У Вінниці судили двох жінок та чоловіка за створення терористичної організації «ДНР»

У Вінниці судили двох жінок та чоловіка за створення терористичної організації «ДНР»
  • У Вінниці колегія суддів винесла вирок двом жінкам та одному чоловіку. Їх обвинувачували у створенні терористичної організації.
  • Засуджені свою вину визнали повністю.
  • Скільки отримали, читайте також.

На початку листопада 2018 року Вінницькій міський суд судив двох жінок та чоловіка, яких обвинувачували у створенні терористичної організації «ДНР».

Колегія суддів під головуванням Геннадія Кашпрука визнали винними жінок, 44-річну та 46-річну жінку, і 55-річного чоловіка  у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України – створення терористичної групи чи терористичної організації. Суд призначив всім покарання у виді 3 років 10 місяців позбавлення волі, без конфіскації майна.

Варто зазначити, що суд застосував до трьох обвинувачених так званий «Закон Савченко».

Відео дня

«В ході судового розгляду стало відомо, що у 2014 році у місті Донецьк була створена терористична організація «Донецька народна республіка», мета якої – здійснення терористичної діяльності. Одним із завдань даного об’єднання – зміна меж території та державного кордону України в спосіб, що суперечить порядку, встановленому Конституцією України.

Так, обвинувачені упродовж декількох місяців здійснювали цілеспрямований збір деталізованих даних військового характеру, яку в усному порядку передавали особі, що перебуває на непідконтрольній українській владі території Донецької області. Зокрема, інформація стосувалась позицій, чисельності, дислокації та маршрутів пересування сил та засобів Збройних Сил України та інших військових формувань України, які брали участь у проведенні антитерористичної операції. У свою чергу, дані дії призвели до використання отриманих відомостей у веденні злочинної діяльності проти військових підрозділів», - повідомляють у прес-службі Вінницького міського суду Вінницької області.

У судовому засіданні обвинувачені свою вину у створенні терористичної організації визнали повністю. Вони розкаювались у скоєному та зобов’язались в подальшому співпрацювати з правоохоронними органами.

Доречі, у 2016 році вінницькі СБУшники затримали у зоні АТО бойовика:

 

Нагадаємо, зловили вчительку, яка працювала на розвідку ДНР. У Вінниці обрали запобіжний захід

Коментарі (4)
  • Задунайский Торонтуй

    Рогули уже совсем с головой не дружат. Подумайте сами, зачем Донецку террористическая организация в Виннице? Какая с этого им польза? Башню взорвать вместе с фонтаном рошенковским?  Дешевая провокация хунты. Или самих СБУшников - не зря мол хлеб едим.
  • Орест Лютий

    У часи війни цих покидьків потрібно розстрілювати. Щоб очиститись мусить знищити хоча б одного моськаля, а цей факт потрібно зафіксувати на відео.

    Иванов Иван reply Орест Лютий

    тебя козла за яйца повесить на этой сраной площади так называемой небесной сотни

    Задунайский Торонтуй reply Орест Лютий

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up