До 100 га в одні руки. Хто зможе купувати землю в Україні з 1 липня

До 100 га в одні руки. Хто зможе купувати землю в Україні з 1 липня
  • 1 липня 2021 року набере чинності Закон, мета якого запустити обіг землі сільськогосподарського призначення в Україні.
  • У Мін'юсті пояснили, хто зможе придбати ділянку.

Отже, з 1 липня придбати землі сільськогосподарського призначення зможуть тільки українці як фізичні особи, і лише до 100 га в одні руки.

Переважне право на придбання надаватиметься тим, хто орендує землю з 2010 року. Ціна на земельні ділянки до 2030 року не може бути нижче нормативної грошової оцінки.

Починаючи з січня 2024 року купувати землю зможуть і компанії, але не більше ніж 10 000 гектар.

Відео дня

Банк може отримати землю у власність лише як заставне майно і повинен продати за 2 роки.

Які особливості покупки-продажу сільськогосподарської землі?

Перевірка покупця нотаріусом

Покупця перевірятимуть на предмет можливості придбання ним землі в певних розмірах. Якщо за результатами перевірки буде виявлено невідповідність таким вимогам - нотаріус буде відмовляти в оформленні угоди.

А ще набувача або власника земельної ділянки перевірятимуть по суб'єктним ознаками, оскільки визначається перелік осіб, яким за будь-яких умовах забороняється придбання права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Безготівковий

Розрахунки, пов'язані зі сплатою ціни сільськогосподарських земельних ділянок за цивільно-правовими угодами, здійснюються в безготівковій формі. Для цього покупцеві потрібно відкрити рахунок в банківській установі.

Звідки гроші?

Джерела походження коштів для покупки земельної ділянки повинні бути документально підтверджені.

При відкритті ринку землі буде заборонено:

  • продаж землі іноземцям до рішення референдуму;
  • продавати державні і комунальні землі;
  • продавати землю, яка розташована ближче, ніж 50 км до держкордону;
  • продавати землю росіянам і представникам терористів;
  • продавати землю компаніям-офшорів.

 

Читайте також:

У Вінниці адреси закріпили за школами. Хто вчитиметься у престижних закладах?

Гучне затримання на Лялі Ратушної пов'язане зі старою справою стрілянини на Барському шосе

ФОТО та ВІДЕО дня. У страсний понеділок на Вінниччині випав сніг

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач48

    эй люмпены. где вы? запускали рынок газа с обещанием что будет конкуренция и станет дешевле.стало дешевле? запустили рынок электроэнергии с теми же обещаниями. стало дешевле? а теперь рынок земли!!! службу в армии закрепостили!!! осталось ввести налог на воздух. предки люмпены зеленые вас проклянут на том свете,многие еще и на этом.
  • Владимир Верстов

    Только не забывайте слова Мохаммед ибн Рашид аль-Мактум:

    Мой дед ездил на верблюде, мой отец ездил на верблюде, я езжу на мерседесе, мой сын ездит на лендровере, его сын будет ездить на лендровере, но его сын будет ездить на верблюде.
  • Владимир Верстов

    Вот и всё!!! Молодцы! Просрать всё, что нажито нашими предками! ! !
  • Наталья Горошко

    Ну че, нерабы, дождались?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up