Як вигідно обміняти старий "драндулет" на нове авто?

Як вигідно обміняти старий "драндулет" на нове авто?
Шило на машину? Отримати потрібну автівку на зміну старій можна і без кредиту. Завдяки “трейд-ін”, власник авто може виміняти свою стару автівку на нову. Але чи вигідно це?

Шило на машину? Отримати потрібну автівку на зміну старому “драндулету” можна і без кредиту. Завдяки “трейд-ін”, власник авто може виміняти свою стару автівку на нову. Але чи вигідно це?

Більшість автосалонів у Вінниці взяли на себе роль “комісійних майданчиків” та без проблем можуть обміняти стару автівку на новий, який щойно зійшов з конвеєра, автомобіль. Тільки якщо не вистачить грошей, виручених зі старого автомобіля, то доведеться доплатити.

Що таке трейд-ін? Обмін старого авто на нове (якщо потрібно, то з доплатою). Послуга надається в автосалонах: обравши авто, клієнт залишає дилеру автомобіль, що був у вжитку. Роблять оцінку, діагностику технічного стану та визначають його ціну. Виручені кошти можна врахувати у новий автомобіль. Клієнт за допомогою трейд-ін може сплатити вартість авто як власним коштом, так і в кредит.

Відео дня
blockquote>

Вік у “збиток”

Усі автосалони у Вінниці, які надають послугу “трейд-ін”, не перебірливі. Якісь стандарти, певні марки авто, які підлягають обміну - такого ні в кого немає. Зрозуміло, що за старенькі “Жигулі” 90-х років випуску власник отримає значно менше коштів, ніж за “відносно свіжий” Wolkswagen Passat 2008-го.

Хоча винятки все-таки є. Наприклад, автосалон “АИС Автоцентр Вінниця” приймає авто лише віком до десяти років. Причому за кожний рік “зверху” знижується підсумкова ціна на авто - від 15% до 25%. Так само і з пробігом: за кожні “зайві” 100 тисяч кілометрів, автовласник втрачає від 15 до 25% грошей за стареньке авто. Салон “Джерман центр” більш щадний до власника старенької “ластівки” - єдина вимога: вік не більше восьми років.

А в “Автоцентрі Поділля” продавець зможе отримати ”живі” гроші, а не тільки одержати кошти як перший внесок за нове авто.

- Так, у результаті угоди ми можемо частково віддати гроші власнику авто, - каже спеціаліст з “Автоцентру Поділля”. - Частина грошей відкладаються на картку, а інші кошти “ідуть” як перший внесок за нове авто (якщо в кредит - авт.).

Ціна на межі

Після першого контакту з клієнтом по телефону або електронною поштою, і попередньої оцінки авто, покупця запрошують на очне знайомство. Представники автосалону проводять ретельний огляд машини, в тому числі - її діагностику на "ямі". І навіть якщо автомобіль буде в ідеальному стані, його викуплять за ціною, яка на 10-15%, а часом і 20% нижча, ніж на вторинному ринку. Це пов'язано з тим, що дилер закладає в цю різницю свій заробіток, витрати на зняття автомобіля з обліку, мороку з подальшим його продажем, ну і на ризик того, що машина дістанеться з прихованими дефектами. Однак у тому випадку, якщо при огляді авто знайдені приховані недоліки, його вартість буде ще нижчою.

- Найсильніше на ціну впливають візуальні ушкодження (потьмянілі фарби, іржа, наслідки ДТП, проблеми з кузовом), явні проблеми в роботі двигуна, огріхи в підвісці, зношеність, неохайність і “пропалений” димом салон, - розповідає спеціаліст салону “Автотрейдинг Вінниця” Аркадій Терещенко.

Якщо ж сторони домовляються про угоду, то колишній власник передає автосалону техпаспорт, всі комплекти ключів і укладає договір. Для продажу авто, яке пригнали з іншої країни, бажано мати документи, що підтверджують митну очистку автівки. Після цього продавець купує (якщо потрібно з доплатою) нове авто.

Продавати самостійно чи через дилера?

Незважаючи на те, що автосалони отримують певний зиск з продажу старого авто, трейд-ін має немало переваг. Особливо, якщо власник не хоче власноруч рекламувати автівку, відповідати на безліч дзвінків, кататися з потенційними покупцями по СТО тощо. Це все переходить на “плечі” автодилера.

Однак, головна перевага трейд-ін у тому, що це не прямий продаж, а обмін - старе авто на нове (якщо треба, то з доплатою). Причому, в деяких автосалонах ви зможете пересісти на ”нові колеса” у той же день.

Але перед обміном з автосалоном власник повинен упевнитися, що оцінка була справедливою, а вади старого авто - не “видумані” дилером. Окрім цього, одразу з’ясувати, чи є потрібний автомобіль, бо очікування поставки авто потрібного кольору протягом кількох місяців перекреслює весь зиск від “трейд-ін”.

Найкраще продавати самому, а не віддавати машину перекупникам

Анатолій Омельчук, директор підприємства “Пегас-авто”

- Я не чув, щоб у Вінниці така послуга діяла. Це, мабуть, якісь перекупники купують автівки. У нашому місті це добре не працює, схема діє так: у автосалонів є номери трьох-чотирьох перекупників, з якими зв’язуються дилери. З автосалону дзвонять з конкретною пропозицією. Дилер розповідає, що за авто, в якому воно стані та питає, за скільки його може придбати перекупник. Але щоб дилери автосалону самостійно продавали автівку, брали на себе всю мороку з документами, пошук клієнта, реєстрували авто на свій баланс - цього я ще не зустрічав. Найкращим варіантом є самостійний продаж авто, коли власник подає об’яви в інтернет. А якщо автовласник бажає швидко позбутись автівки, то треба ціну знижувати. Так і швидше покупець знайдеться.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Те, що старе авто вони оцінюють дешево, то це так, але мені здається, що там якісь ще є замороки, щось там не чисто.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up