Час «Пі» настав: що робити власникам «євроблях» та що обіцяє нова влада?

Час «Пі» настав: що робити власникам «євроблях» та що обіцяє нова влада?
  • Сьогодні, 22 серпня 2019 року, - день, з якого штрафи до 170 тисяч гривень формально починають діяти.
  • На Вінниччині близько семи тисяч нерозмитнених автівок.
  • За останньою інформацією, штрафи за євробляхи знову обіцяють відстрочити.
  • Але «євробляхерам» радять на деякий час забути про поїздки.

Скільки "євроблях" числиться зараз?

Фіскальна служба, відповідаючи на запит редакції AUTO.RIA, повідомила що кількість авто з іноземною реєстрацією, які були ввезені в режимі «тимчасове ввезення» і знаходяться в Україні з порушенням терміну, становить 267 112 шт. «Транзитних» легківок в Україні, у яких давно сплив 10-денний строк, оскільки вони були ввезені теж до 25.11.2018 (дата набрання чинності новими правилами розмитнення) – 21 030 автомобілів. Отож загалом, за даними ДФС, в країні зараз числиться 288 142 «євробляхи».

Станом на початок серпня 2019 року Вінницькою митницею ДФС за новим порядком оформлено 13 934 транспортні засоби. Зміна режиму тимчасового ввезення або транзиту на імпорт відбулась у 6 879 випадках, тобто понад 7 тисяч автомобілів ще не розмитнили. 

Штрафи за євробляхи знову обіцяють відстрочити

Формально штрафи для порушників термінів перебування автотранспорту в Україні почнуть діяти з 22 серпня. Але закон має прогавини.

Відео дня

Вчора, 21 серпня 2019 року, представники користувачів авто на іноземній реєстрації провели круглий стіл з чиновниками, на якому обговорили план дій щодо легалізації «евроблях» в Україні. Представник "Авто Євро Сили" розповідає, про що домовились за круглим столом:

 — Місяць тому Зеленський звертався до парламенту з ініціативою відстрочити жорсткі санкції за порушення термінів розмитнення закордонних автомобілів та пропонував розглянути це на позачерговому засіданні. Проте Верховна Рада VIII скликання тоді відмовила. А зараз цей законопроєкт є пріоритетним. Він буде внесений для розгляду на першому ж засіданні парламенту нового скликання. Верховна Рада підтримає законопроєкт і штрафні санкції будуть відтерміновані, — пояснив Руслан Рябошапка.

Результатом зустрічі стала обіцянка, що нова Верховна Рада ще раз на 3 місяці дасть час для легалізації в Україні автомобілів на європейській реєстрації, що знаходяться в користуванні українських громадян.

Технічно, таку відстрочку може дати тільки Верховна Рада і в кращому випадку цей закон зможе заробити через 2 тижні. Що стосується подальшого реформування законодавства щодо імпорту старих автомобілів, учасники зустрічі домовилися створити робочу групу для напрацювання змін до законів.

Що радять власникам нерозмитнених авто?

У цей час «евробляхерам» краще утриматися від поїздок, щоб не бути оштрафованим, так як формально високі штафи для порушників термінів перебування автотранспорту в Україні почнуть діяти з 22 серпня.

Варто додати, що 8 серпня 2019 року, в адмінприміщенні Вінницької митниці ДФС відбулась спільна нарада посадовців митниці з представниками Головного управління Нацполіції України у Вінницькій області. Сторони обговорювали та узгоджували порядок спільних дій та обміну інформацією при виявленні та фіксації правопорушень при ввезенні транспортних засобів особистого користування в режимах «транзит» та «тимчасове ввезення».

— З урахуванням законодавчих змін органи поліції зобов’язані складати протоколи про адміністративні правопорушення. А органи доходів та зборів – протоколи про порушення митних правил, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, AUTO.RIA вирішили дізнатись, скільки насправді є нерозмитнених авто у реєстрі ДФС, а також провели власне дослідження, чи багато «єврономерів» очікують у чергах на митницях

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Леонид

    Мне прислали письмо оплатить штраф 8500. Что делать?

    Юрий Бондарук reply Леонид

    СПАЛИТИ БЛЯХУ! Усім назло!
  • Галя

    Народ їздить на ЗІУ-682, ДР1А і ЭР9 1960-1990  років випуску стоячи на сходинках. А дехто завів євробляхери ізбиває людей на вулицях. Нема чого давати в руки машину скоробагачам з числа свинопасів, які ледве читати навчилися, і для яких навіть п'ятниця і грушевий спас - привід напитися... в їхніх руках авто - немов шайтан машина... нехай стануть більш серйозними і повернуться до питання купівлі автомобілів
  • Галя

    Пропоную ввести візовий режим на ввезення іноземних машин в Україну. Навіь якщо Українець їде. Втомляться щоразу отримувати
  • Юрий Бондарук

    Не знаю, як кого, а мене вже ці розмови і ці хитрожопі бляхери, притомили! Є Закон і є люди, які його порушують! Що тут ще балакати?

    Daily reply Юрий Бондарук

    є закон ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up