Злочини бізнесмена Гнатика: «Все, вина доведена, що він «кинув» мене на 20 000 доларів»

Злочини бізнесмена Гнатика: «Все, вина доведена, що він «кинув» мене на 20 000 доларів»
Ярослав Чубатюк (40): «Мені немає чого приховувати — є вирок. Хочу, щоб вінничани знали, що це ще людина»
  • Про рішення в кримінальній справі Бориса Гнатика, яке оскарженню не підлягає, розповів Ярослав Чубатюк.
  • Обидва названі вінницькі бізнесмени, нагадаємо, паралельно судяться про 20 тисяч доларів боргу.
  • Тепер, як каже Чубатюк, вина Гнатика у скоєних проти нього злочинах — доведена найвищою інстанцією.  
  • Але засуджений на засіданнях не був, його ще від апеляційного рішення розшукує поліція.

Про розшук підприємця Бориса Гнатика двічі писали торік на поліцейському сайті. А про те, як не можуть спіймати не останню в місті людину, згодом розповідав 20minut.ua. Нагадаємо коротко історію, що викликала публікації багатьох вінницьких видань.  

Мова йде про бізнесмена, який не раз балотувався на виборах, але не потрапив у велику політику. Залишився в бізнесі. Тепер — засуджений за два злочини: шахрайство та завідомо неправдиве повідомлення про злочин.

На початку жовтня минулого року в редакцію звернувся вінничанин Ярослав Чубатюк, бо ми написали про розшук Бориса Гнатика після поліцейського повідомлення. Чоловік розповів: позичив Гнатику гроші, той дав йому в користування заставлену в банку машину «Тойота Авалон», бо не міг повернути борг, а потім заявив на позичальника ніби він вкрав у нього машину.

Відео дня

Ось як розповідав тоді про конфлікт з Борисом Гнатиком журналісту 20minut.ua Ярослав Чубатюк:

— Ми з цією людиною знайомі більше 10-ти років. І Гнатик не раз позичав у мене гроші. А за те, що обманним шляхом взяв у мене 20 тисяч доларів, він отримав вирок і сьогодні від виконання цього рішення ухиляється. Через це його оголосили у розшук. Ні, він не виїхав за кордон. Їздить по Вінниці. Мені знайомі періодично дзвонять і кажуть, де його бачили. Але поки я доїжджаю до місця — його вже там немає…

Це було в жовтні 2019-го. А в травні того ж року апеляційний суд виніс вирок Гнатику про покарання у вигляді трьох з половиною років позбавлення волі.  

Перша інстанція, нагадаємо, виправдала підприємця по статі про шахрайство, тобто про позичені у Чубатюка гроші. Засудила тільки за завідомо неправдиве повідомлення про угон машини до року тюрми зі звільненням від відбування покарання. Апеляція ж переглянула вирок Вінницького міського суду і побачила склад злочину ще й в епізоді про обман на гроші. Відтоді, як каже Ярослав Чубатюк, Гнатик в розшуку, хоча залишається в місті.

— Він вийшов з апеляційного суду після рішення, швидко зібрав речі і зник. Відтоді його шукають, — говорить сьогодні Ярослав Чубатюк. — У Верховному суді його не було, тільки адвокат. Ми надавали документи в Київ, що він ухиляється від виконання рішення й був оголошений в розшук.

Скрин зі стрічки новин за 28 жовтня минулого року на сайті управління Нацполіції

Захисник Бориса Гнатика, як розповідав 20minut.ua раніше, продав касаційну скаргу на рішення Вінницького апеляційного суду. Просив виправдати свого клієнта за обома статтями. З кінця минулого року тривав розгляд і ось маємо рішення: залишили в силі вирок апеляційного суду про три з половиною роки тюрми.

Журналіст 20minut.ua зв’язувалася з адвокатом Бориса Гнатика Вадимом Спірідоновим, коли Верховний суд ще слухав справу. Він казав, що про кримінал в цій історії не може бути й мови, бо гроші позичалися під розписки і надавати позики – це завжди ризиковано. За словами адвоката, є ще цивільний позов про ті самі 20 тисяч доларів, мовляв, там і вирішиться конфлікт підприємців.

До рішення у Верховному суді по кримінальному провадженню цей цивільний позов залишався без розгляду. Тепер, як говорить Ярослав Чубатюк, розгляд поновлять. Матеріали повернулися до Вінниці. Чоловік впевнений, що має виграти й цивільну справу, бо злочинність дій підтверджена Верховним судом, чиї рішення оскарженню не підлягають.  

— Все, вина доведена. Вищої інстанції, ніж Київ немає. Доказане те, що він «кинув» мене на 20 тисяч доларів, — говорить Ярослав Чубатюк.  

А під час попередньої розмови з адвокатом Бориса Гнатика журналіст 20minut.ua його запитувала: «Що буде, якщо касаційна інстанція підтвердить вирок апеляції?».

— Тоді мій клієнт, як законослухняний громадянин, змушений буде з’явитися для відбування покарання, — сказав Вадим Спірідонов.

Зараз інформації про те, що розшукуваний Борис Гнатик вже знайшовся, немає. Інформація про нього досі є на сайті МВС в розділі «особи, які переховуються від органів влади». Там про причину розшуку написали: «засуджений до покарання у вигляді позбавленні волі, який ухиляється від виконання вироку суду».

Читайте також:

КОРДівці поклали на асфальт диригента з Калинівки як злочинця. Хто такий Ігор Смоляр?

«Валять» на водія, що їх «здав». Прояснилася лінія захисту в процесі про вбивство Тарасових
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юра

    Поддержите петицию https://e-dem.in.ua/vinnytsia/Petition/View/1794

  • Наталья Годинчук

    вінничани знають, що за "людина" цей Чубатюк... Всі його мерзотні справи, які він робив по відношенню до іншх людей, вертаються йому бумерангом...
  • Volodymyr Mayboroda

    Я вам підкажу, безкоштовно: є таке літературне слово "ошукав". Хіба у вас в редакції хтось недавно "відкиувся".

    Volodymyr Mayboroda reply Volodymyr Mayboroda

    Новини Вінниці  на 20хвилин Аа, ну да... Щось лапок не бачу.

    Новини Вінниці на 20хвилин reply Volodymyr Mayboroda

    Це слово звучить у контексті співрозмовника.

    Rabbit123 reply Новини Вінниці на 20хвилин

    Не у контексті, а з уст
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up