«Вперше в житті я не шкодую, що живу в селі»: як карантин вплинув на життя SMM-редакторки

«Вперше в житті я не шкодую, що живу в селі»: як карантин вплинув на життя SMM-редакторки
  • Редакція 20minut.ua публікує цикл статей про те, як коронавірус та впровадження карантину змінює життя вінничан різних професій: мандрівників, працівників міськради, генеалогів, контент-менеджерок…
  • Нижче вже дев’ята історія з циклу. У ній наша SMM-редакторка Юлія Мельник розповідає, як вона поєднує роботу з навчанням в інституті, чому село краще за місто і що вона робить для того, щоб не набрати під час карантину зайву вагу.

— До карантину у мене був чудовий режим, який я налагоджувала роками. Я живу за містом і транспорт у нас ходить раз на 1-1,5 години. Через це я прокидалася о 6.00 ранку, щоб встигнути на автобус та вчасно доїхати в інститут на першу пару. Перед навчанням у мене завжди було пів години вільного часу, тому їх я проводила в цілодобовій кав’ярні в центрі міста. Потім кілька пар, позанавчальна робота в раді студентського самоврядування і аж тоді я бігла на роботу. Повноцінний робочий день в офісі у мене починався після 12 години.

Можна сказати, що в будні дні вдома я тільки ночувала. Йшла раніше всіх та приходила найпізніше. Ввечері ще займалася невідкладними справами по роботі, готувалась до пар, а якщо залишався вільний час і мені ще не хотілось спати (а це бувало досить рідко), я дивилась серіали або читала книжку. 

Вихідні переважно проходили з друзями або за відпочинком з сім’єю. Кілька разів на сезон вдавался виїжджати за межі Вінницької області. Це були або сплановані подорожі з великою компанією студентів, або поїздки по справах. Приблизно таким і було моє життя до карантину.

Відео дня

Після початку карантину моє життя практично перевернулося з ніг на голову. За типом особистості я екстраверт: маю багато друзів, люблю говорити без зупинки та знайомитися з новими людьми. Зараз же моє спілкування обмежується тільки членами сім’ї. Я б не сказала, що нам нема про що говорити, але моя сім’я — це три різних покоління (я, батьки та бабуся).

В певних речах наші точки зору не сходяться, тому мені дуже не вистачає спілкування з друзями та колегами по роботі. Я не любителька телефонних розмов, тому живе спілкування — це саме те, чого на карантині не вистачає найбільше. 

Мені пощастило з тим, що є можливість працювати з дому. Але перший тиждень такої роботи був просто пекельним. В Україні почали реєструвати перші випадки коронавірусу і 80% усіх наших новин були саме про це. Потрібно було оперативно це все читати і розкидати по соцмережах. А як тут можна швидко працювати, коли настрій вдома взагалі неробочий?

Перші кілька днів, я починала працювати о 9.00 ранку і закінчувала, коли на годиннику було за 22.00. Мене постійно щось відволікало від роботи.

Знадобився тиждень, щоб звикнути до роботи вдома. Зараз кожну годину я стараюсь робити невеликі перерви, щоб відпочивали мізки і очі. Щовечора планую справи, які маю зробити на наступний день. Позначаю ті, які потрібно буде зробити в першу чергу і ті, які можуть зачекати. В список справ також входить дистанційне навчання в інституті та заняття з англійської.

До речі, на карантині почала більше їсти. Маю три повноцінних прийоми їжі та ще кілька перкусів протягом дня. А щоб не викотитись з карантину колобком, почала їздити на велосипеді. На щастя, в селі є купа місць, де абсолютно немає людей.

В будні користі від мене вдома мало. Часу, щоб зробити щось інше, крім роботи та навчання, немає. На вихідних роблю справи по дому та готую. Правда друге не завжди виходить вдало, але у мене ще є час, щоб покращити свої кулінарні навички.

Коли є вільна годинка, читаю або дивлюсь фільми. Кілька днів тому замовила собі картину, яку потрібно розмальовувати фарбами за номерами. На таке у мене ніколи не вистачало часу до карантину.

Мабуть, вперше в житті я не шкодую, що живу в селі. Мені дуже шкода людей, які живуть у місті в квартирах і, окрім балкону, їм немає куди піти. Мій будинок знаходиться над річкою, тому практично кожного дня я виходжу на прогулянку. Але у вихідні дні такі прогулянки іноді неможливі. 

З самого ранку над річкою збирається з десяток машин, всі смажать шашлики і живуть звичним життям, наче ніякого карантину немає. Все б нічого, якби вони ставали хоча б за метрів 20-30 один від одного, але з’їжджаються на купі, діти всі бігають разом… Який тоді сенс від такого карантину, не розумію?

За три тижні такої ізоляції я виходила в люди тільки два рази. В обох випадках одягала маску та рукавички. Зазвичай протягом тижня ми складаємо список необхідних продуктів і речей та їдемо на машині за покупками. Тішить те, що людей в магазинах дійсно стало менше, всі вони мають засоби захисту та стараються тримати дистанцію. 

Деякі товари, які зараз недоступні у магазині, я замовляю в інтернеті. Якщо є можливість доставки додому, то користуюсь нею. Нехай це виходить трохи дорожче, але краще так, чим зайвий раз їхати на пошту. До речі, у сільському магазині зараз є практично все, і ціни не більші, ніж у місті.

Зараз морально готую себе до того, що карантин продовжать ще на певний час. Я не планую ніяких глобальних подій. Розумію, що певні речі, як от похід у кафе чи театр, концерти та подорожі я не зможу здійснити найближчі кілька місяців. Єдине, що я зараз можу спланувати, це як облаштувати робоче місце на вулиці та де посадити грядки на городі.

Я реалістка, тому впевнена, що навіть коли карантинні заходи почнуть послаблювати, ми не одразу повернемося до колишнього життя. Про вихід на вулицю без масок та рукавичок першим часом можна буде тільки мріяти. Те, наскільки швидко завершиться карантин, залежить тільки від нас. Тому, люди, якщо хочете, щоб все це скоріше закінчились, будь ласка, сидіть вдома!

Читайте також:

«Це наче другий медовий місяць»: як карантин вплинув на життя мандрівника

«Нічого не дисциплінує краще, ніж тверда підлога»: як карантин вплинув на життя працівниці міськради

«Я й гадки не мав, що нас можуть закрити вдома»: як карантин вплинув на життя генеалога

«Можу доволі ліниво поводитися і довго спати»: як карантин вплинув на життя контент-менеджерки

«Розважаю читачів у соцмережах та свого кота Нікітку»: як карантин вплинув на життя ведучого

«Кожен може бути корисним. Як мінімум — сидіти вдома»: як карантин вплинув на життя волонтерки

«Добре, що можна тримати зв’язок через месенджери»: як карантин вплинув на життя священика

«Я почав розуміти тварин, які живуть в зоопарку»: як карантин вплинув на життя журналіста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • арлн

    якіж гарнюні в нас дівчата і щоб усі так трудились.наша кракіна процвіталаб. бажаю міцного здоров"я і успіху......
  • Пал Секамович

    Щоб прочитати статтю на сайті потрібно зареєструватися... Ну як знаєте... Піду почитаю щось інше, але без реєстрації!
  • 1

    Жити в квартирі то жахливо, не розумію людей які добровільно там живуть.
  • Olena Korpan

    Юля - це приклад ефективного поєднання навчання, наукової діяльності і роботи! Дуже приємно навчати таких чудових студентів! Успіхів тобі у всіх справах! Так тримати!

    Olena Korpan reply Olena Korpan

    Юлія Мельник успіхів тобі!

    Olena Korpan reply Olena Korpan

    Юлія Мельник Приємно чути такі слова!

    Юлія Мельник reply Olena Korpan

    Olena Korpan дякую! А мені дуже приємно навчатись у таких викладачів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up