«Пацієнтка в критичному стані»: подробиці аварії на Соборній, де збили дівчину

«Пацієнтка в критичному стані»: подробиці аварії на Соборній, де збили дівчину
Відділення, що в ньому зараз знаходиться постраждала в ДТП на Соборній
  • Після того, як 18-річна вінничанка опинилася під колесами «Лексуса», вона втратила свідомість. До тями дівчина досі не прийшла. 
  • Лікарі кажуть, що стан постраждалої критичний, поліція шукає свідків, а близькі просять небайдужих містян стати донорами крові. 

Вчора, 30 серпня, до редакції почала надходити інформація про аварію, яка сталася на Соборній. На відео, що ми його отримали, видно, як посеред дороги без ознак життя лежить дівчина. Поряд на «аварійці» стоїть білий Lexus. Його та непритомну людину об’їжджають інші автівки, на узбіччях зібралось чимало глядачів. 

За словами свідків пригоди, аварія сталася близько 18.00 навпроти «Пиріжкової», що на Соборній, 22. Одна з очевидиць говорила, що перетинаючи дорогу, постраждала мала в руках смартфон.

— Вона вибігла на дорогу в навушниках та з телефоном у руках. Як тільки я почула звук, одразу прибігла на місце події. Спочатку всі думали, що вона загинула, але я побачила, що в неї є ознаки життя, вона дихала, — говорила очевидиця події. — Коли приїхала «швидка» — допомогли перекласти її на ноші, а потім у саму швидку. У неї була розбита голова та подряпане тіло.

Відео дня

Після того, як дівчину госпіталізували медики, на місці продовжували працювати патрульні та слідчі. Вони з’ясували, що постраждалою виявилася 18-річна вінничанка, водієм — 33-річний вінничанин. За версією водія, все сталося за декілька метрів від пішохідного переходу. Він стверджує, що дівчина рухалася саме проїжджаю частиною, а не «зеброю». А за попередньою інформацією слідства, кермувальник Lexus «допустив наїзд на дівчину, яка переходила проїзну частину дороги».  

— У мережі є інформація про те, що дівчина раптово вибігла на дорогу і була при цьому в навушниках. На жаль, через те, що постраждала була без тями, слідчим не вдалося з нею поспілкуватися і з’ясувати це, — говорить прес-офіцер ГУНП у Вінницькій області Вадим Кобзар. — Будуть вилучені записи з відеокамер, які розташовані неподалік місця ДТП. Після перегляду записів буде зрозуміло, хто точно порушив правила. 

До редакції надходять повідомлення про те, що постраждала потребує постійного вливання крові, тому просять відгукнутися усіх небайдужих і прийти завтра, 1 вересня, до Вінницької обласної станції переливання крові та стати донором. 

Наразі дівчина знаходиться у реанімації Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. Ми просили головного лікаря цієї установи Олександр Фомина розказати, що наразі відбувається з постраждалою. Коментувати це він відмовився, однак підтвердив, що донори й справді потрібні. 

Нам вдалося поговорити з черговим анестезіологом тієї реанімації, де зараз перебуває дівчина. Лікар також був небагатослівним, але зміг дещо розказати про стан дівчини:

— У дівчини політравма. Вона досі знаходиться без свідомості. Стан пацієнтки критичний, — розповів анестезіолог. 

В поліції повідомили, що відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Також у поліції просять всіх, хто володіє будь-якою інформацією, яка допоможе встановити обставини правопорушення, повідомити по це за телефонами: (097)901-73-17, (096)502-53-15 або «102».

Читайте також:

На Соборній збили дівчину. Свідки кажуть, що вона перебігала дорогу в навушниках

Ще 9 автобусів і 4 тролейбуси. Чи витримає вінницький транспорт початок навчального року?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (98)
  • Надежда Яценко

    +++++++++++++
  • Анна Заярська

    заерніть увагу на фасад будівлі де лежить дівчина !  тобто це не фасад пиріжкової! Це фасад нинішнього Цитруса! І то тим паче край блище до переходу , а з цього можна свідчити що дівчина була в зоні переходу!
    А ось  де взялись ті свідки які кажуть що то навпроти пиріжкової? Тим паче немає ні фото ні відео доказів в них. Не зрозуміло.
  • Анастасія Запара

    ++++++++++++++
  • Svitlana Lankl

    Ті водії, що не вивчили ПДР та сідають за кермо тварини. Пішоходний перехід є табу, поки по ньому хтось рухається, стій, а не скачи перед носом, або за спиною. Я водій з 35літнім стажем, знаю про що пишу

    Вася Захарченко reply Svitlana Lankl

    Тварина це ти!Не знаючи ситуацію писати свої бредні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up