Хто відповідає за неприбраний сніг біля будинків та куди скаржитись?

Хто відповідає за неприбраний сніг біля будинків та куди скаржитись?
  • У Вінниці бізнесмени зобов’язані прибирати сніг та лід біля своїх закладів — магазинів, торгових центрів, офісів.
  • Недобросовісний власник може заплатити штраф до 1700 гривень.
  • А хто відповідальний за порядок на прибудинковій території: комунальники чи самі мешканці багатоповерхівок?

Прибудинкові території багатоповерхової забудови, згідно з Правилами благоустрою території Вінницької міської територіальної громади, розчищати від снігу мають ОСББ та управлінські компанії. Перевіряють їхню роботу представники департаменту житлового господарства міської ради та інспектори Муніципальної варти.

Неприбраний сніг біля будинків

За неналежне прибирання територій за останні два тижні уже склали три адмінпротоколи та понад 800 приписів. 

Возможно, это изображение (сніг)

Відео дня

— Управлінськими компаніями проводиться робота щодо підтримання прибудинкових територій в належному стані.  У період рясних снігопадів вони залучали всю наявну техніку та двірників, а також в деяких підприємствах залучали інженерно-технічних працівників для розчищення прибудинкових територій. В п’ятницю ми проводили моніторинг щодо належного утримання та прибирання прибудинкових територій. Також ми отримували нарікання по будинках, де створені ОСББ. Деякі представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків чомусь вважають, що проїзди вони не повинні чистити. Хоча утримання прибудинкових територій в належному стані, в тому числі і проїздів, — це саме їхній обов’язок. З цього питання ми спілкувалися з Муніципальною вартою. Вони нам допоможуть виявляти порушників і відповідно реагувати, — зазначив директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.  

Неприбраний сніг біля офісів та магазинів

Відзначимо, що відповідно до Правил благоустрою території Вінницької громади, підприємці зобов’язані прибирати сніг та лід біля своїх закладів — магазинів, торгових центрів, офісів, закладів харчування тощо. Також це стосується й управлінських компаній та ОСББ. Якщо ці правила не виконуються, працівники Муніципальної варти спочатку проводять роз’яснювальну роботу. Якщо власник не реагує, він може отримати штраф від 850 до 1700 грн. 

— У місті створені спеціальні робочі групи, які перевіряють у різних районах міста суб’єкти господарювання та комунальні заклади щодо дотримання правил благоустрою, зокрема щодо прибирання та розчистки снігу. Також ми перевіряємо, як розчищають прибудинкові території ОСББ та управлінські компанії. Ми уже склали три адміністративні протоколи та більше 810 приписів на ОСББ та управлінські компанії. Для виконання приписів ми даємо кілька годин, якщо вони цього не роблять тоді складаємо адмінпротокол, — розповів начальник «Муніципальної варти» Віталій Чигур. 

Куди скаржитись

Мешканці, які хочуть покращити якість прибирання на своїх прибудинкових територіях або ж не задоволені роботою ОСББ та управлінських компаній, можуть звернутися до Ситуаційного центру: (067) 4-102-101, Viber (050) 747-65-63. А також до «Цілодобової варти» — багатоканальний номер 15-60.

А у департаменті житлового господарства нагадують жителям багатоповерхової забудови, що для належного прибирання і розчистки від снігу територій дворів дуже важливо, аби мешканці не залишали свої автівки у дворових проїздах. Адже в такому випадку трактори та інша малогабартина техніка не зможуть заїхати у двір, щоб виконати цю роботу.   

4.png

Опитування

Чи допомагаєте ви прибирати територію від снігу?

 

Читайте також:

У Вінниці зранку почались снігопади. Чи справляються комунальники? (ОПИТУВАННЯ)

Ожеледиця та тумани. На Вінниччині знову оголосили попередження жовтого рівня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Daily

    сніг цілодобово  прибирається біля міської ради а все інше просто  посміятися
  • Daily

    кому скаржитись   те саме що думати   впливаємо на роботу світлофора своїми думками
  • Daily

    осбб келецька 41 крім троп собачих нічого нерозчищено
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up