Де бігають вінничани. Чи варто виходити на пробіжку, якщо за вікном дощ

Шоста година ранку, набережна «Рошен». На небі хмарно, крапає невеликий дощ. Журналіст 20minut.ua/RIA традиційно вийшов на пробіжку. Цього разу компанію йому склала студентка медичного університету Римма Бадунь.

Дівчина розповіла, що вона з самого дитинства займається спортом. Спочатку це була акробатика, потім спортивні танці. Зараз Римма займається йогою.

- Для мене йога – це легкий вид фізичних навантажень, - каже дівчина. – При цьому вона допомагає відчувати своє тіло та тримати його у тонусі.

 

Також дівчина полюбляє бігати. Римма розповідає, що саме біг найкраще спалює зайві калорії. І дивлячись на струнку фігуру дівчини, переконуєшся, що це дійсно так.

 

- Я виходжу на пробіжку ввечері, навіть вночі, - говорить Римма. – Мені тоді якось зручніше бігати. Роблю це зазвичай навколо будинку у якому живу. Іноді прихожу на набережну. Вранці бігаю лише влітку або коли тепло.

 

А от з погодою сьогодні ні журналіст, ні Римма не вгадали. Поки кореспондент з дівчиною бігли по набережній, дощ почав пускатися все більший та більший. До речі, кілька слів про набережну. Бігати тут справді приємно, чисто. Покриття тут рівне, тверде з тротуарної плитки.  Тому, щоб зайвий раз не навантажувати свої коліна,   потрібно забезпечити себе спеціальними кросівками.

 

- Зазвичай пробіжка, чи то в день, чи ввечері займає близько півтори години, - каже Римма. – Я займаюсь циклами.  Трохи побігаю, потім ходьба, і так кілька разів.

 

Поки журналіст розмовляв з дівчиною, пустився вже сильний дощ. Як добре, що Римма взяла з собою парасольку. Наше зайняття прийшлось закінчити.

А чи взагалі варто бігати, коли на вулиці дощ ?

Біг в дощову і прохолодну погоду загартовує імунітет за умови, звичайно, що ви одягнені в правильний одяг і взуття. Не варто натягати на себе велику кількість одягу, тому що якщо ви біжите під дощем, то промокне весь одяг і вам буде ще холодніше.

В ідеалі має бути одяг, який прилягає до тіла, і верхній. Кепку або шапку одягайте за бажанням. Якщо на вашому маршруті потрібно буде перетинати вулиці чи йти вздовж доріг, то одягніть щось яскраве, щоб  водії авто змогли вас побачити. Розминку перед тренуванням слід зробити під дахом - вдома чи в під'їзді. Також спакуйте всю електроніку в спеціальні  пакети, щоб вона не намокли. І головне правило під час бігу під дощем – змиріться з тим що ви промокнете, просто почніть бігти. Головне в цій справі вийти на вулицю і зробити кілька кроків.  Вже через пару хвилин це не буде виглядати так складно, а навпаки, можливо це здасться вам приємною справою. Тому не шукайте собі відмовок, підготуйтесь -  і на пробіжку, не дивлячись на те, яка сьогодні погода за вікном  :))


Go! Go! Go! Вінниця біжить! Приходь 23 травня у центр Вінниці на масовий забіг по Соборній. 
Деталі на сайті run.vn.ua

                                                         

 

Коментарі (1)
  • Торонтуй

    Техника. Начинать надо с перехода от "пяточного" бега на постановку передней стопы.
Навіщо дівчатам підтягуватись

Ціллю підтягувань є не набір маси тіла, а зміцнення м'язів, що дуже важливо для дівчат. Поліпшується постава і стан всього...

Прогрес в підтягуваннях за чотири тижні – це реально. Щоб підтягуватись більше за один підхід, 20minut радить скористатись...

Спортивний уїк-енд: рухаємо Вінницю разом

Післязавтра на  вінничан чекає найяскравіший забіг в історії Вінниці. Які сюрпризи готують учасникам організатори та...

Кохання і біг. Як кияни Максим та Олена закохалися під час пробіжки

Киянка Олена Федорова розповіла, що два роки тому весною на тренуванні бігла крос в парку та зустріла своє кохання. -...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up