Гроші за повітря: вінничанину прийшла квитанція за доставку газу, яким він не користувався

Гроші за повітря: вінничанину прийшла квитанція за доставку газу, яким він не користувався
фото:0552
  • Вінничанин Вадим Когут зняв відеоролик, де розповів про ситуацію з платіжками за газ.
  • За два дні його ролик подивилося понад 4 мільйони людей.
  • І як виявилося, такі ж проблеми не лише у Вадима.

Історія Вадима

Відео у фейсбук чоловік підписав так: «плата за транспортування газу в будинку якому ще ніхто ним не користувався».

Вадим розповідає, що будує будинок. У 2018 році він провів туди газ, але ним так і не користувався. Тим часом, йому прийшла платіжка за доставку газу до його оселі. За рік йому доведеться за це заплатити понад 4 тисячі гривень. Чоловік не розуміє за що. Та все ж, пішов платити. І як виявилося, гроші ніде не приймають за це: ні в банку, ні в газовій установі.

Ролик зірвав мережу, ним поділилося 150 тисяч осіб, ще майже 6 тисяч залишили свої коментарі.

Відео дня

Що кажуть люди?

З коментарів видно, що таке питання хвилює багатьох. Дехто, розуміє, що платіжку розділили і треба платити, а дехто проти. Найбільше це хвилює тих, хто газом не користувався — за що ж тоді платити?

Для прикладу, одній родині, яка користувалася газом нарахували 11 гривень за місяць за доставку, а іншій, яка газ не використовувала - 154, 5 гривень за місяць.

Чому газовики вимагають платити навіть якщо є нулі?

Нова схема оплати означає, що платити за газ цього року доведеться у будь-якому випадку: незалежно від того, чи буде газ за фактом споживатися, чи ні. Бо тариф на розподіл визначили фактичним споживанням за минулий рік.

Не платити за розподіл газу, якщо на лічильнику «нулі», можна лише в одному випадку — відрізати трубу.

— Ми можемо надати таку послугу. І таким чином, ви перестанете бути клієнтом «Вінницягазу». Але якщо ви через рік передумаєте, то потрібно буде знову пройти процедуру приєднання за загальним порядком, — каже директор фінансовий Сергій Кібітлевський.

Детально про нові платіжки, розподіл та оплату дізнавайтеся у матеріалі:

Що каже про ситуацію адвокат?

Тема оплати доставки газу набирає обертів. Її все частіше обговорюють. Своє бачення ситуації розповів адвокат Сергій Гула. Він опублікував ролик 31 січня БЮК Юрконсультації:

Читайте також:

Знизилася ціна на газ. Нова вартість буде у платіжках за січень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Владимир Грабовый

    Пусть Облгазы предоставят документы на их право собственности на трубы и финансовые документы,что это именно они построили газопроводы,закупили трубы!Трубы во многих городах проведены при СССР за наши деньги!А если труба проходит частную собственность,но не подключена к дому или квартире Облгазы будут платить этим людям за трубу?!
  • Имя Фамилия

    Вот Путен гад!
  • Коля Пупкин

    пане директор фінансовий Сергій Кібітлевський,чому саме відрізати, а не опломбувати, поставити блінду, чи накрутити заглушку? Відріж краще собі яйця, щоб такі дебіли не плодилися.
  • Игорь

    А почему бездействуют государственные Антимонопольний комитет и служба защиты прав потребителей или нет государства, остались одни зелбоёбы...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up