Інженер кінотеатру «Родина» Віра: Робота кіномеханіка втрачає романтизм

Інженер кінотеатру «Родина» Віра: Робота кіномеханіка втрачає романтизм

Нежіноча робота. До показу на великому екрані фільми проходять довгий шлях. Від кіномеханіка та інженерів залежить, чи зможе відвідувач кінотеатру побачити результат усього знімального процесу.

— Працювати в кіно прийшла у 1973 році, після закінчення курсів кіномеханіків у четвертому училищі, — розповідає Віра Худик. — У дитинстві у нас всі «хворіли» кіно. Це було дуже романтично. У парку тоді стояв дерев’яний кінотеатр «Промінь».
Починала працювати у кінотеатрі «Росія». У той час у Вінниці було вісім кінотеатрів, побувала у всіх.

За словами Віри Костянтинівни, зарплата кіномеханіків завжди була маленькою, а відповідальність — великою. Жінка починала працювати в кінотеатрі за 62 рублі. Інженер у той час отримував 120.

— Потрібно добре розбиратись у техніці, знати електрику і нести відповідальність за техніку безпеки, — каже жінка. — Ситуації різні бувають. Плівка горюча. Кіномеханік повинен знати, як себе поводити, щоб у залі не було паніки і люди одне одного не душили.

Відео дня

За словами жінки, зараз фільми на плівці привозять рідко.

— Останнього разу показували українського «Поводиря»,  — розповідає пані Віра. — Тепер картини більш у цифровому форматі йдуть. Робота кіномеханіка, як такого, втрачає романтизм. Усе простіше стало: натиснув кнопку — комп’ютер сам показує. Великого розуму не треба, хоча теж є свої нюанси.

За 44 роки роботи у сфері кіно Віра Худик передивилася майже всі фільми, які показував кінотеатр.

— Зараз стало важче знайти якогось цікавого режисера-новатора, — каже жінка. Дивишся фільми і бачиш старі картини, з яких вони скопійовані. Спецефекти стали кращі, але авторських задумок поменшало.

Серед улюблених фільмів Віра Костянтинівна називає «Політ над гніздом зозулі», трилогію «На кілька доларів більше» та «Тіні забутих предків».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vladimir Molotov

    я поражаюсь шеф редактору. надо было ещё больше урезать.

    довольно интересный материал, и 10 строчек.

    /а вообще, чему я удивляюсь… откуда ж у Родины деньги?/
  • Задунайский Торонтуй

    Упомянутый "Промінь",  кстати, изначально назывался "Луч". Променем он стал после капитальной перестройки. Это был очень уютный и удобный детский кинотеатр...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up