Олійник готовий піти у відставку

Олійник готовий піти у відставку
Голова облдержадміністрації Анатолій Олійник готовий піти у відставку, айдарівці домовлятимуться з активістами і запрошують Януарія Шостака в АТО

На прес-конференцію в облдержадміністрацію, яка проходила сьогодні, 8 грудня, крім журналістів, прийшли близько 10 активістів, які перед цим неодноразово вимагали відставки Олійника. Серед яких Януарій Шостак, Таїсія Гайда, «свободівець» Олексій Фурман. Також у залі були бійці батальйону «Айдар», разом зі своїм командиром Сергієм Мельничуком.

Відео дня

Коментуючи ситуацію шостого грудня, Олійник заявив, що готовий сісти за стіл переговорів, але керуватись виключно законами. 

- Низько вклоняю голову над всіма майданівцями, і готовий на будь-який крок, навіть піти у відставку із завтрашнього дня, але, тільки тоді, коли передам область, за яку відповідальний, як посадова особа виконавчої влади в стабільному стані, - сказав губернатор.

Незадоволені активісти почали всі разом кричати і слово взяв командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук, і звернувся до активістів.

- Я щойно приїхав із Щастя, що ви тут робите? Ви знову хочете розхитати країну? Там гинуть хлопці. Хочете демонструвати силу, мітингуйте, але захоплювати адмінбудівлі я не дам. Я не хочу, щоб повторилося як в Донецьку.

Януарій Шостак запитав у комбата «ви хто такий, щоб нам не дозволяти (захоплювати адмінбудівлі)». На що Мельничук відповів, що хоче, аби він поїхав з ним в АТО. Присутні зустріли пропозицію схвально.

Після словесних перепалок «Айдарівці» сіли за стіл перемовин із активістами. Домовились, що буде створено робоча група у складі представників усіх громадських організацій Вінниччини, в яку увійдуть і бійці батальйону «Айдар».

- Влада не знайшла розуміння з народом, і треба його шукати. Я не хочу щоб місто Вінниця було таке, як місто Луганськ. Робоча група визначить, як діятимуть далі, - сказав Мельничук.

«Айдарівці» пішли на переговори, пообіцяли представити перші результати своїх перемовин через годину.

Коментарі (3)
  • Місцевий

    "Олійник готовий піти у відставку" - пацан сказав, пацан повинен робити. Нема чого гнати порожняк, і ляпати даремно язиком.
  • Анонім

    Две банды дерутся за власть. Будем посмотреть))))))))))))).
  • Протоукр

    Ситуация интересна. С одной стороны, оккупационной администрации безпорядки не на руку, поэтому каратели из "Айдара" и здесь. С другой стороны карателям нужно поддерживать имидж "защитников", мол они никого не подавляют, и за "народ". Посмотрим чъё кунфу сильнее...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up