«Дніпроазот» запустили. Ситуація з хлором для Водоканалу вирішена?

«Дніпроазот» запустили. Ситуація з хлором для Водоканалу вирішена?
Фото: vinvk.com.ua
  • У Асоціації водоканалів заявляють, що ситуація з постачанням хлору стабілізувалась, виробник речовини «Дніпроазот» відновлює роботу.
  • Це підтвердили в Кабміні, де міністр Зубко сказав, що паралельно йдуть поставки хлору з Румунії. А от у вінницькому «Водоканалі» кажуть, що досі мають дефіцит хлору.

Хлорна криза, яку спричинила зупинка заводу «Дніпроазот», має незабаром завершитися. Принаймні, складається таке враження після заяв офіційних структур.

Спілка водоканальників — Асоціація Укрводоканалекологія — оприлюднила заяву, в якій зазначили, що ситуація з хлором стабільна, криза минула.

«АТ «ДНІПРОАЗОТ» відновлює роботу хлорної групи цехів. У даний час на підприємстві закінчені підготовчі роботи до включення виробництва. Найближчим часом очікується випуск першої продукції. Усі водоканали працюють в штатному режимі без обмеження подачі води», — йдеться в заяві.

Відео дня

У своєму фейсбуку це підтвердив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко. За його словами, виробництво рідкого хлору відновлено, паралельно йдуть поставки хлору з Румунії.

Але у вінницькому «Водоканалі» кажуть, що нового хлору ще не отримали.

— Розказують нам, що запустили завод «Дніпроазот», але в нас немає ані угод, ані процедур. Наразі ми не маємо нових поставок хлору. Залишається така ж ситуація, яка склалася через зупинку заводу — хлору вистачить максимум на пару днів, — сказав головний інженер вінницький «Водоканалу» Олег Шведов.

З цього приводу звернулися за коментарями до Вінницької облдержадміністрації. Там кажуть, що ситуація складна, але стабільна.

— Сьогодні (23 липня-авт.) на нараді казали, що проблеми є, але ситуацію тримають на контролі, — відповіли в департаменті інформаційної діяльності ОДА.

Наразі очікуємо коментар від начальника «Вінницяоблводоканалу» Олександра Чернятинського.

Раніше комунальники казали, що без хлору вони не зможуть очищати питну воду. Тому припинять подачу води городянам, поки не відновлять свої запаси речовини.

Про історію з хлорною кризою можете прочитати ось тут: Чим грозить городянам відсутність хлору в складах «Водоканалу»

План «Ч» для Вінниці

Якщо «Водоканал» припине постачати воду вінничанам, тоді в нашому місті діятиме алгоритм забезпечення населення питною та технічною водою. Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Олег Парфілов пояснив, в чому суть плану.

— У департаменту транспорту, енергетики та зв'язку є на обліку свердловини питної води. Вони відповідають за водопостачання у Вінниці. Маємо автоцистерни для перевезення питної води, — сказав Парфілов. —  За алгоритмом будемо постачати воду спочатку для потреб лікарень та освітніх закладів, а потім для мешканців багатоповерхівок. За умови, що воду взагалі відключать — технічну воду буде постачати Держслужба з надзвичайних ситуацій. Звісно, будуть обмеження, адже на всі 100% не вдасться задовольнити потреби населення.

Хочуть підняти тариф на воду

У середині липня «Вінницяоблводоканал» виклав на сайті повідомлення про намір підняти тариф на холодну воду. Нова ціна води потрібна «Водоканалу», адже зросла ціна на електроенергію (на 25%), на реагенти (на 53%), зарплата на підприємстві (на 65,7%). Але виходить, що нові тарифи стануть вдвічі більші, ніж чинна плата за холодну воду.

Зараз сумарно, водопостачання та водовідведення коштує 9,92 гривні за кубометр (без ПДВ), а якщо приймуть новий тариф, то ця послуга вартуватиме 19,8 гривні за кубометр (без ПДВ).

Нові суми хочуть обговорити. Для цього людей скликають прийти на громадське слухання, яке відбудеться 27 липня, о 14:00, на другому поверсі в актовій залі адміністративного приміщення «Вінницяоблводоканал» за адресою вул. Київська, 173.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up