Над аварією за участю мера Немирова досі думає прокуратура

Над аварією за участю мера Немирова досі думає прокуратура
До кінця завтрашнього дня прокуратура має прийняти рішення - порушувати кримінальну справу чи відмовити у такій за матеріалами аварії, у якій запідозрили мера Немирова Олександра Качура.

Як сказала сьогодні, 2 лютого, прес-секретар прокурора області Ірина Вихованець, до кінця тижня збігає термін прокурорської перевірки матеріалів аварії, у яких фігурує прізвище мера Немирова. Тобто, якщо не сьогодні, то завтра має бути рішення – чи є склад злочину, є підстава порушити кримінальну справу чи ні.
Через те, що матеріли на дослідчій перевірці, у Державтоінспекції утрималися від коментарів про подробиці дорожньої пригоди з непростими учасниками.
- Прокуратура має прийняти рішення, зараз проводить свою перевірку, - каже начальник центру профілактики Державтоінспекції області Володимир Мотичко.
Нагадаємо, що аварія сталася 23 січня біля залізничного вокзалу. Авто зачепило пішохода. Журналісти дізналися, що пішохід - працівник Служби безпеки, а водій - мер Немирова, який нібито втік з місця пригоди.
Чи правдива інформація про участь посадовців у пригоді, відповідав за чотири дні потому на брифінгу начальник обласної міліції Валерій Нонік.
- Цей інцидент дійсно мав місце, - сказав він. - У дорожньо-транспортній пригоді постраждав працівник правоохоронних органів. Він перебував поза службою. Зустрів дружину з поїзда та йшов до свого автомобіля.
Ще генерал підтвердив, що винуватець аварії з місця пригоди втік. Сказав, що згодом працівники міліції з’ясували особу підозрюваного - мера Немирова. 
Невдовзі преса розповсюдила інформацію з посиланням на Валерія Ноніка, що з Олександра Качура через це взяли підписку про невиїзд. Але генерал сказав тільки, що прокуратура ще має провести свою перевірку для прийняття законного рішення. Про запобіжний захід мови не було.
І батько мера Віктор Качур підтвердив, що ніякої підписки його син не давав. Більше того, за його словами, не було й аварії.
- Не було наїзду, ніхто нікого не збивав, і про це в міліції свідчив Саша, - каже Качур старший. - У понеділок він проводжав дружину на залізничному вокзалі Вінниці, посадив її на поїзд. Потім повернувся до машини, сів і поїхав. До речі, в автомобілі він був не один. Сьогодні ці люди є свідками у справі.
Досі прокуратура не повідомила про прийняте рішення. Термін перевірки - до 10 днів. Він спливає завтра, 3 січня, тому ж ще є час подумати над прийняттям рішення.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Что тут говорить, скоро и мы простой народ окажемся в такой жопе , страшно стало жить!
  • Anonymous

    Дії прокуратури: Оце партія в преферанс виийшла, з обох сторін одні тузи та козирні карти, граємо 10 день ждем джокера зхованого у однієї сторони. Наберемся терпіння і голодні не залишимося........ Прокуратура міста
  • Anonymous

    очередна гнила підстава,таксистів залякували на жд щоб свідчили як мер збив мусора.
  • Anonymous

    А где же тот СБУшник, куда пропал? Чё сам заяву не написал?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up