Тарифи на воду зросли на 15-20%. Скільки платитимуть вінничани?

Тарифи на воду зросли на 15-20%. Скільки платитимуть вінничани?
  • В Україні зросли тарифи на центральне водопостачання й водовідведення. В середньому на 15-20%- в залежності від регіону.

Вчора, 4 лютого, відбулось засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Члени комісії підписали постанову №283 від 04.02.20 р. «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року № 1141» про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

 Як повідомляє «Вінницяоблводоканал», відповідно до зазначеної постанови тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення складають:

  • централізоване водопостачання - 12,07 грн/м3 без ПДВ; (14,484 грн/м3 з ПДВ);
  • централізоване водовідведення - 6,21 грн/м3 без ПДВ; (7,452 грн/м3 з ПДВ).

Якщо додати ПДВ (20%), то виходить, що новий тариф більший, ніж старий аж на 5 гривень.

Відео дня
  Чинний тариф Новий тариф

Постачання і відведення

разом (з ПДВ), за м³

16,584 грн 21,612 грн

З постановою та структурою тарифу можна ознайомитись на офіційному сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Постанова набирає чинності з 5 лютого цього року.

Зростання тарифів пояснюють зростанням вартості електричної енергії, мінімальних гарантій в оплаті праці.

Нагадаємо, у 2019 році вінницький «Водоканал» двічі збільшував тариф.

Опитування

Як думаєте, чи зросте якість води разом з підвищенням тарифу?

Читайте також:

«Гроші за повітря»: у кабміні пообіцяли скасувати дві платіжки за газ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Artyom Zyabchenko

    В мене собаки немає.Буду продавати хомяка,може хоч на місяць хвати.А якщо серйозно,то це все нагадує геноцид,особливо літніх людей з невеликими пенсіями,яких все частіше зустрічаєш на вулиці,які просять дати на буханку хліба.Мені соромно за таке скоцьке відношення влади до найбільш незахищеної частини населення в нашій країні.Але поки люди мовчать,тарифи і надалі  будуть зростати,відповідно відсіючи з усіма наслідками неплатоспроможних громадян.
  • Анонім

    "В Виннице водоснабжение подорожало на 41,3%
    «Винницаоблводоканал» со среды, 5 февраля, повысил тарифы на централизованное водоснабжение и водоотведение на 41,3%."
    http://kontrakty.ua/article/150451
    Поо які 15-20% мова?

  • Ольга

    А ви критики підіть і попрацюйте на водоканала то будете знати як то воно з того болота що у нашій річці зробити якісну воду. І скільки це коштує.Цього року снігу та опадів майже не було.Якість води завжди у річці зимою покращується а цього року залишилась на рівні осені. Впевнена що вода ще буде рости у ціні а через декілька десятків років то не будете водоканалу платити бо річка точно стане непридатною для очистки.Ото буде проблема.

    Олена reply Ольга

    А вы хотите сказать что он качественная???

    Ols Kat reply Ольга

    Яка критика? Навпаки, ми хвалимо Зеленського за те, як гарно вiн знижує тарифи
  • Ольга

    А ви критики підіть і попрацюйте на водоканала то будете знати як то воно з того болота що у нашій річці зробити якісну воду. І скільки це коштує.Цього року снігу та опадів майже не було.Якість води завжди у річці зимою покращується а цього року залишилась на рівні осені. Впевнена що вода ще буде рости у ціні а через декілька десятків років то не будете водоканалу платити бо річка точно стане непридатною для очистки.Ото буде проблема.

    Ольга Петренко-Кравчук reply Ольга

    ну,по-перше,ніхто нікого насильно не заставляє працювати там  де йому не подобається,де для людини важко чи то фізично,чи по якійсь іншій причині...За невизначенність "спеціалістів" не повинні платити люди додатково.А те ,що в такому стані підприємство,та якість води(доречі ,яку споживати страшно)це потрібно запитати у керівництва водоканалу та його самого ближчого оточення). Впевнена,піднявши тарифи ще в 5 разів і  більше там всеодно нічого не поміняється.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up