Нова поліклініка, знаки на зупинках і додатковий транспорт. Що просять вінничани в петиціях?

Нова поліклініка, знаки на зупинках і додатковий транспорт. Що просять вінничани в петиціях?
  • Журналісти  “20 хвилин” продивились петиції, за які триває збір підписів.
  • Вінничани просять розмістити на зупинках знаки “Заборона паління”, замінити старі лавки на нові у Центральному парку і збудувати поліклініку в Академічному.
  • А що ще?

1. Встановити знаки "Заборона паління"
Вінничанин Артур Покорський в своїй петиції просить на зупинках громадського транспорту встановити знаки "Заборона паління". Станом на 12 червня петицію підписали 259 осіб з 350 необхідних. 
“Кожного дня на всіх зупинках нашого міста є безліч людей які нехтують законами, здоровим глуздом, мораллю та совістю. Палять на зупинках, де поруч з ними стоять діти, вагітні жінки, люди похилого віку та інші. Це наражає на небезпеку усіх хто стоїть в радіусі 10-20 метрів.  Так у нас є закони які це забороняють, але ніхто цим не займається, тому саме такі знаки зменшать кількість правопорушень у нашому місті”,- пише Артур Покорський. 
Підписати петицію
 . 
 2. Замінити старі лавки на нові у Центральному парку
 Дмитро Науменко у своїй петиції просить до 127-річчя Центрального парку, замінити старі лавки на нові, естетичні та сучасні. Станом на 12 червня  підписали 64 особи з 350 необхідних. 
“Візитною картою Центрального парку Вінниці має бути не тільки фонтан, стадіон та атракціони, а і сучасні, комфортні, естетичні лавки як встановлені на проспекті Космонавтів, біля міської ради. Необхідно продовжувати покращувати традиційні улюблені місця відпочинку вінничан. Бажано також замінити плитку стару від Арки до пам’ятника М. Горькому”, - пише Дмитро Науменко.
Підписати петиіцію
 
3. Створити світлову (лазерну) інсталяції на Європейській площі  
Руслан Савчук у своїй петиції просить створити світлову (лазерну) інсталяції замість вічного вогню на Європейській площі. Станом на 12 червня підписали 51 осіб з 350 необхідних.
“За вічний вогонь вінничани платять 10 000 гривень щомісяця. У Вінниці біля меморіалу постійно горить вічний вогонь. Газ, що «згорає» у вічному вогні, обліковується лічильником, який встановлений біля вічного вогню...Тому прошу підтримати проект реконструкції вічного вогню. Для цього необхідно оголосити конкурс на світлову або лазерну інсталяцію замість нього. Можливо, навіть із 3Д-проекцією, яка би була прикрита надміцним склом. Це стане черговою "родзинкою" Європейської площі біля пам’ятника солдатам-визволителям”,- пише Руслан Савчук.
Підписати петицію 
 
4. Побудувати тролейбусну лінію
Руслан Савчук у своїй петиції просить спроектувати та запустити тролейбусну лінію Ващука (Квятека) - Барське шосе - Хмельницьке шосе на Київську або на Соборну. Станом на 12 червня підписали 37 осіб з 350 необхідних.
“Із розвитком та розширенням міста постає проблема розширення транспортної мережі. Трамвайна вставка по Барському шосе вже прокладена, оснащена та працює, з’єднавши Західний автовокзал із Келецькою. А от тролейбусні лінії чомусь не розвиваються. Пропонується спроектувати та запустити тролейбусну лінію Ващука (Квятека) - Барське шосе - Хмельницьке шосе на Київську або на Соборну. Якщо будуть курсувати тролейбуси за цими маршрутами, то вони автоматично замінять маршрутки і автобуси, які працюють на бензині. Відповідно буде легше дихати міським жителям”,- пише Руслан Савчук.
 Підпистаи петицію. 
 
5. Збудувати поліклінніку в Академічному
Олександр Мандро у своїй петиції просить збудувати поліклініку в Академічному. Станом на 12 червня підписали 37 осіб з 350 необхідних.
“В даний час в мікрорайоні немає поліклінніки. Є край важлива необхідність поліклінніки в мікрорайоні Академічний, де буде знаходитися участковий лікар”,- пише Олександр Мандро.
 Підписати петицію
 
 6. Поставити додатковий транспорт з Чорновола на Барське шосе
Олена Соколовська у своїй петиції просить поставити на маршрут додатковий транспорт в час пік Чорновола - Барське шосе. Станом на 12 червня  підписали 20 осіб з 350 необхідних.
“Увесь діючий за графіком транспорт, не справляється з кількістю людей, бажаючих дістатись до робочих місць у бік Барського шосе! Пасажири по 30-45 хвилин чекають на зупинках, та мають змогу тільки спостерігати висадку пасажирів на зупинці вул.Чорновола... Деяким щастить застрибнути на останню сходинку маршрутки та у "шпротному" стані вирушити у ризикований шлях! 
Зважаючи на ціні тролейбус - трамвай, які у нашому місці на рівні київських, поїздка з пересадкою виходить досить не бюджетною!”- пише Олена Сокольська.
Підписати петицію.
 
7. Замінити слово “площа” на “майдан”
Вадим Безпалов просить у своїй петиції замінити слово “площа” на “майдан”. Станом на 12 червня підписали 15 осіб з 350 необхідних.
“В українській мові є слово "майдан", але чомусь площа Гагаріна, площа Перемоги і тд. Всі борються за українську мову, а на практиці маємо у вжитку русизм "площа". Вимагаю внести зміни до відповідних неукраїнських назв”,- пише Вадим Безпалов.
 Підписати петицію 
 
8. Змінити назву Проспект Космонавтів на Бульвар Космонавтів
Євгеній Шевченко у своїй петиції просить змінити назву Проспект Космонавтів на Бульвар Космонавтів. Станом на 12 червня підписали 4 особи з 350 необхідних.
“Як на мене доречніше буде Бульвар, тому що люди тепер ходять і відпочивають там, а проспект - це місце, де безліч транспорту та дороги в 3-4 смуги що не відповідає дійсності. P.s. Бульвар (вікіпедія - міська вулиця із зеленими насадженнями, алеями для пішоходів, лавками, квітниками, скульптурами, фонтанами)”, - пише Євгеній Шевченко.

Підписати петицію
 
Автор: Олена ОСТРОВСЬКА

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up