Журналістка LifeNews вінницькому Правому сектору: „Не снимайте меня некрасиво”


Журналістка LifeNews вінницькому Правому сектору: „Не снимайте меня некрасиво”
Правий сектор затримав на вінницькому залізничному вокзалі двох російських журналісток й знімав на відео розмову з ними, свою і працівників міліції. Дівчат, які запізнилися на мітинг під Вінницькою ОДА, відпустили додому. Перед цим перевірили їхні сумки й проглянули відеозаписи

„Правий сектор та УНСО Вінниччини, при допомозі небайдужих вінничан, викрили діяльність ворожих агентів Кремля у Вінниці”, - розповів в мережі вінничанам лідер Правого сектору Сергій Чумак. Він сам теж був на затриманні журналісток з Росії, які чекали потяга до Києва в залі очікування вінницького залізничного вокзалу, й викликав до них міліцію.

Дівчата, одна з яких мала документи на прізвище Карпенко, а друга – Ульянова, розказали, що вони були у Вінниці з вечора 8 грудня. Прилетіли вранці в Київ, ходили на ялинку, а коли дізналися, що в нашому місці був мітинг, приїхали сюди. Запізнилися. Аж на два дні...

У Вінниці вони були до вечора 10 грудня. Редакція сказала сидіти й чекати подій. Тим більше, що жити у Вінниці дешевше ніж в столиці. Так пояснювали, що вони забули у Вінниці, затримані Правим сектором журналістки.

- О, девочки, думаю, что без милиции мы не обойдемся, - відреагував на їхні посвідчення Сергій Чумак, бо ті мали „корки” і LifeNews, і EuroNews.

Вінничанам, яких опитували в центрі міста, показували останнє. Пояснили: мали посвідчення з „Euro” для власної безпеки.

- Девушка, снимайте меня сверху, так лицо худее будет, - просила журналістка представницю „Правого сектору”, що фіксувала процес перевірки на камеру.

- А если снизу – так ноги длиннее, - відповіли їй. – Бендеровцы любят посочнее!

- Не снимайте меня некрасиво...  

- А ваша камера дорогая?, - допитувалися в другої дівчини, яка працювала оператором.

- Он старая.

- Наверне, дороже стоит, чем автомат Калашникова?

- Мы не знаем, сколько стоит автомат.

- А если мы это все поменям на продукты для солдат? – запропонував їй віддати на допомогу українській армії техніку Правий сектор, коли операторка LifeNews демонструвала вміст своєї сумки.

- А как вы думаеме? – відповіла та, пакуючи свої речі назад. А перед цим - скопіювала свої відео з нетбуку, зроблені у Вінниці, на флешку Правому сектору.

В цілому журналістки вели себе не конфліктно, дозволяли заглядати у власні сумки, перевірити техніку і запевняли: ще ніякої інформації в редакцію ще не передали, тому переживання Правого сектору про перекручення фактів, даремні.

Як це все відбувалося, які ще питання і претензії мав до журналісток з Росії Правий сектор, дивіться на відео. Його автори додали до ролику таку інформацію про „ворожих агентів Кремля”:

„В період з 08.12.2014 по 10.12.2014 року, представляючись кореспондентами незалежної агенції EuroNews, вони займались збором інформації для підготовки провокативних матеріалів антиукраїнського характеру російському інформаційному інтернет-виданню і телеканалу LifeNews. Матеріали щодо діяльності вищевказаних псевдожурналістів передані до правоохоронних органів”.

А правоохоронці, як сказали сьогодні, 12 грудня, в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, не знайшли підстав для затримання російських журналісток:

- Працівники лінійного відділу міліції у них перевірили документи на вокзалі, встановили їх особи, склали про це відповідні матеріали, після чого журналістки потягом відбули з міста.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Левадный Олегъ

    Свобода слова, ага... Мыздобулы. Мызацестоялынамайдани. Украина - цэ Эвропа, не меньше.

    Что это вообще такое:

    „...представляючись кореспондентами незалежної агенції EuroNews, вони займались збором інформації для підготовки провокативних матеріалів антиукраїнського характеру російському інформаційному інтернет-виданню і телеканалу LifeNews. Матеріали щодо діяльності вищевказаних псевдожурналістів передані до правоохоронних органів”?! Они уличили корров в том, что они не журналисты? Чем вообще милиция занята? Кто нибудь мне объяснит, на основании каких законов действует ОПГ "ПС"?
  • Лис Микита

    СБУ загребло уже всех и ФСБ-шников и ГРУ-шников и просто авиационных пехотных кавалеристов милиции рядового состава и офицеров.

    Теперь принялись за девушек.

    Хорошо, что не отколошматили шпиенок из лайфньюс, как в Киеве. Видно страшно было без намордников стаей кидаться аж на двух девушек, а не на одну, боялись получить пи*** доблестные правосеки.

    Соловьев Антон reply Лис Микита

    Кстати,а за что их"затримали"?Можно ссылку на закон Украины,ЗАПРЕЩАЮЩИЙ журналистам снимать происходящее?Млм теперь паны из "ПС" законы принимают?
  • Anonymous

    На вокзале в Виннице задержали двух девушек Жанну Карпенко и Сашу Ульянову. В вину им вменяется то, что они сотрудницы Лайфньюз. Согласен, что в честности этот канал заподозрить сложно. Но не надо забывать, что медики, журналисты и дипломаты имеют определенный международный статус. И страны, в которых мешают работать журналистам (не зависимо нравится это или нет) переходят в разряд не цивилизованных (диких). А еще, это создает почву для "зеркальных действий". С украинскими журналистами будут поступать точно так же в странах, где не нравится то, что пишут в украинских сми.



    ps.  соетую узнать что такое журналист,хотя после переворота в Украине уже для журналистов такие правила как в Иране и КНДР)))) Бык он и в Африке бык)))

  • Anonymous

    Все намного проще. Примчались две снимать сенсацию в Винницу, а сенсации нет. Че делать? Элементарно, дать Чумаку полтинник, пусть на камеру продемонстрирует "зверства" народа

    Коля reply Anonymous

    100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up