«Гроші за повітря»: у кабміні пообіцяли скасувати дві платіжки за газ

«Гроші за повітря»: у кабміні пообіцяли скасувати дві платіжки за газ
  • Кабінет Міністрів України і Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, працюють над створенням єдиної платіжки за газ.

З початку року оператори газорозподільних систем (облгази) виставляють українцям вартість за газ в двох платіжках. Окремо — за сам спожитий газ, окремо — за його розподіл (доставку) споживачеві. 

Вінничанин Вадим Когут зняв відеоролик, де розповів про ситуацію з платіжками за газ. За два дні його відео подивилося понад 4 мільйони людей. І як виявилося, такі ж проблеми не лише у Вадима. І ось стало вдомо, що Кабмін і Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг працюють над створенням єдиної платіжки за газ.

За словами міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля, у новій квитанції за газ буде «правильно» відображено вартість його транспортування і споживання, йдеться в сюжеті «Свобода слова» на ICTV.

— Регулятор у нас незалежний, він має забезпечити баланс інтересів споживачів і галузі, але зараз напрацьовується, щоб усе ж таки не було окремих платіжок за транспортування і споживання газу. Щоб це була окрема величина, яку треба сплатити, але не дві платіжки, щоб не дратувати українців, — сказав він.

Відео дня

За словами міністра, у новій квитанції буде правильно відображено вартість транспортування і споживання газу. Він зазначив, що тариф на транспортування газу — це так звана абонплата.

— Щоб уся велика інфраструктура [працювала]... Щоб український споживач у будь-який момент доби міг відкрити й отримати газ, який знаходиться під тиском, це коштує грошей. Є ті витрати, які є умовно постійними, їх увесь час треба вкладати, навіть якщо ти не споживаєш, — додав Ожель.
 

З 1 січня, нагадаємо, оператори газорозподільних систем (облгази) виставляють українцям вартість за газ в двох платіжках. Окремо — за сам спожитий газ, окремо — за його розподіл (доставку) споживачеві. При цьому тарифи за розподіл в кожному регіоні різні.

Нові правила оплати за газ: дві платіжки і різні тарифи

З початку року тарифи на розподіл газу, які раніше закладалися в загальну платіжку, виросли на 46%. А починаючи з 1 липня, піде ще одне подорожчання — на 20%. Нові тарифи стосуються 44 облгазів.

 

 

Читайте також:
Гроші за повітря: вінничанину прийшла квитанція за доставку газу, яким він не користувався

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Prehistoric

    Львівгаз збут - сайт 104.ua не лише дивним чином щезли покази подані 01.07.2020 і обманом отримав з Ощадбанку спецрахунку пільговика кошти за фальшиві кубометри, так ще й систематично фальсифікує покази, нараховує неіснуючі заборгованості. Державний бюджет так і не додав інвалідам війни додаткові кошти на другу платіжку, а в результаті  - газ з'їв всі кошти - виник борг за воду, електроенергію. Пішла заява в поліцію, дбр  ну і звісно в сам Львівгаз - на розірвання договору розподілу газу та вилучення приладу обліку. Не дай БОЖЕ скажуть мешканцям не газифікованого будинку і далі платити за доставку - піде відкритий лист Президенту України, з посиланням на його відповідь на електронну петицію у лютому, та зверненя в Антимопнопольний комітет на Львівгаз, НАБУ на НКРЕКП. Ви дограєтесь що піднімите народ.... Якунович встиг втекти, і заплатив життям сина за кров і біль невинних людей , ці вже не втечуть - кордони ж через Ковід-то закриті? :)
  • AK

    Всі надра належать народу України, про це пише конституція. Якщо транспортування окремо, то чому за газ платять?
  • Genry Nobl

    я так понимаю что с такими тарифами и такой властью которая считает народ-быдлом-поводов любить свою страну тем более защищать всё меньше и меньше
  • Кармелюк

    Доставку газу відокремили по договарняку щоб ахмет підняв тарифи на електроенергію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up