Минулого тижня на кір захворіло 277 вінничан. Помер 18-річний студент-медик

Минулого тижня на кір захворіло 277 вінничан. Помер 18-річний студент-медик

«Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» оприлюднив оперативну інформацію про захворюваність на кір у Вінницькій області.

— Впродовж 6-го тижня 2019 року за оперативними даними в області захворіли на кір 277 осіб, із них 125 дорослих та 152 дитини. Кількість захворілих в порівнянні з попереднім тижнем зросла на 5 %, — повідомляють у відомстві.

На жаль, вчора, 9 лютого 2019 року, від кору помер 18-річний студент-медик. Лікарі не змогли врятувати Сергія Бутенка, який знаходився у реанімації на штучній вентиляції легень у важкому стані.

Варто зазначити, з початку 2019 року в області зареєстровано 1660 випадків кору. Серед захворілих 947 дітей.

Відео дня

— Із всіх захворілих 67 % не були щеплені проти кору, — зазначає «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України»

Найбільше людей захворіли на кір в м. Вінниця (527 осіб),  Вінницькому районі (108 осіб), Барському районі (107 осіб), Хмільницькому районі (84 особи), Шаргородському районі (60 осіб), Козятинському районі (56 осіб), Крижопільському районі (54 особи), Калинівському районі (53 особи), Літинському районі (50 осіб).

Нагадуємо, що єдиним ефективним засобом профілактики кору є вакцинація.

На даний час в усіх лікувально-профілактичних закладах області, які проводять щеплення, є в наявності достатня кількість комбінованої вакцини проти кору. Залишки даного препарату складають 25,5 тис. доз.

Читайте також:

Через епідемію грипу на Вінниччині закрили дев’ять шкіл
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • анонім

    Люди які мінусували  коментар, поясніть мені де я помилився?
    В БЮДЖЕТЕ НА 2019 ГОД ПРАВИТЕЛЬСТВО СОКРАТИЛО РАСХОДЫ НА ЗДРАВООХРАНЕНИЕ ДО 3,2% ВВП  ( Подяка уряду та пану Гройсману)
    http://pharma.net.ua/news/ukraine/20191-v-bjudzhete-na-sledujuschij-god-pravitelstvo-sokratilo-rashody-na-zdravoohranenie-do-32-vvp
    Рік 2018. Хворих на кір в Україні більше, ніж в усій Європі - ВООЗ - BBC News ...
    https://zaxid.net/v_ukrayini_hvorih_na_kir_bilshe_nizh_v_usiy_yevropi__vooz_n1475289.
    Можливо, я забув ще кого? Перепрошую.

  • анонім

    Не зрозуміло кому дякувати в о Уляні Супрун, чи пану Гройсману за реформу медицини.

    Виктория Власюк reply анонім

    А до чого тут вони? В нас же зараз 21 століття... всі розумні і вважають,що вакцини тільки отруюють організм "бо так Маня в інтернеті сказала"
    Люди які ніколи не бачили хворих на кір, дифтерію та інші інфекційні хвороби не зрозуміють наскільки це страшно.... якби це страшно не звучало, але відсоток смертності від вакцинації у десятки разів менший відсотка смертності від інфекційних захворювань

    Жора reply Виктория Власюк

    Интернет  не нужен чтобы знать,есть библиотека им. Тимирязева, где есть книги на медицинскую тему. Сомневаюсь что вы там хоть раз были. Вирус берет также тех кто привит , не нужно вешать лапшу, пипл и так хавает. Я так говорю по причине что не живу как некоторые  на деньги  , а точнее на американские и европейские гранды...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up