«Зараз домовляюсь про утилізацію масок»: як карантин вплинув на життя школярки

«Зараз домовляюсь про утилізацію масок»: як карантин вплинув на життя школярки
  • Редакція 20minut.ua публікує цикл статей про те, як коронавірус та впровадження карантину змінює життя вінничан різних професій: велоактивістів, SMM-редакторок, мандрівників, працівників міськради…
  • Нижче вже 11 історія з циклу. У ній школярка та розробниця станції глибокого сортування сміття Shuttle Марія Ошовська розповідає про дистанційну підготовку до екзаменів, корисні ініціативи, яким зараз приділяє свій час та про те, як варто сприймати карантин. 

— Усе почалось у четвер, коли класна керівниця сказала, що завтра в школу ми не йдемо. Навчальні заклади були першим та єдиним, що зачинили в ті дні, тому це не здавалось таким серйозним. 

Перші наслідки карантину я відчула на роботі нашої станції сортування відходів Shuttle, коли ми були вимушені закритись, не отримавши змоги навіть закінчити заплановані вивози вторсировини. Хтось виїхав за місто, а хтось був проти, щоб його діти їздили волонтерити на чергування (на нашій станції працюють учні шкіл). До того ж одна організація з Києва, куди ми надсилали певні види сировини, зупинила її прийом поштою.

Сидіти вдома без діла не хотілось, тому на наших сторінках у соцмережах ми провели тиждень підтримки малих бізнесів нашого міста, розповідаючи про наших друзів, як-от кав’ярню PicNic або майстринь з клубу «Клубок». Зараз намагаємось домовитись з місцевими компаніями щодо організації безпечної утилізації медичних масок та продовжуємо переговори з кав’ярнями стосовно збору та переробки горняток.

Відео дня

Найбільше карантин вплинув на моє навчання. Я випускниця 11 класу, тому ЗНО та вступна кампанія — достатньо важливі для мене питання. Проте чіткого розуміння стосовно цих речей наразі не має ніхто. З іншого боку, перебуваючи вдома, я дійсно маю більше часу та сил для підготовки до екзаменів, чим і користуюсь. Також з’явилось більше ентузіазму глибше зануритись у матеріал: подивитись фільм або почитати інші твори «обов’язкових» авторів.

Моя рутина теж зазнала змін. Тепер день починається з онлайн-уроків, за якими слідом йде самостійна підготовка (тести, тести й ще раз тести) та заняття з репетиторами у Вайбері та Скайпі. Ввечері я дзвоню друзям і ми граємо в ігри, дивимось фільми та просто говоримо про все на світі, піднімаючи одне одному настрій.


Під час карантину найбільше мені не вистачає людей та природи. Обличчя друзів, які я бачу лише через екран телефону, та безхмарне весняне небо не замінять свої справжні відповідники. Проте порушувати режим карантину — точно не варіант. Адже це може вплинути на щось більше, ніж власне здоров’я. Я думаю про це щодня, коли мій тато-хірург повертається з роботи.

Незважаючи на все, я вважаю, губити голову й оптимістично-реалістичні погляди не варто. Так, сидіти тижнями, не виходячи з дому — це непросто. Однак це не трагедія. Не трагедія — почати навчальний рік пізніше, не трагедія — перенесений захід чи розлука з приятелями.

Навколо нас є багато тих, хто зараз дійсно потребує допомоги, це, в першу чергу, медпрацівники. Їхню роботу та безпеку можна підтримати фінансово через фонди або завдяки варіанту, доступному майже кожному,  — перебуванням удома.

На мою думку, карантин варто сприймати переломним моментом, розв’язка якого багато в чому залежить від наших дій. Найважливіше — залишатись людьми, відповідальними, чесними, добрими. Попри усі «але».

Читайте також:

«В кишені дезінфектор, а на багажнику обприскувач»: як карантин вплинув на життя велоактивіста

«Вперше в житті я не шкодую, що живу в селі»: як карантин вплинув на життя SMM-редакторки

«Це наче другий медовий місяць»: як карантин вплинув на життя мандрівника

«Нічого не дисциплінує краще, ніж тверда підлога»: як карантин вплинув на життя працівниці міськради

«Я й гадки не мав, що нас можуть закрити вдома»: як карантин вплинув на життя генеалога

«Можу доволі ліниво поводитися і довго спати»: як карантин вплинув на життя контент-менеджерки

«Розважаю читачів у соцмережах та свого кота Нікітку»: як карантин вплинув на життя ведучого

«Кожен може бути корисним. Як мінімум — сидіти вдома»: як карантин вплинув на життя волонтерки

«Добре, що можна тримати зв’язок через месенджери»: як карантин вплинув на життя священика

«Я почав розуміти тварин, які живуть в зоопарку»: як карантин вплинув на життя журналіста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Daily

    денег ещё выдать с бюджета
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up