Ще 9 автобусів і 4 тролейбуси. Чи витримає вінницький транспорт початок навчального року?

Ще 9 автобусів і 4 тролейбуси. Чи витримає вінницький транспорт початок навчального року?
  • В зв'язку карантинними обмеженнями вищі навчальні заклади міста в новому навчальному році працюватимуть за окремими графіками.
  • З урахуванням режиму роботи навчальних закладів, з 1 вересня Вінницька транспортна компанія запускає в експлуатацію ще 13 одиниць громадського транспорту.
  • Чи вистачить цього? Ситуація й зараз така, що сісти на проміжних зупинках складно, а з 1 вересня пасажирів стане ще більше.   

Ще навчальний рік не розпочався, а студент першокурсник Вадим Малков вже турбується, як йому діставатися до Донецького національного університету. Справа в тім, що хлопець мешкає в Стрижавці, а звідти транспорт до міста ходить нечасто, і беруть лише пасажирів на сидячі місця.

— В автобус і до карантину було важко сісти, бо ходить з інтервалом 30 хвилин — година, не кажучи вже про теперішню ситуацію, — розповідає студент. — Не уявляю, що буде з 1 вересня, коли всі поспішатимуть на навчання. От не зможу я сісти на один автобус, чи наступний, і що, на пари мені не йти? 

У Донецькому національному університеті імені Стуса говорять, що в зв'язку з карантинними умовами, студенти частини факультетів ходитимуть на 8.00, іншої частини — на 8.30, щоб розвести час перерв.

Відео дня

У Вінницькому національному аграрному університеті, аби не гуртувати велику кількість студентів у навчальному закладі, з 1 вересня навчальний процес відбуватиметься у дві зміни.

Тобто виші працюватимуть за власними графіками. Що стосується того, чи встигатимуть студенти через транспортні обмеження на пари, — це не входить в компетенцію викладацького складу університетів, кажуть педагоги.

Чи не створять учні і студенти транспортного колапсу у Вінниці з початком нового навчального року, ми запитали і в директора Вінницької транспортної компанії Михайла Луценка.

— Ми врахували ситуацію, що може скластися з початком нового навчального року, тому вирішили запустити в експлуатацію ще плюс 13 одиниць рухомого складу громадського транспорту,— розповідає директор компанії. — У години пік, вранці та в другій половині дня, по найбільш завантаженим маршрутам, будуть додатково ходити 9 автобусів і 4 тролейбуси. Поки так, далі спостерігатимемо за пасажиропотоком і навантаженням транспорту.

У Вінницькій транспортній компанії нам надали графік режиму роботи і шляху прямування додаткових одиниць міського транспорту. Як зазначили в управлінні, це попередній графік, і в подальшому, з урахуванням режиму роботи навчальних закладів, можливі його зміни.

Сьогодні вранці на сторінці Новини Вінниці на 20хвилин у Фейсбук ми запитали читачів, що б вони змінили у роботі громадського транспорту. Ось які пропозиції писали люди:
  • «Збільшення кількості транспорту, це однозначно. І без школярів та студентів не можливо було доїхати нікуди. А ще на мою думку потрібно дозволити трамваям, тролейбусам та автобусам брати по 10-12 стоячих пасажирів (я не кажу набирати повний тролейбус), це значно зменшить черги на зупинках та полегшить життя мешканців Вінниці».
  • «Зробити проїзд по довідках, учнівських, студенських і тільки цих пасажирів брати першочергово. А також обмежити проїзд до 10.00 і після 17.00 пільговим категоріям. І обов'язково дивитись, як одягнені маски, не на бороді, а з закритим носом. Чому я їду з дітьми і вони сидять в масці нормально одягнені, а хтось сидить і маска на бороді і кашляє».
  • «Заборонити весь транспорт. Якщо не можна в нього і так сісти, то навіщо він взагалі?! Я позавчора простояла 40 хв. і сісти в жоден тролейбус не вдалось... А якщо ще добавити школярів та студентів, то шанси зійдуть на нуль.. Нехай всі пішки...»
  • «Знов ті самі бредові пропозиції. Потрібно просто відмінити обмеження і пустити транспорт, як і раніше було до карантину і все.... ато одні зразу за пенсіонерів взялись інші за пропуски... Навіщо ускладнювати».
  • «Дозволити брати в транспорт принаймні додатково половину стоячих місць за даних обмежень, інакше на місто очікуватиме транспортний колапс. На Вишенці на Космонавтів/600-річчя вже сісти дуже важко, а що буде із завтрашнього дня , коли студенти та школярі поїдуть на навчання?»

Опитування

Як ви добираєтеся на роботу/з роботи?

 


Читайте також:

Восени тролейбус №7 курсуватиме до нової кінцевої в Тяжилові. Вже був тестовий виїзд

Черги на зупинках. Що буде з початком нового навчального року?
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (44)
  • Ivan Supryaga

    Додати сидіння у тролейбуси ЗІУ-9. Раніше, до капремонтів у цих тролейбусах було 30 сидінь, а не 24, як зараз. З обох боків подвійні ряди сидінь. Це не потребуватиме якихось надзусиль, дозволить хоч трішки послабити соціальну напругу і хоча б трішки скоротити черги на зупинках.
  • Daily

    ще таке прохання  водіїв  потрібно змінити
  • Roma Yaniv'ski

    Воно того не варте, в Києві метро працює і їздять стоячі, а у нас тільки сидячі 🤦
  • Сергей

    самый комфортный город для жизни!!! ....мэра и его приближенных..

    ОБА НА reply Сергей

    Оооо, я уже ,,прібліжьонний".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up