«Водоканал» закупить 140 тонн хлору. Цього вистачить на півроку

«Водоканал» закупить 140 тонн хлору. Цього вистачить на півроку
Фото: epravda.com.ua
  • Вінницький «Водоканал» закупить 140 тонн рідкого хлору в українського підприємства «Дніпроазот».
  • Аби доставка речовини відбулася швидко комунальне підприємство робить це в обхід аукціону на ProZorro.
  • За увесь хлор комунальники заплатять 6,609 мільйона гривень. Із цієї закупівлі вже привезли 13,5 тонн.

Хлорна криза у Вінниці не станеться, а водопостачання вимикати не будуть. Аби обласному «Водоканалу» вистачило речовини для знезараження води, комунальники закуплять 140 тонн в заводу-монополіста «Дніпроазот». Та зроблять це, не використовуючи торги у системі ProZorro, на що отримали дозвіл від обласної влади.

«04 липня відбулося позачергове засідання Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вінницької ОДА. За результатами роботи комісії було прийнято рішення (протокол № 14):

  • рекомендувати «Вінницяоблводоканал» провести закупівлю хлору рідкого за спрощеною переговорною процедурою», — пояснюють в документації до закупівлі.

Таким чином, водоканальники закуплять 140 тонн хлору за 6 мільйонів 609 тисяч 120 гривень, про що є повідомлення у ProZorro.

Відео дня

Якщо поділити цю суму на кількість тонн, то вартість однієї тонни хлору для вінницького «Водоканалу» становить 47 208 гривень (6 609 120 ÷ 140). Як казали комунальники, ще до цієї ціни будуть додавати вартість транспортування, яке виконуватиме «Аульська хлоропереливальна станція».

Крім того, як розказував головний інженер водоканальників Олег Шведов, підприємство для знезараження води використовує 800 кілограмів хлору щодоби. Отже, 140 тонн вистачить на 175 днів (140000 ÷ 800), тобто на півроку.

ДОДАНО. На склади «Водоканалу» привезли 15 контейнерів рідкого хлору з «Дніпроазоу». Це 13,5 тонн. За словами гендиректора комунального підприємства Олександра Чернятинського цієї партії вистачить на два тижні.

Попередню партію рідкого хлору підприємство в екстренному порядку закупило з Румунії, 21 липня. Їм надійшло три контейнери речовини, 2 тонни 700 кілограмів.

«Румунія може постачати не більше двох машин хлору в Україну на тиждень. Цього недостатньо для нашого підприємства. Щоб закуповувати хлор за кордоном, ми 1) маємо мати свої контейнери, яких немає. Сьогодні власник контейнерів, в яких завозять хлор — Аульська хлоропереливна станція. 2) виходити на міжнародні торги. 3) за кордону хлор потрібно довозити лише машинами «Євро-5». Це екологічний стандарт, який є обов’язковим для всіх вантажних авто, які продають у ЕС з жовтня 2008 року. Тобто закуповувати хлор за кордоном не так просто, як декому здається», — повідомив у фейсбуку Олександр Чернятинський.

Нещодавно комунальники провели відкриті слухання, на яких повідомили про намір підняти тариф на холодну воду вдвічі. Якщо його погодить Нацкомісія з питань регулювання комунальних послуг, то нові ціни в платіжках будуть з 2019 року.

Читайте більше про хлорну кризу:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • З.А.Глядач

    "як розказував головний інженер водоканальників Олег Шведов, підприємство для знезараження води використовує 800 кілограмів хлору щодоби."

    Вони що головою вдарилися? Шведов "забув" сказати РІДКОГО хлору.
  • Vladimir Sviridov

    аніж витрачати гроші на застарілу систему хлорування краще б  побудували сучасну систему озонування
  • Metalka

    шо прозоро, шо просрало, всеодно спи**** гроші
  • Next

    Дуже цікаво кому залишаться кошти витрачені в обхід ProZorro, і яка це буде сума?.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up