У 2017 українці будуть відкладати гроші собі на пенсію з власного гаманця?

У 2017 українці будуть відкладати гроші собі на пенсію з власного гаманця?
  • Зараз вінничани отримують пенсію за рахунок Пенсійного фонду України.
  • Коли планується запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування?

Пенсійне забезпечення українців сьогодні визначається  за ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» у солідарній системі, тобто, за рахунок коштів Пенсійного фонду України.

Проте, вже у липні 2017 року планується запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Це передбачено законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування  та єдиних принципів нарахування пенсій » № 4608  від 6 травня 2016 року.

- Головною відмінністю накопичувальної системи від солідарної є те, що сплачені кошти є власністю людини, - каже начальник управління ПФУ в місті Вінниці  Алла Лоба. - Тобто, громадяни самостійно накопичують кошти собі на пенсію на свій персональний рахунок.

Відео дня

Начальник управління пояснює, що найбільшу вигоду тут  матиме молодь, яка на момент запровадження  розпочне працювати і до досягнення пенсійного віку зможе накопичити значну суму коштів, та, відповідно, матиме змогу отримати високий розмір довічної пенсії.

 - Звісно, що накопичувальна система буде ефективною лише за умови економічного зростання, - каже чиновниця. -  Її принци можна порівняти з «персональним гаманцем», у який ти впродовж життя відкладаєш певні кошти, а коли йдеш на пенсію – їх отримуєш. Заощаджені гроші можуть перейти в спадок, адже це – індивідуальні рахунки людини.

 Обов’язковій участі у накопичувальній системі підлягатимуть особи, віком до 35 років та державні службовці не залежно від віку. Розмір страхового внеску Кабміном планується встановити від 2% з липня 2017 року, з кожним наступним роком розмір буде збільшуватись на 1 % до досягнення 5 %  у 2020 році і подальшої сплати у зазначеному розмірі.

Читайте також: З 1 грудня пенсії вінничан зростають. Кому повезе та на скільки

Вінницькі пенсіонери чекають  «осучаснення»: що це таке та кого торкнеться

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up