«Ми цілу ніч не спали». В мерії пояснили, чому мусимо ходити по льоду

«Ми цілу ніч не спали». В мерії пояснили, чому мусимо ходити по льоду

Ковзаємося і падаємо. Сьогодні, 3 лютого, вінничани ходять по вулиці дрібними кроками, аби не гепнутися на льоду, яким покрилися дороги і тротуари. Вночі ішов дощ і був мороз. Дзвонимо в мерію і питаємо у комунальників, чому вони не впоралися з ожеледицею. 

Начальник департаменту благоустрою Володимир Ніценко, розповів, що його підлеглі відповідальні за стан покриття проїжджих частин міста, тротуарів, зупинок і приєднаних територій (не прибудинкові території).

- Вчора, близько 21 години, як тільки почалися несприятливі погодні умови, вийшли сім посівалок, і протягом години ми посипали повністю всі дороги, - каже він. - Чому на тротуарах зранку біда? Ви повинні розуміти, що протиожеледна суміш діє, коли є щеплення з дорожнім покриттям і сіллю. А коли обледеніння, то ситуація ускладнюється.

Для посипання тротуарів використали всю сіль із жовтих ящиків на зупинках. Тепер бокси наповнюють знову із запасів, які є.

Відео дня

- Ми посипали тротуари в деяких місцях по третьому, по четвертому разу, - продовжує Володимир Ніценко. - В центрі не сипали піскосоляною сумішшю, в основному сіллю. А в інших місцях сипали піскосоляну. Іде дощ і тут же змиває протиожеледні засоби. Ми повторно сипемо, і воно береться кіркою. Тут треба з порозумінням віднестися до цього, погода така. 

Питаємо у Володимира Ніценка, чи завтра очікують таку ж погоду і як будуть діяти, якщо ожеледиця затягнеться.

- Завтра буде ситуація простіше, намічається сніг, - каже він. – Погода буде мінятися. Іде пониження температури і опади у вигляді снігу. А цієї ночі яка була ситуація: дощ при температурі -6-7. Льодяний дощ. Тому й кірка схопилася. Що ми могли, те ми максимум зробили. Вчасно вийшла вся техніка.

За словами керівника департаменту благоустрою, на шляхах усього працювали близько 30 машин: ще працювали «Магістральна дія» і шляхове управління.

- Ми обсипали всі прилеглі території. Барського шосе, Немирівське шосе. Також допомогли Луці Мелешківській – посипали там, де маршрути ходять. І на Вінницький Хуторах. Це приєднані територія, не наші, але ми за них турбуємося, - каже керівник. - Всі комунальні служби працювали, не спали. - Така от погода, що ж тут зробиш…

 

Читайте також:

Вночі на дорозі, як скло, водій «Опеля» зарулював прямо у стовп

Два автобуси, бус та легковик: на Вінниччині сталася смертельна аварія

Дорога та тротуари – скло та каток! На Вінниччині обмежили рух автобусів

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрийчук Алексей

    А от я вчора о 23.00 повертався до дому і бачив що посипали ! Чи ви хочете щоб машини тільки біля вас посипали ?! А от на пішохідних доріжках і у дворах ситуація гірша , там двірники самі не можуть впоратися з ожиледицею ! Це фізично не можливо !!!

    Сергей Жуковский reply Андрийчук Алексей

    не надо врать,что только для нее....местная власть перестала заниматься так как раньше....к зиме город не готов....во время снегопада снег не вывозился,а дороги посыпались через раз...сегодня,был свидетелем повального падежа людей ....какие дворы?)))
  • Zhanneta Bondarchuk

    о 5-30 ранку вигулюю собаку на вулиці -льодяниця і ніяких посипальних машин не бачила люди тяжко пересувались - так що не брешіть, раніше посипальні машини іздили, а сьогодні  СТРАХ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up