На «Електричних системах», де директор мав півмільйона премії, відсторонили начальство

На «Електричних системах», де директор мав півмільйона премії, відсторонили начальство
На заводі відсторонили трьох керівників, директор з великою премією Тіщенко — на лікарняному
  • Розслідування журналістів «20 хвилин» співпало з перевіркою служби безпеки УкрОборонПрому.
  • На підприємстві «Електричні системи», яке знаходиться на території 45-го заводу, відсторонили керівництво.
  • Минулого тижня ми написали, що разова премія тамтешнього директора перевищила півмільйона гривень.
  • Тепер є привід для продовження теми: виявлене внутрішнім аудитом має перспективу кримінального провадження.

Про перевірку на вінницькому державному підприємстві отримали інсайдерську інформацію після цієї публікації: «Більше півмільйона премії для директора. Про зарплати на державних «Електричних системах»».

У цій статті ми розповідали про виплати, задекларовані директором Олександром Тіщенком. Свою премію у переписці з журналістом Віталієм Павловським він пояснив тим, що її нарахував УкрОборонПром. Йдеться про виплату, нагадаємо, в розмірі 562 тисячі 477 гривень. Інформацію про неї знайшли на сайті НАЗК.

«Я знаходжуся на лікарняному. Маю з.п. та премію (річну та квартальні) мені нараховує УкрОборонПром», — написав у Месенджері Олександр Тіщенко на поставлене журналістом питання про велику виплату.

Відео дня

Віталій Павловський минулого тижня, нагадаємо, брав інтерв’ю в першого заступника директора державного підприємства «Електричні системи» Ігоря Слободяника. Розпитував про зарплати, які пропонують робітникам заводу, бо бачив оголошення про вакансії. Середня зарплата, як сказав перший зам, трохи більше 10 тисяч гривень. Мінімальної — не назвав. Про нарахування директору не зміг дати пояснення. Повідомив тільки, що директор на лікарняному, він працює за контрактом і його виплати погоджуються Києвом.

Після публікації про це Віталій Павловський дізнався: його журналістське розслідування співпало з завершення внутрішньої перевірки служби безпеки УкрОборонПрому на «Електричних системах», і виявлені цією перевіркою порушення призвели до відсторонення трьох керівників підприємства.

Фінансового директора, першого заступника і головного керівника, як дізнався Віталій Павловський, усунули від посад. Зараз на заводі, що знаходиться на території 45-го, керує «виконуючий обов’язки».

Ця людина, як знаємо від інсайдерів, — з діючих працівників й тепер має надати інформацію в правоохоронні органи для порушення кримінального провадження. Це прописали у своєму висновку перевіряючі служби безпеки. Виявлені ними порушення, судячи з відсторонень одразу трьох головних керівників, суттєві й мають розслідуватися як кримінальні.  

 

Читайте також:

Вбивство з особливою жорстокістю в СІЗО. Шість тюремників стали підозрюваними в смерті «педофіла»

Більше півмільйона премії для директора. Про зарплати на державних «Електричних системах»
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Вася Курочкін

    Перед приїздом внутрішньої перевірки служби безпеки УкрОборонПрому на «Електричних системах», чомусь за один день закрилась їдальня в якій не було касового апарату і ціни були як в ресторані. Про це чомусь мовчать. Вже майже місяць столова не працює.
  • Tonia Babiy

    А чому коментів не видно?
  • Alex Kudryashov

    Прочитал отзыв от Елены Бушуевой об этом предприятии - лучше бы я не читал. Раньше я думал что такого бардака на таких предприятиях не может быть по определению. Но после прочитанного понял, что у нас может быть все. А во всем виноваты мы сами. Если что то не выполняется руководством (элементарные вещи по охране труда и т.п.) люди должны просто не выйти на работу и производство останавливается ! до тех пор, пока не будет человеческих условий работы. Директора привыкли что рабы пашут за копейки  и слова сказать не могут (боятся наверно, только непонятно чего)

    Елена Бушуева reply Alex Kudryashov

    Говорят, люди говорят и много. Целыми бригадами отказываются работать. При мне было. Так и увольняют их всех вместе. Хотя, надо признать, что на этом заводе еще все не так плохо. Есть в нашем городе заводы и похуже.
  • Маріна

    позоріще
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up