«Боргів у нас не було»: чому будинок пенсіонерки залишили без газу і опалення?

«Боргів у нас не було»: чому будинок пенсіонерки залишили без газу і опалення?
Ілюстративне зображення
  • Днями до редакції «20 хвилин» звернувся вінничанин Юрій та розповів про бабусю, яка замерзає без опалення. 
  • За його словами, 9 березня, коли нікого не було вдома, на територію приватного будинку без попередження прийшли представники газконтори й встановили пломбу на лічильник.
  • З того часу в будинку холодно, а звернення у відповідні інстанції проблеми не вирішило.  

Нам Юрій розповів, що йдеться про дім його 83-річної бабусі, й він представляє її інтереси.

— Вона не живе там постійно, але їй потрібно було пройти обстеження в лікарні, тому ми привезли бабусю у Вінницю. Коли це все сталося, нас взагалі не було вдома, лише ввечері побачили пломбу, — сказав вінничанин. — Через холод у будинку нам довелось повернути бабусю в село.

Відео дня

Наступного дня чоловік, щоб з’ясувати ситуацію, поїхав у Вінницягаз. Каже, що був і на Шмідта, і на Широцького, але розібратись вдалось не зі всім.

— Спочатку мені дали акт, де був борг майже 12 тисяч гривень, хоч на лічильнику було 117 кубів, — пригадує він. — Та ніякого боргу бути і не могло. Я поїхав у прозорий офіс, що на Шмідта, 32, де мені підтвердили, що дійсно заборгованості немає. Єдине, ми не давали вчасно показників, перевірки не було вже два роки. Але ж це не ми маємо робити, їх повинні знімати представники газконтори, вони ж обслуговують лічильники. Наголошу ще раз: боргу в нас немає, але ми все одно залишились без опалення.

Як розповів Юрій, кілька днів він ходив з кабінету в кабінет у Вінницягазі, але повертався лише зі словами співчуття.

— Вони мені там співчувають, але нічим допомогти не можуть. Побував у восьми кабінетах, їздив то на Шмідта, то на Широцького й знову назад, але ніхто не надав чіткого пояснення, чому їхні працівники прийшли на мою приватну територію, пошкодили майно і без попередження будинок залишили без опалення, — говорить наш співрозмовник. — У п'ятницю, 12 березня, мені зателефонували з відділу по роботі з населенням. Чоловік представився Валентином (ні прізвища, ні посади не назвав) і підтвердив, що вони встановили пломбу, але не пояснив, на якій підставі зайшли на нашу територію без дозволу.

Чоловік додає, що знає, що зобов’язаний надати доступ до лічильника.

— Та я ж і не забороняв, просто мене ніхто навіть не питав. Вони показують в себе на комп’ютері, що повідомлення було, та я не отримував жодного попередження про те, що прийдуть робітники щось вимикати, — каже Юрій. — З рештою, мені дозволили зняти пломбу, та за день до того вже забрали на перевірку лічильник... Коли його знімали, сказали, що повернуть найближчим часом. 

Чоловік також написав електронного листа начальнику Вінницягаз, але відповіді ще не отримав.

— Це було звернення стосовно порушень їхніми працівниками. Хочу, щоб мені пояснили, чому незаконно увійшли на приватну територію, незаконно опломбували газ, хоч ми не маємо боргів, — говорить він. — Якби ж з нашої сторони було якесь злісне порушення — це була б зовсім інша справа. Та вони свої дії мотивують лише протермінованою перевіркою лічильника. Знову ж таки, це їхня робота, бо я не знаю, в які терміни лічильники проходять перевірку і, більше того, не маю права самостійного його зняти чи щось таке.

Що говорять у Вінницягаз?

Ми звернулися за коментарем до Вінницягазу. Спочатку нас запевнили, що через борг відключити опалення не могли, бо триває опалювальний сезон. Тому, ймовірно, про можливий борг лише зробили попередження, а причина відключення була в технічних проблемах (у такому випадку робітники можуть діяти без господаря).

Також у пресцентрі нам пообіцяли детальніше з’ясувати ситуацію і згодом перетелефонувати.

— Припинення газопостачання було через технічну причину — витік газу, — сказали нам згодом у пресцентрі. — Коли про проблему стало відомо, власника справді не було вдома. Наступного дня ми його про все повідомили.

Що стосується лічильника, то наразі він знаходиться на плановій перевірці.

— Власник написав заяву на перевірку показників, — додали у Вінницягаз. — Він нам пояснив, що зараз там ніхто не проживає на постійній основі, тому на період перевірки, щоб не було збільшення нарахувань, не було і відновлення газопостачання.

Фото надав Юрій

Опитування

Чи мали ви останнім часом проблеми з газовиками?

 

Читайте також:

Мама внесла заставу, а він повернувся до старого. У Вінниці засудили злодія-рецидивіста

Юні вінничани можуть стати стипендіатами конкурсу від гурту «ТіК». Що для цього потрібно?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (56)
  • Сергій Моргунов

    Все вірно. Не платите — нема газу
  • Таня Яремчук

    Ибуть з усих стори,шо молодих шо і поважного віку....
  • Светлана Дудина

    Брешуть з двух сторін , але це моя думка
  • Vik Vet

    почитал немного этой писанины вы достойны этой власти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up