Адвокат Віктора Качура спеціалізується на мерах

Адвокат Віктора Качура спеціалізується на мерах
Юрист Владлен Мультян має досвід захисту колишнього мера Одеси Руслана Боделана. Нині він прагне довести непричетність мера Немирова Віктора Качура до хабара у два мільйони за півтора гектари. Справа не однозначна. Одні кажуть: «Бог – не фраєр», інші впевнені: «Підстава!» І однаково праві. По-своєму…

Арешт мера Немирова, якого взяли на хабарі у два мільйони гривень, розговорив багатьох. За тиждень його прізвище і сторінки біографії знають усі. Нібито. Жартують: «Качур гроші не рахує, а як тільки почав, то й одразу взяли…»
«Мені радять психолога…»
Важко бути об’єктивним, коли відсутня об’єктивна інформація. Чисто по-людськи жаль дружину Віктора Качура. Звісно, за 25 років спільного життя вона про нього знає чимало, але не за ці десять днів його арешту.
- Знаю, що йому після затримання викликали швидку. У нього, як у колишнього спортсмена, проблеми із серцем і давня хвороба шлунка. Більше нічого знаю – нам побачення не дають, - каже Ірина Качур.
Спілкуватися із журналістами жінка більше не хоче.
- Мені вже після інтерв’ю одній газеті сказали, що зі мною має попрацювати психолог, бо я повторюю одне й те саме. Я вже не знаю тепер, що казати. Те, що я знала, говорила всім. О третій годині ночі зателефонував слідчий і сказав, що чоловік затриманий і не буде ночувати вдома… Сьогодні, коли читаю, що пишуть про нього… Ну не був він судимий! Він сидів шість місяців під слідством, але з нього зняті обвинувачення. Тому й балотуватися на міського голову він міг, хоч я була проти – проти політики…

Ірино, тиждень тому ви були переконані, що арешт чоловіка – це політичне замовлення, і що причетні до цього співвласники компанії Nemiroff - Глусі…
- Сьогодні про причетність Глусів я б не сказала… Були емоції, тепер є певні факти…

Адвокат відомих жертв
Крім слідчих, факти знає адвокат Віктора Качура – Владлен Мультян. П’ять років тому відомий вінницький адвокат захищав екс-мера Одеси Руслана Боделана. Той залишив Україну у квітні 2005 року після порушення кримінальної справи за підозрою у зловживанні службовим становищем – шкода бюджету Одеси на 600 тис. грн. Днями Руслан Боделан повернувся в Україну - у квітні 2010 року з нього зняли всі обвинувачення. Тепер Партія регіонів шукає йому посаду.
Як політичні ігри заводять за грати, знає і Володимир Скомаровський, якого теж захищав Владлен Мультян. У 1999 році вінницького бізнесмена підозрювали у контрабанді іномарок і махінаціях з валютою - 56 днів Володимир Скомаровський провів у слідчому ізоляторі. Справу закрили за відсутністю доказів, однак це не завадило потім балотуватися йому в мери Вінниці, народні депутати. І навіть стати головою Держмитниці України. Щоправда, восьмого вересня 2005 році – у день звільнення з посади… поновили розслідування справи 99-го. Але без успіху. Для СБУ.
До речі, потім Володимир Скомаровський зізнався в інтерв’ю RIA, що на посаді головного митника України йому десять разів пропонували хабарі у розмірі мільйона доларів. Не брав. Але сам хабарі давав.
- А як зараз в Україні щось робити, щоб не давати хабарів? - каже Володимир Скомаровський. - Навіть теоретично неможливо. Треба давати, треба за все платити. Так було поставлено з радянських часів - це не європейська система, а радянська, за якою всім чиновникам треба було платити. Так, тоді було безкоштовне навчання і медичне обслуговування, але водночас було велике, так би мовити, правове навантаження - цього боялися. Сьогодні все дуже просто - все чітко, красиво, туди перерахуємо, туди перерахуємо - "допоможемо"...

Відео дня
>Країна хабарництва
Кому «допоміг» Качур і хто намагався «допомогти» йому? На жаль, невідомо хто не взяв хабар і хто підставив.
За хабар саджають не часто. Бо багато хто відчуває себе комфортно у країні хабарників. Руки‚ які дають і руки‚ які беруть – це ціла система‚ вибудувана на глибоких традиціях.
Як говорить вінницький бізнесмен, який з відомих причин не захотів називати своє ім'я:
«Важливо не тільки знати, хто бере на лапу, але й мати репутацію людини, яка чесно дає на лапу. Я пишаюся своєю репутацією того, хто дає. У мене не бояться брати. Зазирніть у мої добрі наївні очі – ви побачите у них погляд людини, яка ще не підвела жодного хабарника. Нікого не заклала, не присоромила, жодним жестом не дала зрозуміти, що їй це неприємно».
Чи справа Качура порушить цю систему і чи зроблять її показовою? Навряд чи! Занадто багато у цій системі людей. От ви давали хабар? Хоч раз, тільки чесно…
Читайте також:
Мер попався на хабарі
Справа мера Качура: дві правди про два мільйони

Віктор Качур говорить про тюрму на свободі


Мер-хабарник Віктор Качур зав'язав із політикою

Віктор Качур - фігурант кримінальних справ (ФОТО)


Екс-мера Немирова судять у Вінниці


 Екс-мера Немирова відпустили із залу суду

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (43)
  • Anonymous

    Хабар підстава,міліція нічого доказати не змогла,то тепер асфальт на пробу беруть-сміхота,все роблять ,щоб доказати ,що на даром закрили
  • Anonymous

    http://nemyriv-mrada.gov.ua/

    Anonymous reply Anonymous

    удачи Владилену Владимировичу!Он великолепный человек и отличный адвокат!
  • Anonymous

    Презумпция невиновности — в уголовном праве положение, согласно которому обвиняемый (подсудимый) считается невиновным, пока его вина не будет доказана в установленном законом порядке. Господа – наш самый гуманный суд расставит все точки над і.

    Anonymous reply Anonymous

    В нашому місті обливаються брудом і "свої" і "чужі", Качура визнає суд винним і постановить вирок - буде Качур сидіти не меньше 8 років. Глусь продасть завод росіянам - будуть люди працювати на "кацапів" , але не треба забувати одну просту істину "Людські сльози на землю не падають", і якщо БОГ комусь щось дає за добро так само забирає за погані вчинки.

    Anonymous reply Anonymous

    Дохтор. краще лікуй людей. Ніхто Каачура не засудить. А Глусь не хазяїн Nemiroff в нього лише 30 % акцій -70 % у Грибова і Кипиша, вони вирішили продати акції, тобто якщо буде новий власник, то це буде без Глусів. І те люди будуть працювати - не показник, продають Nemiroff тому що через акцизи втрачаються прибутки і Nemiroff втрачає в якості продукції...

    Anonymous reply Anonymous

    Каачура може й не засудить, а В.Качура вже люди засудили.

    Anonymous reply Anonymous

    А Ви, "немирівчанин", я так розумію орієнтуєтесь, що у справах Качура, що у справах Глуся, але погано знаєте корпоративне право, яким користуються в акціонериних товариствах. Що стосуться Качура то справа з хабарем підірвала репутацію мера "бєзвозвратно" і за нього вже, практично забули та викреслили із списків, він уже не цікавий немирівчанам. Та й коли його випустять з під варти його персона буде уже не актуальна.

    Anonymous reply Anonymous

    а хто беде актуальний - базарник Трийдакало чи Вася Матієнко? Привіт Аллі Сигизмундовні - прогнувся добре!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Немировчанин, а Вы в какой школе учились? Кто У Вас преподавал украинский язык? Не базарник Трийдакало - а бизнесмен Трайдакало.

    Anonymous reply Anonymous

    Ви мали на увазі англійську мову.

    Anonymous reply Anonymous

    Теж мені бізнесмен, це самий справжній "аферист", хто в місті незнає цю сімейку, яка привикла все життя на "позичених" грошах жити.

    Anonymous reply Anonymous

    Візьму гроші в борг.Базарник Трийдакало:))

    Anonymous reply Anonymous

    що ??? грошей на вибори немає, а в мери, ой як хочеться!!!!!! " Недай бог виберуть" то за півроку на посаді міського голови цей так званий "бізнесмен - базарник" роздерибанить все те в місті що Качур напротязі чотирьох років робив.

    Anonymous reply Anonymous

    Вже нема що деребанити, Качур продав все, що встиг, і земельку ,і будівлі..

    Anonymous reply Anonymous

    СБУ пропонує громадянам користуватися телефоном довіри за номером 35-62-16 можна повідомити про факти корупції і вимагання службовими особами різних відомств матеріальних цінностей чи отримання хабарів.

    Anonymous reply Anonymous

    Вартість 1хв.- 5 грн. без ПДВ.

    Anonymous reply Anonymous

    Це Ви про Качура, який почав бізнес в куфайці за рахунок євреїв.
  • Anonymous

    Хоча в Качура в Немирові було багато ворогів (це і матушка Херувіма, яка приватизувала церкву в центрі Немирова і хотіла приватизувати землю монастиря і вигнати дітей з інтернату, а Качур цьому заважав, це і базарніки, які боролись з Качуром, який хтів перенести базар з центра міста) але думаю без участі Степана Карловича Глуся тут не обійшлося. Nemiroff хоче мати повний контроль над містом, вони посадили в крісло голови райради Укримского, тепер посадили Качура, щоб на його місце поставити свою людину...

    Anonymous reply Anonymous

    Поганий з тебе немировачанин хлопче, напевно ходиш в спортзал і займаєшся боксом,носиш костюм "adidas" і коротку стрижку.Або все це в минулому, ось тільки мінталитет в тебе не немирівський, а донбаський. Тож раджу більше не називатись ніком "Немировчанин". бо справжній немировчанин знає хто такий насправді Віктор Качур...

    Anonymous reply Anonymous

    за скільки ти продався Nemiroff? Справжній немировчанин знає хто такий Віктор Качур. Це не Стороженко який добився на посту мера того, що відкрив зятю 3 магазини. Запитай людей скільки для них зробив Качур як мер - і освітлення вулиць і самі вулиці покриті асфальтом і контейнери для сміття і багато чого іншого... Степан Карлович за копійку нічого не зробив для міста, хіба що відремонтував костел, який перетворився в кузницю кадрів Nemiroff.

    Anonymous reply Anonymous

    Після Стороженка, Віктор Качур виглядає дійсно "камільфо", бо в народу немає з ким чи з чим зрівнювати! А ось, якщо говорити про нові дороги, то вони зроблені переважно де? Там де сам живе мер, там де його теща, де його друзі. Чому ніхто не говорить про його минуле, про те що він бив офіціантів в себе в "генделику", про те що була стрілянина за розподіл інтересів в Немирові,за відкриті прокуратурою справи проти нього. Ви скажете і там його підставили? Нам не потрібно жити в Немирові, як в 90-х, коли процвітає корупція, стрілянина на вулицях, лисі хлопці яких всі бояться,бо вони тримають місто. Ми хочемо жити по європейські, без хабарів,без насильства.Закон має бути один для всіх!!!

    Anonymous reply Anonymous

    ти хоч знаэш.що на своїй вулиці він зробив дорогу тільки після того,як почали скаржитись його ж сусіди, чи ти хочеш сказати, що крім нього і його тещі на тих вулицях більше ніхто не живе.Та чи тільки ті вулиці він зробив. А освітлення по місту. якого ніколи до нього не було. А садочок з новеньким парканом. чи інші садочки з новими пластиковими вікнами та іншим ремонтом, а особливо важливо для садочків, з нормальним харчуванням. Че? те що, по місту стоять мусорні баки, і як не дино, поки він був місто хоч прибиралось, а ще може вже і ніхто не пам'ятає, та почались зміни в місті з того що в парку поставели новеньку дитячу площу з першим працюючим фонтаном. ЩЕ? в місті запровадили святкування ДНЯ МІСТА!!!! Щороку ми мали змогу дивитись на феєрверки на такі свята.як Новий Рік, День Перемоги, День Незалежності...а цього року, без нього, хто знає як пройшов День Незалежності???відповідь проста! НІЯК!!! А те що для любого з вас це свято, а для нього - робота!!!! стосовно ти що він бив офіціантів???це навіть смішно!!! я навчалась ще в школі, з того часу і почалась вся це політика, плітки, і як ти написав побиття офіціантів, хоча знає я сама була присутня при розмові з офіціанткою, так саме розмові (так на підвищених тонах, але розмові) а діло в тому що в "генделику" ця офіціантка вкрала пристойну суму,і її викрили, тому їй сказали "звільнитись за своїм бажанням", як ти думаєш він би був хоч якусь жінку???ще при своїх працівниках,ще при своїй дитині???ще?Це йому погрожували,цк в нього стріляли, це йому побили машину,і його з посадили!!! цікаво! правда ж??? А ще одне . на захист, спитати будь яку дитину в садочку хто Мер? вона скаже, що Качур, абойого ще називають діти Святим Миколаєм., а це про щось таки говорить!!! чи не так???

    Anonymous reply Anonymous

    КОМИЛЬФО - это в прямом переводе с французского"как следует" или "как должно быть". О человеке говорят, что он "комильфо", когда "всё при нём", или выражаясь красиво, когда в нём "всё прекрасно - и одежда, и..."(далее по Чехову)P.S.Простой человек - излагай попроще:)) трудно читать выпускникам лицея.

    Anonymous reply Anonymous

    Любий друже, випускник Немирівського ліцею. Я радий ,що в нашому ліцеї вивчають французьку і з російською у Вас все гаразд і навіть Чехова Ви знаєте.Але прикро що Ви пишете на російські, знаючи французьку, можна було б вивчити і рідну,державну мову. Але на форумі спілкуються, насамперед по темі, нагадаю тема: хабарництво мера Немирова, брав чи підставили. А Ви чомусь прискіпуєтесь до слів, напевно нема що сказати по темі, то вже хочете показати свій інтелект. Завтра обовязково зателефоную Попатенку і подякую за високий рівень знань випускників його ліцею!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    известного украинского поэта Чехова даже наш президент знает:))

    Anonymous reply Anonymous

    Обовязково зателефонуйте , "проста людина", і подякуйте Попатенку за мою освіту, дійсно, ліцей дає добру освіту, а ваш вуз підкачав, погано Ви вчились, навіть українською мови не знаєте не кажучи вже про логічне мислення .

    Anonymous reply Anonymous

    відколи це в ПТУ дають добру освіту з гуманітарних дисциплін?Можливо гарні спецалісти виходять: столярі, зварники і повари. Тож не вчіть укр. мови інших ,бурсаки!

    Anonymous reply Anonymous

    А логічне мислення тут вже з якої сторони? Поясніть представнику президента!

    Anonymous reply Anonymous

    обьясняю смотри ссылку : http://rama.com.ua/modules/AMS/article.php?storyid=9671&com_id=14283&com_rootid=14283&

    Anonymous reply Anonymous

    http://rama.com.ua/modules/AMS/article.php?storyid=9671&com_id=14283&com_rootid=14283&

    Anonymous reply Anonymous

    Коллега, а Вы на каком факультете учились? На мера или на представителя президента?

    Anonymous reply Anonymous

    Факультет балетно-тракторний,рівень магістр!

    Anonymous reply Anonymous

    В нашому ліцеї, дійсно, дають гарну освіту. А Ви, я так розумію, навчались ......в вузі, де про українську мову не чули. У Вашому тексті 11 помилок. Ви не вчитель?

    Anonymous reply Anonymous

    Абсолютно з Вами згідний, щодо доріг, то таке відчуття, що Качур зробив їх за свої гоші. Доречі, Ви вірно вказали, що перша дорога була поремонтована біля його будинку і це всі немирівчани знають.

    Anonymous reply Anonymous

    "в кузню кадрів" я так розумію, "немирівчанин" з твоїми знаннями туди тобі не попасти.

    Anonymous reply Anonymous

    Дайте адресу кузні кадрів;))

    Anonymous reply Anonymous

    Адреса «Кузні кадрів» - у 2004 році професійно-технічне училище № 10 м. Немирів вул. 50 років комсомолу, 1, реорганізовано в Немирівський професійний ліцей та введено нові спеціальності : МЕР МІСТА, ПРЕДСТАВНИК ПРЕЗИДЕНТА, НАЧАЛЬНИК ГАІ та інші. Запрошуємо на навчання!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up