Американка Харріетт Томпсон почала бігати в 76 і взяла участь в 15 марафонах

Харріетт Томпсон 91 рік. Останній марафон в Сан-Дієго вона пробігла за 7 годин, 7 хвилин і 42 секунди. Це новий рекорд в жіночій віковій групі 90+ і друга жінка в історії США, яка подолала марафон у віці від 90 років. Навіщо їй все це?

Харріетт почала брати участь у марафонах з 76 років щоб допомагати у зборі коштів для боротьби з лейкемією. Спортивній благодійністю їй вдалося зібрати більше 90 000 $. Пробігши цього року свій 15-ий марафон, вона пропустила тільки один - в минулому році, коли боролася з раком шкіри.

- Коли я бачу молодих дівчат, які ледве рухаються і накульгував, - говорить Харріет, - то думаю: добре, що я відчуваю себе не так уже й погано, як вони.

Томпсон не могла як слід підготуватися до свого останнього марафону, тому за 11 днів пройшла 9 курсів хіміотерапії, останній з яких був всього за місяць до старту. Вона одягала спеціальні пов'язки, щоб закрити рани, що залишилися після лікування.

Харріет Томпсон - колишня піаністка і каже, що дисципліна гри допомагає їй бігти. Іноді в голові вона любить програвати швидкі етюди Шопена в такт бігу.

- Я зазвичай думаю про етюдах Шопена - тих, які технічно складні, тому що вони досить швидкі. Вони стимулюють мене бігти трохи швидше і допомагають скоротати час.

Коли її просять дати напуття іншим бігунам, вона бажає всім «висипатися і пити більше води».

Томпсон бігає, займається йогою і розтяжкою. У своєму співтоваристві пенсіонерів вона «одна з небагатьох, хто може рухатися швидше, ніж просто прогулянковим кроком». Харріетт впевнена: якщо в наступному році буде жива і зможе втекти, знову візьме участь у марафоні Сан-Дієго.

Приходь 23 травня у центр Вінниці на масовий забіг по Соборній. 
Деталі на сайті run.vn.ua

                                                  

 

Коментарі (0)
Навіщо дівчатам підтягуватись

Ціллю підтягувань є не набір маси тіла, а зміцнення м'язів, що дуже важливо для дівчат. Поліпшується постава і стан всього...

Прогрес в підтягуваннях за чотири тижні – це реально. Щоб підтягуватись більше за один підхід, 20minut радить скористатись...

Спортивний уїк-енд: рухаємо Вінницю разом

Післязавтра на  вінничан чекає найяскравіший забіг в історії Вінниці. Які сюрпризи готують учасникам організатори та...

Кохання і біг. Як кияни Максим та Олена закохалися під час пробіжки

Киянка Олена Федорова розповіла, що два роки тому весною на тренуванні бігла крос в парку та зустріла своє кохання. -...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Завтра вінничани «живим коридором» зустрічатимуть наймолодшого азовця Назарія «Грінку» Гринцевича Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Посадовця з Гнівані Віктора Гавришка триматимуть під вартою за розтрату державних коштів 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up