Картопля в Україні стане рекордсменом зі зростання цін - експерт

Картопля в Україні стане рекордсменом зі зростання цін - експерт

Протягом 10 найближчих місяців картопля в Україні стане рекордсменом зі зростання цін серед продуктів харчування.

Як пояснив глава Українського союзу селянства, ціни на цей коренеплід виростуть в 3 рази, в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

Іван Томич попереджає, що картопля в Україні буде тільки дорожчати, причому, вельми істотно. Протягом 10 найближчих місяців саме вона стане рекордсменом українського ринку по зростанню цін, значно випередивши за цим показником інші продукти харчування.

Наприклад, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, картопля подорожчає в 3 рази.

Відео дня

Попереджують про зростання цін і на інші продукти

Крім картоплі, в Україні очікується зростання цін і на ряд інших продуктів харчування. Правда, тут подорожчання вже не буде таким значним. Наприклад, ціни на свинину виростуть в межах від 10 до 20 відсотків.

Приблизно так само подорожчає і хліб. За словами Томича, ціни на цей продукт, що має соціально важливе значення виростуть приблизно на 20-25 відсотків.

Тим часом ціни на свинину на українському ринку одні з найбільш високих в Європі, тоді як зарплати і пенсії українців істотно менше європейських.

Варто додати, у минулому році кожна українська сім'я вважала картоплю одним з найдоступніших продуктів і могла придбати її в необмеженій кількості. Але в цьому сезоні картопля стала одним з найдорожчих овочів в країні.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Сергей Сидельник

    К новому году как всегда подешевеет. Даже если плохой урожай , то сильно не подорожает , мы же не в северной Корее живём, привезут из Белоруси , Польши и т д
  • Жора

    Вот уже больше семи лет этот сорт направленно-мутированного картофеля

    может свободно производиться и потребляться в Украине. В чем его особенность? Ему абсолютно не страшен колорадский жук и прочие насекомые-вредители. Ученые американской корпорации Monsanto (Монсанто) внедрили белок в структуру ДНК картофеля, который вреден для насекомых, но не оказывает никакого влияния на животных и человека. Именно так говорят официальные ученые. Но в научном сообществе существует и иное мнение, что картофелю прививают гены самих насекомых и именно поэтому они не едят продукты, которые принимают за себе подобных.

    Употребление ГМО продуктов это фригидность и истерия у женщин. При употреблении гмо картофеля  идет изменение гормональной функции. Американцы не просто придумали ГМО ,это оружие будущего.При употреблении таких продуктов люди будут уже неспособны производить продукцию которая конкурирует на рынке. Женщины стаНут фригидными,а мужчины импотентами. И гмо продукты дают привыкание как наркотики. Люди не смогут без них жить. При цене 100 грн за1 кг люди будут покупать картошку гмо, ведь они не могут без нее жить)

    Hitriy Lys reply Жора

    Жаль, что ваши родители не оказались бесплодными
  • Поpошок

    Знову паніку сіють, щоб бігли купляти. Да якось все одно...каші корисніше від картоплі

    Жора reply Поpошок

    Какие каши ? Картофель имеет 100 белок которого каши не имеют,также каши не имеют витамина с  как картофель. А  пластиковый рискоторый  сделаный из пластика не попадался в магазинах? Весь рис в Виннице сорта Басмати это не настоящий. Пропаренный это одна химия которым он обработан. Гречка вся китайская, овсянка приедается и  не каждый ее ест. Каши  не дают того что дает картошка.

    Женя Иванов reply Жора

    только есть её надо с кожурой...именно в ней все полезные элементы, а в чищеном картофеле кроме крахмала нихрена нет...как-то так

    IDDQD reply Жора

    Да что ты, чёрт побери, такое несёшь?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up