Козятинських ювелірів вже чистять зі зброєю

Козятинських ювелірів вже чистять зі зброєю
В цьому торговому центрі троє в масках, камуфляжах і з пітсолетами пограбували ювелірний віддділ (зі зйомки СЗГ обласної міліції)
Принадилися. В Козятині вдруге за січень грабанули ювелірний магазин. Цього разу бандити були в масках і з вогнепальною зброєю. За півтори хвилини вони двічі стріляли - в стелю і в вітрину. Потім тікали врозсипну...

Одного втікача спіймали через годину. Другого – через дві. Він був озброєний і мало не вбив кількох людей, коли чинив опір. А от третій зник з місця злочину. Якщо двох взяли, то й третього знайдуть, - не сумніваються тепер мешканці Козятина і азартно переказують, як бандитів ловили разом і прості люди, і правоохоронці.  

Двох з трійці озброєних чоловіків, які минулого вівторка обібрали магазини в центрі Козятина, затримали за гарячими слідами. Це уже другий напад на ювелірний салон в одному й тому ж місті. Обидва пограбовані ювеліри мали торгові точки буквально в кількох сотнях кроків один від одного, на паралельних вулицях. Це - центр.

Два напади поспіль
Попередніх грабіжників, зафіксованих на камеру відеоспостереження в магазині на вулиці Героїв Майдану, знають в обличчя, але ще не розшукали. Вони не ховали облич, бо приїжджі. Зараз - переховуються. Орієнтування із на диво якісними стоп-кадрами з відео запису, який вівся в салоні і який не помітили злочинці, коли готували напад, розіслали по всіх регіонах.

Нагадаємо, цей злочин був 9 січня - прямо серед білого дня з ювелірного салону «Алла» два бандити безперешкодно винесли прикрас на півмільйона гривень. Злочинці були озброєні ножем. Зникли разом із золотом.

А скільки взяли минулотижневі, озброєні двома пістолетами бандити, ще підраховує слідство. Як сказали в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, в затриманих втікачів було при собі награбоване золото і його вилучили. Також міліціонери вилучили одну одиницю зброї, а на місці злочину – гільзи від двох пострілів. З якого пістолета вони вилетіли, і чи не світилася ця зброє де раніше, скаже експерт згодом.  


Стоп-кадри зі зйомки сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції


Сміливий таксист
Напад стався приблизно о 16.00 в ювелірному відділі невеликого торгового центру, який знаходиться навпроти пошти. В міліції сказали, що двох із нападників через дві години вже допитували в райвідділі.

А мешканці Козятина між собою переказують чи то правду, чи то легенду, але дуже цікаву історію. Люди говорять про те, що другого втікача допоміг затримати таксист, до якого той сів у машину, щоб їхати на залізничний вокзал. Втім таксист-сміливець повіз бандита не на поїзд, а прямо в міліцію...

- Таксист здогадався, що його пасажир не орієнтується в місті і повіз його в міліцію, - кажуть люди. – А коли пасажир пригрозив таксисту пістолетом, той одразу мітко ввалив йому в обличчя. Потім поінформував міліцію і міліціонери в’язали бандита.

В міліції таких подробиць не розказують, але підтверджують, що цивільний громадянин допоміг спіймати втікача. Також говорять, що озброєний чинив опір під час затримання. Намагався застосувати зброю. І як написали згодом на сайті “RIA-Козятин”, затримав врешті пасажира таксі особисто „начальник міліції Геннадій Ткачук, якого кримінал намагався застрелити”.


В магазині бандити за півтори хвилини встигли зв’язати продавщицю, прострелили стелю і вітрину, згребти частину золота і втекти зі здобиччю


Шукають третього
- На даний час проводяться оперативно-розшукові заходи для встановлення і затримання третього нападника, якому вдалося втекти, - сказали в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.  

Також розповіли, що під час нападу розбійники погрожувала продавщиці пістолетами і зв’язали її. Аби залякати жертву, застосували вогнепальну зброю. Пістолети жінка бачила у двох нападників. І стріляли вони двічі. Але не в неї, а у стелю для страху. Ще постріл пролунав, коли бандити розбивали пістолетом вітрину. Далі вони швидко вигребли частину ювелірних виробів. Все це зайняло у них не більше, ніж півтори хвилини.



На місце спрацювання сигналізації прибули оперативники, наряд Держохоронців та кінологічна служба, але грабіжники вже поруч не було. Вони кинулися врозсипну - кожний пішов своїм шляхом. Правоохоронці із собаками пішли по їхньому сліду.  

Знов гастролери
- За годину працівники міліції «гарячим слідом» в місті затримали одного з зловмисників. Ним виявився 33-річний житель Житомирської області, який в минулому відбував покарання за розбійний напад. При опитуванні затриманий зізнався у скоєному, - каже прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник. – А близько шостої години вечора в ході проведення комплексу заходів та завдяки пильності небайдужих городян, міліціонери затримали і другого злочинця, 41-річного киянина, який неодноразово побував у місцях позбавлення волі за скоєння крадіжок, пограбувань та розбоїв.


Затриманий житомирянин одразу зізнався, але напарників не здав. Сказав, що сам обікрав магазин із золотом


У цього рецидивіста з Києва під час особистого огляду виявили і вилучили частину викрадених прикрас. А під час оглядів місцевості по маршруту руху злочинців, міліціонери знайшли камуфляжний одяг, який бандити зняли, і кілька золотих виробів, які вони поспіхом загубили. Ці речі, за даними слідства, доводять причетність обох чоловіків до розбійного нападу.


Рецидивіст з Києва. Через те, що Козятина гастролер зовсім не знав, його вдалося зловити

І спійманим гастролерам оголосили про підозру в рамках кримінального провадження про розбій з проникненням. За такий злочин загрожує кожному по 12 років позбавлення волі. Лишилося знайти третього. В міліції не розголошують, чи надали про нього інформацію затримані. 


По дорозі втечі нападників правоохоронці знайшли камуфляжі, зняті розбійниками, і розгублені золоті прикраси з цінниками із саме того магазину (оперативна зйомка)

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Бідна та продавщиця, потрібно мати жилізні нерви таке пережити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії “Ранкові зорі” 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up