Понад 80 мільйонів виділять на боротьбу з другою хвилею епідемії коронавірусу

Понад 80 мільйонів виділять на боротьбу з другою хвилею епідемії коронавірусу
  • Ці кошти виділять з міського бюджету. Їх спрямують на закупку додаткового медобладнання та засоби індивідуального захисту, а також нових ліжок у лікарні.

У п'ятницю, 9 жовтня, відбулась позачергова сесія Вінницької міської ради. Її скликали, щоб прийняти невідкладні рішення. Серед них збільшення місць для лікування хворих на коронавірус у стаціонарах, закупка додаткового обладнання та засобів захисту.  

— Ми працюємо над подальшим розширенням ліжкового фонду у межах можливостей міської системи охорони здоров'я вторинного рівня. Зараз триває капремонт частини третього поверху МКЛ №3, де будемо облаштовувати ще 45 ліжок, — каже міський голова Сергій Моргунов. — Крім того, в рамках нашого плану заходів розгортання закладів другої хвилі – для лікування хворих на коронавірус вінничан залучаємо 1-й пологовий будинок, де можна розгорнути 110 ліжок. Але спочатку потрібно прокласти кисневу мережу.

Є у місті також потреба і у медикаментах для хворих та медобладнанні.

Відео дня

— Потреба по обладнанню прорахована – разом це 38,1 млн грн. Сюди входить 16 СІПАП, монітори для спостереження стану пацієнта і 16 апаратів ШВЛ. Під час першої хвилі епідемії ми закупили 11 апаратів штучної вентиляції легень. І зараз загалом маємо у наших закладах 59 ШВЛ. Також нам необхідно придбати ліжка – люди мають лежати на нормальних правильних медичних матрацах із чистою білизною. Також я пропоную закупити відповідні медичні ліжка, матраси, подушки і відповідно два комплекти білизни до кожного ліжка, — додав Моргунов. — Засоби індивідуального захисту для «ковідних» команд - деззасоби, медикаменти для пацієнтів. Ми маємо забезпечити всі заклади медикаментами. Потреба до кінця року за підрахунками спеціалістів складає 20 млн грн. Ми маємо створити усі умови для роботи медичних працівників. З іншого боку – забезпечити вінничан, які потрапляють до лікарень з КОВІДом, ліками та нормальними умовами. Кожен вінничанин важливий!.

На позачерговій сесії депутати ухвалили виділити з бюджету міста 83 млн. грн, які спрямують на вище озвучені цілі. 

Вінницьким медичним працівникам, які працюють з хворими на коронавірус, з жовтня почнуть видавати надбавки до заробітної плати. Розмір надбавок, нагадаємо, залежатиме від категорії і становитиме від 8 до 15 тисяч гривень.

 

Читайте також:

В Україні плюс 5 тисяч 804 нових випадки за добу. Яка ситуація з COVID-19 на Вінниччині?

Одна смерть та 134 нових випадки. Дані про COVID-19 по Вінниці та районах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up