Мама була поруч, але не чула, як її дворічну Діану гриз пес

Мама була поруч, але не чула, як її дворічну Діану гриз пес
Дворічну Діану загриз сторожовий пес, поки мама розважалась з охоронником. Дівчинку дорослі поклали спати у сторожовій будці, а самі спілкувалися на території автобази. Перед тим випустили гуляти пса бійцівської породи... Мати каже, що не чула й звуку, коли собака гризла її дитя.


Обом, матері загиблої дитини та її коханцеві, загрожує до восьми років тюрми за те, що лишили дівчинку в небезпеці. Пара зустрілася потай від усіх на роботі чоловіка. Він – охоронник приватної автобази у Гайсині. Вона на зустріч до нього приїхала з села Рахнівка. Поки дорослі розважалися на території, дитина лишилася спати сама на ліжку для сторожів. Чи вона вийшла до пса, чи він до неї забрався, ніхто не бачив.

- Якщо вже їдеш на побачення, то дитину лиши вдома, - говорять тепер працівники автобази про матір дитини, яку загриз їхній сторожовий пес.

– У нього сім’ї вже теж, певно, не буде, - додають вони про свого колегу.

Як почалися стосунки одруженого чоловіка з жінкою, у якої не склалося подружнє життя з батьком її двох дітей, лишилося поза кадром. Але те, до чого призвела їхня зустріч на стороні, жахнуло працівників швидкої, міліції, прокуратури та експертів. Вони працювали на місці трагедії вночі з неділі на понеділок, дев’ятого липня, у Гайсині.

Близько третьої ночі до автобази викликали медиків, але ті вже нічим зарадити не могли. Дитинка була мертва. Міліція їхала на місце, знаючи – зараз побачить тільце дворічної дівчинки, розтерзане собакою бійцівської породи.

У висновку судово-медичний експерт потім описав численні рани на лобі, щічках, шиї дівчинки та скальповану рану на її грудях. Дворічна Діана померла від масивної крововтрати. Травми такі, як після укусів тварини. Тепер слідчі розбираються в обставинах трагедії. Відповідальність загрожує обом – і матері, і сторожу, до якого на зустріч жінка потягла малу дитину.

«Нічого такого за нею не помічалося»
- Я не знаю, чого вона повезла її в Гайсин, - говорить бабуся матері загиблої дівчинки Катерина. - Вона якось її возила на каруселі. Може, й це так поїхала. Я не скажу. Може, щось треба їй було...

Бабуся розповіла, що Наталя пішла від батька своїх двох дітей і приїхала жити в село до батьків.

- Казала, що не мирилися, от узяла та й забралася сюди з дітьми. Оце таке я знаю, - каже бабуся. - І тут вони жили собі з батьками, і байдуже. Батьки на роботу, вона з дітьми. Дома все так, як треба. Інколи Наташа у клуб піде. Більше нічого такого за нею не помічалося.

- Мені люди сказали, коли я на роботу йшла, що дитина в морзі – загриз собака. Я не повірила, що таке може бути, - говорить односельчанка родини.

- Я теж думала, що покусав пес і в лікарню взяли або що. А це... Мені ця дівчинка правнучкою була, - каже бабуся Катерина.

По селі збирали характеристики про родину загиблої дівчинки, щоб докласти їх до карної справи. Всі говорять – нормальна сім’я.

- Так мало бути, - говорить сама 23-річна Наталя про те, що сталося. Розповідає незв’язно, але спокійно. Очі мокрі, але не помітно, щоб жінка була вбита горем.

Дочку по імені не називає
Наталя у неділю свого чотирирічного хлопчика лишила вдома з батьками і бабусею, а дворічну Діану взяла із собою у Гайсин. Каже, поїхали до її знайомого і постійно були на території закритої автобази, де він працював охоронником. Вдень дитина гралася коло дорослих, а ближче до вечора мати поклала дочку спати на ліжку для сторожів.

- Я її вклала, і ми вийшли. Посиділи на лавочці, тоді пішли до дитини подивилися і знов пішли сидіти, - каже мати і додає, що на ніч охоронник випустив гуляти собаку.

- Ми виходили, дивилися, вона ще спала, - не називає чомусь по імені свою дитину мати. - Потім ще сиділи. Тоді я Колі сказала, щоб він пішов подивився до дитини. І він сказав, що її немає. Ми тоді пішли її разом шукати, аж поки знайшли під яблунею. Вона була вже мертва. Він її взяв на руки і заніс в дєжурку. Тоді вже визвали швидку. У швидкій її подивилися. А потім, коли приїхала міліція, її вже дивилася міліція.

- Думаю, що дитина прокинулася, - каже мати, в якої допитувалися, як же вона не догледіла дитини. - Я його просила, щоб він двері підпер. Там двері знадвору не закриваються. А він не підпер двері, тому вона й вийшла. Я не думала, що вона встане. Зазвичай вона не встає вночі. А це вийшла, і тоді собака її схопив.

- Ми не чули нічого! Вона не кричала. Взагалі нічого не чути було, - каже мати. - Там просто собака такий здоровий, що вона не встигла закричати.

Коханцеві теж загрожує тюрма
- Зараз по справі проводяться допити свідків, призначена судово-медична експертиза, вживаються заходи для повного, всебічного та об'єктивного дослідження обставин злочину, - кажуть у прес-службі прокуратури області, де тепер контролюють хід досудового слідства.

Прокурор району порушив карну справу проти матері загиблої дівчинки після своєї перевірки. Жінці інкримінують до п’яти років тюрми за злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною, яке спричинило тяжкі наслідки.

А в міліції порушили карну справу проти обох дорослих, матері дівчинки і охоронника, з яким вона відпочивала.

- До восьми років позбавлення волі - санкція статті за завідоме залишення в небезпеці особи, яка позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, - каже начальник Гайсинського райвідділу міліції Андрій Піхоцький.

- Близько 22.00 дитину поклали спати в кімнаті для охоронників. Прикривши двері, дорослі пішли спати в кабіну автомобіля «КамАЗ», випустивши з вольєра собаку бійцівської породи стаффордширський тер'єр. Приблизно о 3.00 9 липня вони виявили тіло дівчинки без ознак життя, - кажуть у прокуратурі області.

- Мати залишила дитину в приміщенні сторожової охорони, поки сама проводила час з коханцем. Дівчинка заснула, але серед ночі прокинулася і, не знайшовши мами, злякалася та почала плакати. Дитя кликало маму, штовхало двері. На дитячий крик відреагував тільки сторожовий пес - накинувся на дівчинку, - розповіли у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.


Про стаффордширського тер'єра на ім’я Лорд говорять, що він як схопить, то не вирвати.

- Він упіймав кицьку мою, я до нього і так - пусти, і так - пусти, по голові бив – не відпустив. Мертва хватка у нього. Да, паскуда? – звертається до замкненого Лорда працівник автобази.

Собаку не застрелили одразу. На другий день після смерті дівчинки на автобазі сказали, що за собакою будуть спостерігати ще два тижні, чи не сказиться.

Про собак його породи відгукуються неоднозначно. Одні називають його надійним супутником господаря. Інші бачать у ньому агресивного звіра, якому не місце біля людини. Але у будь-який породі зустрічаються особини з підвищеним ступенем агресивності. Все залежить, як кажуть експерти, від спадковості, середовища проживання конкретної собаки, її виховання.

Американський стаффордширський тер'єр якраз вирізняється тим, що він здатний до навчання. Він чудово вчиться пошуково-рятувальній службі. Часто такі собаки стають поводирями сліпих і рятувальниками на воді.

Використовують собак цієї породи в підрозділах спецслужб через невибагливість і зручні середні розміри (до 48 см), коротку шерсть, відсутність запаху і невибагливість у їжі. Такий пес, як будь-який інший тер'єр, повинен вести активний спосіб життя, а не лежати на самоті на дивані. Підходить для тих господарів, що люблять рухливість і спорт.

Кінологи кажуть, що характер стаффа повністю формується до 18 місяців. Якщо в цьому віці він не засвоїть норми соціальної поведінки, то потім виховати його практично неможливо. А ще науково доведено: поведінка собаки залежить від особистісних якостей її власника.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Anonymous

    мама тварь
  • Anonymous

    В подкрипление к своим же словам вырезка из Википедии "Характер У собак этой породы нет врождённой недоверчивости по отношению к людям, характерной для собак служебных пород. При должном внимании со стороны владельцев они отлично дрессируются, с успехом выступая на соревнованиях. Американские стаффордширы дружелюбны к людям. Главная особенность характера этих собак — стремление во всём угодить владельцу, поэтому в плохих руках представители этой породы могут быть излишне драчливыми[2]. Известны многочисленные громкие случаи нападения на людей[3]."

    Anonymous reply Anonymous

    вообще-то, Американ­ские стаффордширы не только очень энер­гичны, они вдобавок еще нежны, привязчивы и хорошо относятся к детям. В силу своей природной сообразительности они великолепно выступают в роли сторожей и охранников. Поскольку это очень мощные и энергичные собаки, их рекомендуется спус­кать с поводка только если собака дрессированная и отлично слушается хозяина. Требует жесткой и правильной дрессировки.
  • Anonymous

    а взагалі якщо брати ця порода собоки заборонена в інших дервах.... бо вона дурна.. і як цевони не почули дитину? що вже так стогнала що не почула як дитина плаче... сором и стидно має бути... в тюрму обох....

    Anonymous reply Anonymous

    Скинь но ссилочку на фнформацію про заборону даної породи. "*обнутих" як ти виразився, порід собак небуває, бувають "*обнуті" -хазаї, які здитинства дразнять її як шавку звичайну, а потом самі її їсти бояця давати.
  • Anonymous

    Боже мой...какая страшная смерть((((Нет слов, чтобы выразить свои эмоции. Ужасно жаль малютку( Ни в статье, ни в видео, я ни разу не услышала, чтобы эта назвала хоть раз ее по имени...(((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up