Більше півмільйона премії для директора. Про зарплати на державних «Електричних системах»

Більше півмільйона премії для директора. Про зарплати на державних «Електричних системах»
Директор ДП «Електричні системи» Олександр Тіщенко має півмільйона премії
  • На території 45-го заводу знаходиться молоде державне підприємство «Електричні системи», яке зараз має вакансії.  
  • В місті говорять, що там малі зарплати. Разом з тим, на сайті НАЗК бачимо величезну премію директора.
  • То скільки справді платять робітникам та звідки взялися понад півмільйона преміальних у керівника підприємства?

Електрокабелі для автомобілів європейських заводів виготовляють вінницькі «Електричні системи». Це підприємство знаходиться на території 45-го заводу, на вулиці Стрілецька, 57-Б. Офіційний сайт каже: «наш завод — це наглядний приклад, як в Україні можна розвивати бізнес та створювати робочі місця для українців».

Що тут працюють 1650 працівників, сказано на сайті. Знову цитата звідти:

«Нам є чим хвалитись. На зводі ДПЕС створені гарні умови праці, у цехах організовано кондиціонування та гарне освітлення. Всі працівники заводу мають повний соціальний пакет, усі трудові гарантії та стабільну зарплату. А ще, більша частина працівників заводу – жителі прилеглих до Вінниці районів. Завод організував комфортабельні автобуси для доставки працівників на роботу та додому. Також на заводі працює цілодобові медпункт та столова. Щомісяця підприємство проводить спортивні заходи для працівників заводу та різноманітні конкурси, участь у яких приймають цілими родинами. Ми створили хороший мікроклімат в колективі, в результаті якого працівники запрошують на завод своїх рідних та друзів».

Скриншот з сайту dpes.com.ua

Тим не менше, працівників не вистачає. Розповісти про роботу, яку пропонують новеньким, та про те, на яку заробітну плату вони можуть розраховувати, журналіст попросив керівництво «Електричний систем». Потрапив на зустріч тільки після подання запиту. Директор, як сказали Віталію Павловському, на лікарняному, тож на питання про зарплати відповідав перший заступник Ігор Слободяник.

Відео дня

Він розповів про комфортні умови праці, перевезення працівників з дому на робоче місце і назад. Сказав, що для транспортування робочих провели тендери й так обрали перевізників. Людей зводять на роботу з Турбова, Літина, Калинівки. Нові працівники проходять оплачуване стажування. То які сьогодні є вакансії?

— Нам потрібні в’язальники схемних джгутів та кабелів, — говорить Ігор Слободяник. — Набираємо людей. З Вінниці беремо. І до нас люди їдуть з сіл. Ми постійно розширюємося. Тому є багато відкритих вакансій, і найбільш затребувані — це в’язальники. Навчаємо людей, які до нас приходять, і тільки тоді вони приступають до роботи.

На яку зарплату потраплять новачки? На це питання перший заступник директора не відповів. Озвучив тільки середню заробітну плату по підприємству.

— У нас гідна оплата праці, офіційне працевлаштування. Комфортні умови, як ви бачите, тепло. Зручно людям. Теплі туалети. Кондиціонування влітку, опалення взимку. Ми тримаємо температуру на рівні 21 градусу, — хвалив комфорт «Електричних систем» Ігор Слободяник. — В нас дотримання трудових гарантій, оплачуване стажування, безкоштовний доїзд до та з місця праці, можливість кар’єрного зростання. Ми чекаємо людей. Відносно заробітної плати: середня оплата праці працівників нашого підприємства з урахування окладу і премій становить 10 тисяч 99 гривень. А з 1 жовтня 2019 року діє щомісячний додатковий бонус за вислугу років. Це для того, щоб втримати наших працівників. Він вираховується залежно від стажу роботи. Від 5 до 15 відсотків додатково до зарплати.

Вакантних менеджерських посад, як сказав перший заступник директора, в них немає. Наприкінці минулого року були, вже заповнили. І яка зарплата у керівників? На це питання не було чіткої відповіді.

— Середня зарплата в таких позиціях, як по регіону, — сказав Ігор Слободяник.

Директор ДП «Електричні системи» Олександр Тіщенко зараз на лікарняному. Фото з його Фейсбуку

На сайті НАЗК журналіст та голова громадської організації «Ревізія влади» Віталій Павловський знайшов дані про зарплату керівника «Електричних систем» Олександра Тіщенка. У грудні минулого року директор подав форму змін, в яку вписав трохи більше 390 тисяч зарплати. А навесні зробив інше повідомлення про суттєві зміни до декларації. Показав отриману премію.

Його премія разом з матеріальною допомогою перевищила півмільйона гривень: 562 тисячі 477 гривень.   

— Я не можу пояснити. Не знаю цих цифр. Якщо ви хочете спитати, то спитайте його особисто, — переадресував питання до директора його перший зам. — Він на контракті працює. Якщо задекларував таку суму, мабуть, таку і отримав. Не можу про це нічого сказати.

— УкрОборонПром у нас в такій ситуації зараз, що немає бюджету, скорочення, а зарплати такі «вилазять» в державних службовців, досить цікаві, — продовжує інтерв’ю Віталій Павловський.

— Я ці цифри не заперечую, — говорить Ігор Слободяник та пояснює, що питання нарахувань керівнику вирішує Київ.

Щоб дізнатися, чи не помилка — задекларована торік сума премії і матеріальної допомоги, пишемо повідомлення Олександру Тіщенку в Фейсбуці. На його акаунт в соцмережі переадресовує офіційний сайт «Електричних системи».

Довго чекати на відповідь не довелося. Протягом години надійшло ось таке повідомлення:

«Я знаходжуся на лікарняному. Маю з.п. та премію (річну та квартальні) мені нараховує УкрОборонПром».

На ресурсі з пошуку декларацій declarations.com.ua знаходимо кілька форм змін, підписані Олександром Тіщенком, директором Державного підприємства «Електричні системи». В одній із них, наприклад, сказано: у вересні купив квартиру в Львові за 525 860 гривень, в іншій — продав неназвану нерухомість за 263 400 гривень.

А основна декларація з поданих минулого року, говорить нам про річну зарплату розміром 545 520 гривень та майно, яке може собі дозволити цей декларант. Йдеться про шість квартир: три в Херсоні, дві у Києві та 50% квартири у Вінниці. Подивитися торішній звіт директора державного підприємства можете за цим посиланням.  

Форма на сайті dpes.com.ua переадресовує на сторінку в Фейсбуці, де знаходимо фото директора


Читайте також:

Злочини бізнесмена Гнатика: «Все, вина доведена, що він «кинув» мене на 20 000 доларів»

КОРДівці поклали на асфальт диригента з Калинівки як злочинця. Хто такий Ігор Смоляр?

«Валять» на водія, що їх «здав». Прояснилася лінія захисту в процесі про вбивство Тарасових
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (48)
  • Dmytro Elektrychnyi

    Також працюю на "Електричних системах". Спілкуюсь як із робітниками, так і з керівництвом. Як і на кожній роботі, потрібно працювати.
    Хочу відмітити, що завод пропонує багато соціальних пільг для працівників: медичне страхування за рахунок роботодавця, розвивається корпоративна культура, чого не знайдеш на звичайних фірмах, дарують подарунки до свят.
    Багато працівників робітничих спеціальностей йде до нас, тому що є кар'єрне зростання. Є перспектива розвитку. Зарплатню виплачують вчасно. Завод гарантує дотримання усіх прав при працевлаштуванні, бо це державне підприємство. І таки їх дотримується.
    Звичайно, звільняються люди також. Чому? Тому що для багатьох працівників - це перший досвід на виробництві, перший стаж, перший запис в трудовій. Люди отримую досвід, розвиваються і йдуть далі. Це нормально. Хтось зростає по кар'єрній сходинці, хтось йде на іншу фірму як досвідчений працівник.
    А найголовніше - це людські дружні відносини між працівниками. Це як велика родина, сім'я. Адже знайти собі друзів серед 1650 працівників - дуже ймовірно. Дуже багато людей зустрічають тут свою другу половинку, одружуються.
    Зарплату піднімають пару раз на рік, є доплата за стаж роботи. Хто хоче, той заробляє, бере на себе відповідальність, керує людьми. Там зарплата вища.
    Тому завод однозначно рекомендую. Це хороший старт для подальшого зростання.
  • Сергій Ящук

    Що можу сказати - карма то є закон. Возять його на візку, сам ходити не може, не дарма це, не кається...
  • Михаил Василишын

    Це чиста брехня я сам працював на цім підприємстві один вихідний неділя ,по зарплаті вони брешуть величезна текучка кадрів,люди приходять і уходять!!!

    Dmytro Elektrychnyi reply Михаил Василишын

    люди мають два вихідних
  • Інна Цимбалюк

    Да як Чернівцях деректор сірієць то там ситуація краща а це довірили українцям а коли якась має бути комісія всі шуршать по правилах все має бути а чого по правилах начальство неробе а шукають козлів отпущенія но нічо все воздастя іще немойму чого бригадіри на заводі неробл, ть нічо а вони повинні робити на ровне робочого і навіть більше бо набагато зарплата більша, а ще повною як я працювала там один начальник зміни кричав до людей робіт швидше за що ми вам такі самошедші гроші платим, сміх тай годі іздеваються над людьми
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up