Як працюватимуть школи Вінниці за різних зон «кольорового» карантину

Як працюватимуть школи Вінниці за різних зон «кольорового» карантину
Фото з архіву «20хв»
  • За останнім розподілом Вінниця та вся Вінницька область — у «зеленій» зоні карантину. Така ситуація дозволяє розпочати очне навчання у школах з 1 вересня.
  • Однак, якщо місто потрапить до «жовтої», «помаранчевої» чи навіть «червоної» зони карантину, то застосують нові правила і для освіти. Які саме? І які протиепідемічні норми будуть загальними для всіх?

В п’ятницю, 21 серпня, міський голова Сергій Моргунов провів брифінг щодо протидії коронавірусу в місті. Зокрема, розказав про те, як працюватимуть школи з 1 вересня.

За його словами дітям, персоналу шкіл та батькам доведеться адаптуватися до нового формату роботи — дотримуватися правил безпеки, серед яких чисті руки, дистанціювання, носіння масок в коридорах, дезінфекція та провітрювання приміщень тощо.

Відео дня

Про роботу шкіл на карантині дивіться з 15:15

Центральна комісія з питань безпеки та надзвичайних ситуацій поставила наше місто в «зелену» зону карантину. Якщо буде сплеск — то зону і правила можуть змінити на більш жорсткі. Відповідно зреагують і освітяни.

— Департамент освіти розроблятиме сценарій роботи закладів за умови потрапляння міста в різні зони карантину. План дій буде затверджуватися педрадою закладів. Адміністрація шкіл буде формувати свій графік для кожного класу в кожному зі сценаріїв. Чому так? Тому що кожна школа має свої особливості: кількість учнів, площа закладу, наповненість класів і так далі, — говорить міський голова Сергій Моргунов.

Так, «зелена» зона передбачає звичайну форму навчання. Але потрібно дотримуватися маскового режиму в коридорах та на вході до закладу (в класах — без маски), соціального дистанціювання, обробляти руки дезінфекторами, провітрювати приміщення класів під час перерв тощо.

«Жовта» зона — департамент освіти буде рекомендувати скорочувати тривалість уроків. Плюс, дотримання правил «зеленої» зони.

«Помаранчева» зона — запроваджується змішане навчання. Попередньо визначилися з планом дій, що якщо місто потрапляє у «помаранчеву» зону карантину, то діти початкових класів продовжать ходити до школи. Учні середніх та старших класів до школи будуть ходити через день й ділитися на групи, щоб зменшити кількість учнів у кожному класі. 

«Червона» зона — для всіх учнів запроваджується виключно дистанційне навчання, як це було навесні цього року, до початку адаптивного карантину.

— Незалежно від зони карантину батькам поки вхід у приміщення шкіл заборонений. Не зможуть відвідувати освітні заклади персонал та учні, що мають ознаки ГРВІ. Потоки дітей повинні будуть розділені, всі входи до школи мають бути відкриті. І буде змінений час початку уроків, щоб розвести дітей по часу. Це допоможе зменшити контакт між учнями різних класів.

Крім того, міський голова нагадав, що з бюджету міста виділили близько 3 мільйонів гривень на деззасоби, маски та термометри. Тому заборонив батьківським комітетам при школах збирати кошти на ці потреби.

 

Читайте також:

Медогляди перед 1 вересня: як їх мають проходити вчителі та діти?

У Вінниці в лікарні лежить 96 хворих на COVID-19. Там лише 81 ліжко

З урнами для масок і температурним скринінгом. Як працюватимуть школи з 1 вересня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Олена

    Нажимаешь на стрелку,чтоб авторизоваться и..ничего не происходит..как авторизовываться???!!!Для чего авторизоваться,чтоб прочитать статью??? Вам делать нечего или скучно жить!!!??? Придумали авторизацию которая не работает!!! Ктото смог авториз-ся? Подскажите как?
  • Татьяна Конарева

    Краще поясніть як діти будуть їхати до місця навчання і додому, коли тут самому не завжди виходить потрапити до транспорту
  • Karen

    Зробили б краще дистанційку для всіх, не було би проблем. Та ні, треба ж було оті пікети влаштовувати, щоб дітей з дому зплавити

    Валентина Богданюк reply Karen

    а что делать тем, кто с утра до вечера на работе? Например, семилетку одного оставлять не рекомендуется, да и не умеют они ещё самостоятельно учиться. Домашку делать - да, а вот освоение нового материала мерси если к 4 классу осилят.
    Да, меня дистанционка устраивает, но дети разные и ситуации в семьях тоже, многим такой вариант просто время в трубу и огрызки знаний. В сёлах, кстати, далеко не во всех нормальный интернет, да и в семьях тоже не у всех нужные гаджеты в нужном количестве.
  • Юра

    Зараз опа з транспортом, а підуть діти в школу, вийдуть з відпусток, як добиратись?

    Banshee Wicked reply Юра

    Вертолёты покупать будем
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up