Кандидат у народні депутати Максим Пашковський – про ІТ: виклики сучасності та перспективи галузі (Політична реклама)

Кандидат у народні депутати Максим Пашковський – про ІТ: виклики сучасності та перспективи галузі (Політична реклама)

Індустрія інформаційних технологій досить нова на економічній карті України. Що може стати на заваді успішності ІТ-компаній та як цього уникнути – знає кандидат в народні депутати Максим Пашковський.

Ні для кого не секрет, що інформаційні технології - потужний рушій змін в усіх сферах нашого життя. В Україні ІТ-галузь за обсягом експортної виручки може поступитися лише таким «титанам» економіки як агро- та металургійна промисловість. Втім, важливо буде зауважити, що ІТ сфера всі роки розвивалася не завдяки державі, а всупереч. Що ховається за цим «всупереч» добре знає вінницький юрист Максим Пашковський. За 10 років плідної співпраці з айтішниками він на власному досвіді переконався, що потрібно не «пристосовуватися» та «прогинатися», а боротися та змінювати усю систему. Таке прагнення спонукало Пашковського Максима Ігоровича підтримати курс Президента України Володимира Зеленського та політичну партію “Слуга народу”.

Кандидат у народні депутати чітко розуміє, на що потрібно звернути увагу, адже, говорячи про успіхи ІТ сфери у світі, українським представникам галузі не вистачає якісної державної промоції, з якої можна і потрібно вести бізнес. Натомість існує поганий економічний клімат, що визначається рівнем простоти ведення бізнесу, “дружелюбності” держави та законодавчої бази, яка б підтримувала розвиток ІТ-галузі. Нині жоден механізм не працює вдало, виникає безліч проблем з оформленням великої кількості документів у різних службах, фондах, банках. Невтішними є зміни в податковому кодексі.

Важливо зазначити й те, що державні установи все ще ігнорують можливість запровадження будь-яких інновацій, що передбачають роботу з ІТ. Інформаційні технології треба сприймати як інструмент для досягнення цілей в будь-якій сфері. Таке відношення до галузі дасть можливість пришвидшити реформи та зробити державну систему прозорою та зрозумілою, що, в свою чергу, сприятиме зменшенню корупції. Президент України Володимир Зеленський неодноразово наголошував на необхідності переведення усіх державних сервісів у онлайн режим.

Відео дня

Питання якісної профільної освіти, а відтак і кваліфікованих кадрів досі залишається актуальним. Заклади вищої освіти не в змозі підготувати такої кількості кадрів, щоб забезпечити існуючий попит. Багато “джуніорів” (початківців), але мало професіоналів – project-менеджерів, бізнес-аналітиків, тому маємо більше роботи на аутсорсинг послуг, менше розробок власного інноваційного продукту.

Як юрист із багаторічним стажем Максим Пашковський наголошує на існуючі проблемі із захистом прав інтелектуальної власності. Адже Україна у топ-10 країн за використанням піратського програмного забезпечення. Тільки з вирішенням цієї ситуації, ми залучимо значні закордонні інвестиції та побачимо бажання держави та вітчизняних інвесторів вкладати в інтелектуальномісткі сфери. Наші IT-фахівці мають бути впевненими у своїх правах на авторство, працюючи над власними проектами.

Також не варто забувати про низку служб, відомств та впливових осіб, ласих до результатів роботи IT-спеціалістів і як результат – чимало фахівців залишають Україну в пошуках кращих умов та можливостей.

Однак, змінити ситуацію можна - синергія влади, освіти та бізнесу дадуть імпульси до реальних та якісних змін. В команді Президента та політичної партії “Слуга народу” Пашковський Максим Ігорович добиватиметься припинення свавілля правоохоронних органів і податківців щодо бізнесу. Сприятиме розвитку IT-сектору, впроваджуючи стимулюючі умови та вносячи законопроекти про лібералізацію умов контролю та оподаткування малих підприємств в сфері IT.

Амбітним, масштабним та цілком реальним є задум молодого політика зробити Вінницю ІТ-столицею України. У рідному місті є потенціал та можливості для створення «Парку високих технологій». Індустріальна територія з високотехнологічними та експортно-орієнтованими виробництвами матиме спеціальний правовий режим та надасть можливість її резидентам користуватися податковими пільгами, створювати нові робочі місця та залучати інвестиції.

Адже за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, кількість ІТ-спеціалістів, зареєстрованих як ФОП, у 2018 році склала 154 тис. З них – близько 5 тисяч проживає у Вінниці. Їхні розробки та ідеї можна знайти практично в усіх сферах життя – від аграрної промисловості до розваг, від приватного сектору до державного. Часто, користуючись якимось сервісом або технологією, ми навіть не здогадуємося, що це результат роботи наших айтішників.

Тому, підтримуючи ініціативи партії Президента, Максим Ігорович, докладе максимум зусиль аби вінницька ІТ-спільнота зростала. Адже кошти, які заробляють айтішники, залишаються там, де вони працюють та проживають. Важливо не тільки зберегти кадровий ІТ-ресурс, а й залучити якомога більше нових представників сфери, а це можливо за умови створення потужного технопарку. В результаті ми матимемо сталу підтримку малого та середнього бізнесу інших галузей економіки Вінниччини, зокрема розвиток житлового будівництва, сфери побутових послуг, закладів громадського харчування, туризму, соціальної інфраструктури, відкриття нових навчальних закладів, тощо. Це дасть змогу перетворити Вінницю на потужний економічний мегаполіс.

ІТ-сфера – локомотив економічного зростання та розвитку наукового-технічного прогресу як окремих регіонів, так і країни в цілому. Вітчизняним представникам галузі інформаційних технологій є що запропонувати світові. І це стосується найбільш проривних сфер: штучний інтелект, машинне навчання, нейронні мережі, віртуальна і доповнена реальність, а також низка інших технологій, заснованих на DataScience.

Тому, створюючи унікальні інноваційні продукти, українські джобси мають відчувати підтримку держави та їхню затребуваність на Батьківщині, аби найкращі ІТ-рішення працювали в Україні, а не втікали до близького та далекого зарубіжжя. Адже нам неймовірно зручно робити покупки за допомогою телефону, оплачувати комунальні платежі онлайн, замовляти їжу додому через додаток, стати у електронну чергу, а не реальну, було б добре зареєструвати власну справу, отримати субсидію, оформити нерухомість та авто, звернутися до лікаря за допомогою власного смартфону. Ми можемо отримати абсолютно нові можливості для розвитку, кар'єрного росту і повсякденних справ завдяки штучному інтелекту, технологіям доповненої та віртуальної реальності.

Тисячі представників сфери інформаційних технологій, які щоденно працюють на теренах України, потребують прогнозованості та регуляторної стабільності. Політична партія “Слуга народу” — це міцний фундамент майбутніх змін та підтримка курсу Президента у Верховній Раді України.

Підтримайте зміни, якими ми будемо пишатися!

Максим Пашковський — слуга народу на мажоритарному окрузі №11 у м. Вінниця!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up