для присяги). Ефектно вийшли в повному екіпіруванні, командир відрапортував начальнику, що готовий до виконання завдань, і той спитав: „Є в журналістів до бійців питання?”. У журналістів питання до цих спецпризначенців не було.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Вы, американские подстилки, вас использует Америка выполнять чёрную работу для уничтожения России заставляя убивать своих же граждан. Неужели ты думаешь, что убив соседа за георгиевскую ленточку ты будешь спать спокойно. Возмездие будет обязательно и очень скоро. Ни один американский холуй не останется безнаказанным. Вы террористы и убийцы. Бог вас накажет.
  • Anonymous

    Ездят и отдыхают-единицы.а основная масса выкручивается.Хотя я с Вами согласна полностью.врачи ДОЛЖНЫ ездить на хороших машинах и отдыхать минимум 2 раза в год(как во всем цивилизованном мире).но нам до этого очень далеко.мы создаем охрану по охране безпорядка.
  • Anonymous

    Вітання може бути с прикладанням руці до головного вбору або без цього. Наприклад - військовослужбовець, що має при собі автомат. Військовослужбовець, що знаходиться у однострї. Військовослужбовець, який є без головного убору. Нарешті, військовослужбовці у шпиталях, їдальні, після відбою
  • Anonymous

    ты только зарплату учел, но есть еще и расходы на форму, автопарк, который там нехилый, казармы, хавчик, оружие, электричество и другое. Это еще раза в 3 увеличит расходы. Т е - тут будет 30-40 млн грн в год на этих новобранцев. Неужели мы так богаты, что 40 млн - для нас пыль?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled 13:38 Вінницькі футболісти виграли меморіал Олександра Грушанського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up