Черги на зупинках. Що буде з початком нового навчального року?

Черги на зупинках. Що буде з початком нового навчального року?
  • З початком ослаблення карантину всім верствам населення дозволили їздити на громадському транспорті. До сьогодні на зупинках Вінниці утворюються черги.
  • Що буде, коли до пасажиропотоку приєднаються школярі і студенти?

В епоху карантину, в час пік у Вінниці в громадський транспорт сісти неможливо. На зупинках черги, скарги, невдоволення. 

Стоїмо на одній із зупинок міста. Приїздить тролейбус. Водій, згідно карантинним вимогам, дозволяє зайти в салон лише певній кількості людей, ми серед тих щасливців. Останньою пускає бабусю з кошиками. За нею молода жінка зі сльозами на очах благає дозволити ще їй зайти, бо вже пропускає не перший тролейбус і добряче запізнюється на роботу. Шофер відмовляє, жінка починає сперечатися з бабусею, мовляв, на базар вона ще встигне. Звісно, жінка похилого віку поїхала, молода залишилася чекати свій транспорт далі. До слова, коли ми придивилися, в салоні тролейбусу серед пасажирів побачили 80% літніх людей. 

Відео дня

А що буде з початком нового навчального року, коли до пасажиропотоку приєднається багатотисячна когорта школярів та студентів?

В департаменті освіти Вінницької міської ради кажуть, що поки працюють над цим питанням.

— Поки не можемо сказати, як все відбуватиметься, але працюємо над створенням  алгоритму, за яким школярам буде зручно діставатися до школи і назад,— говорить директор департаменту Оксана Яценко.— Більшість учнів мешкає безпосередньо біля своїх навчальних закладів, тому пішки можуть дійти, або на велосипеді доїхати. Для тих дітей, кому до школи потрібно буде їхати громадським транспортом, ми розробляємо зручні графіки. На наступному тижні озвучимо остаточні варіанти.

Що стосується студентів, адміністрації їх навчальних закладів визначать зручний час, на коли ті будуть ходити на лекції. Тобто, всі, хто з вересня сяде за парти, діставатимуться до своїх шкіл, коледжів, університетів за окремим графіком, аби не навантажувати в карантин громадський транспорт.

Михайло Луценко, директор Вінницької транспортної компанії говорить, що попри збільшення кількості пасажирів, кількість одиниць громадського транспорту з 1 вересня не зросте.

— Ми думали, що до осені знімуть карантинні обмеження і громадський транспорт Вінниці працюватиме у звичному режимі, — говорить Луценко. — Нажаль, кількість хворих на коронавірус у місті лише зростає, і ми змушені обмежувати пасажиропотік. Кількість одиниць громадського транспорту не зросте, бо тепер працюють в повному режимі. Що стосується перевезення дітей, на наступному тижні відбудеться засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, там конкретніше розглядатимуть це питання.

Єдине відомо, що учні та студенти матимуть пільгу на проїзд в громадському транспорті. Директор КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна повідомила,що для учнів діє знижка 70% — вартість проїзного 110 гривень, а для студентів знижка 50% — 170 гривень, в той час, як для звичайних громадян проїзний коштує 340 гривень. 

— Нагадую вам, що скоро розпочнеться навчальний процес. Для того щоб зекономити кошти сімейного бюджету пропонуємо вам оформити такі картки для учнів та студентів,— порекомендувала Катерина Бабіна.— Плануємо з першого вересня такі картки передавати до навчальних закладів, аби не створювати черги. 

Читайте також:

Як працюватимуть школи Вінниці за різних зон «кольорового» карантину
За 7 мільйонів і до кінця серпня: в Тяжилові продовжать тролейбусну лінію
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (244)
  • Елена Борачук

    Когда люди стоят плотно друг к другу в очереди, это ерунда, там вирусов нет, когда весь пассажиропоток идёт через передние двери (обязательно воспользовавшись первым же встретившимся на пути валидатором, образовывая при этом толпу) - тоже норма, но 10 человек в автобусе, троллейбусе, трамвае, кроме мест для сидения это же конечно уже перебор. Будем с 1 сентября пешком ходить.
  • Галина Окрема

    Если открывают уч. заведения,значит карантин снят,и транспорт будет работать как прежде.
    Думаю,одно без другого никак.
  • Евгения Комарова-Виницкая

    ви ще тоже будете пенсіонерамиі хто зна що вас чекає
  • Nata Sudik

    Полный транспорт леди#эпеншн, которые целый день разъезжают от рынка "Урожай" до "Привокзального" и мониторят цены. Ведь может помидора на 15 коп дешевле? Проезд ведь бесплатный, ехать нужно именно в "час пик", так что можна покататься... а шо делать?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up