З 1 грудня пенсії вінничан зростають. Кому повезе та на скільки

З 1 грудня пенсії  вінничан зростають. Кому повезе та на скільки

Пенсійний фонд з 1 грудня 2016 року масово перерахує пенсії вінничанам. У відомстві розказали, яка буде мінімальна пенсія та кому саме її піднімуть.

Непрацюючим пенсіонерам перерахунок мінімального розміру пенсії за віком, встановленого відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», буде проведено з розрахунку 1247 гривень:

  • за наявності у чоловіків 25 років, а у жінок 20 років страхового стажу, якщо пенсія призначена до 1 жовтня 2011 року;
  •  за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу, якщо пенсія призначена після 1 жовтня 2011 року.

Враховуючи змінений розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність,  перерахунок буде проведено незалежно від факту роботи:

  • пенсій за особливі заслуги відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною»;
  • мінімального розміру пенсії по втраті годувальника;
  • мінімального розміру пенсії по втраті годувальника членам сімей військовослужбовців;
  • підвищень, передбачених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • підвищень, передбачених Законом України «Про жертви нацистських переслідувань»;
  • мінімальних розмірів пенсій по інвалідності  внаслідок аварії на ЧАЕС, щомісячної державної адресної допомоги інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;
  • щомісячної державної адресної допомоги на догляд інвалідам війни та учасникам бойових дій.

Не перераховуються з 01 грудня 2016 року:

Відео дня
  •  розміри пенсій за віком за відсутності повного страхового стажу;
  • розмір пенсії в разі втрати годувальника, обчислений відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», на двох та більше утриманців, один з яких працює;.
  • розмір підвищення дітям війни відповідно до Закону України «Про соціальний захист дітей війни»;
  • розмір додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров’ю та компенсаційної виплати за втрату годувальника відповідно до Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»;
  • розмір щомісячної державної адресної допомоги, передбаченої постановою Кабінету Міністрів України від 26.03.2008 №265 «Деякі питання пенсійного забезпечення громадян», якщо одержувачі пенсій не є інвалідами , дітьми-інвалідами та не отримують пенсію по втраті годувальника;
  • розміри пенсій пенсіонерів, які працюють, провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Працюючим пенсіонерам після звільнення з роботи або припинення діяльності, пов’язаної з отриманням доходу, пенсія перераховуватиметься з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом на дату звільнення з роботи або припинення такої діяльності.

Пенсіонери, які працюють, можуть і надалі здійснювати перерахунок пенсії згідно частини четвертої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування») через кожні два роки роботи з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі).

Також не збільшиться розмір пенсійної виплати у випадках коли:

  • розмір підвищення перерахованого розміру пенсії менше можливої поточної індексації у місяці перерахунку. В цьому випадку встановлюється фіксована індексація, яка визначається як різниця між можливою поточною індексацією та сумою підвищення пенсії;
  • розмір підвищення перерахованого розміру пенсії менше розміру фіксованої індексації, встановленої до 01.12.2016 року.

Начальник управління Пенсійного фонду в місті Вінниця, Алла Лоба зазначила, 

–  Перерахунок пенсійних виплат буде здійснено автоматично, пенсіонерам не має потреби особисто  звертатись до органів Пенсійного фонду для здійснення перерахунку.

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Пупкин Вася

    Вот повезло  так повезло!  Скорее бы стать пенсионером ! )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up